Teenagerne Ömer og Ali vil lave bæredygtig sodavand - Nu får de hjælp af professionelle
Drenge fra udsatte boligområder var lørdag samlet for at udvikle deres egen mikrovirksomhed. To af dem var 13-årige Ömer Akin Demir og 15-årige Ali Hussain Mutubar.
46 drenge fra udsatte boligkvarterer i Hovedstadsområdet var lørdag til en ti timer lang workshop i København. Her skulle de arbejde med deres egen mikrovirksomhed.
To af dem var 13-årige Ömer Akin Demir og 15-årige Ali Hussain Mutubar fra Valby.
- Det er fedt, og vi får meget ud af at være her, fordi vi lærer ting, som vi ikke lærer i skolen, lyder det fra de to drenge.
Håber på succes
De to drenge arbejder lige nu mod at lave en helt ny drik.
- Vi vil lave en drik, der både er bæredygtig, hvor man kan genbruge materialet - men samtidig skal det også have en smag, som ingen har smagt før, fortæller Ömer Akin Demir.
Han mener nemlig, at folk at brug for at prøve noget nyt.
Og lørdag fik de så hjælp til at udvikle en forretningsstrategi for deres virksomhed af konsulenter fra Boston Consulting Group. En hjælp, der får drengene til at tro på deres virksomhed.
- Vi håber selvfølgelig, at det kommer til at gå godt - at vores sodavand bliver solgt til målgruppen, som er vores egen aldersgruppe, siger 15-årige Ali Hussain Mutubar.
Har hjulpet siden 2010
Det er iværksætterne Mind Your Own Business, der står bag - og de har stor succes med at hjælpe unge i gang med livet som iværksættere
Siden 2010 har 648 drenge etableret 80 mikrovirksomheder i tæt samarbejde med dem.
Og spørger man initiativtager, Maria Kavita Nielsen, så er det altså noget, der virker.
- Nu har vi jo været i gang i 11 år, og noget af det vi kan se, det er, at drengene bliver bedre til at kommunikere og samarbejde. Og deres karakterer bliver bedre, fortæller Maria Kavita Nielsen til TV 2 Lorry og fortsætter:
- De får et bredere perspektiv på, hvilke muligheder der er i det danske samfund. En dag som i dag viser, at der er nogle, der vil arbejde sammen med dem, og at de har nogle kompetencer, der skal i spil.
Hvorfor er det kun drenge?
- Drengene har brug for et rum, hvor de kan udvikle deres faglige kompetencer. Et sted, hvor de kan fejle, men også lære.
Ved lørdagens arrangement deltog drenge fra boligområder i Helsingør, Køge, Bispebjerg, Sjælør og Valby.
De næste otte måneder skal drengene arbejde med deres virksomhed.
_