Til kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

Torsdag er den omdiskuterede liste over parallelsamfund, bedre kendt under navnet ghettolisten, blevet offentliggjort. Men den møder stor kritik.

"Vores hjem, vores ret!"

Slagsangene spreder sig over Christiansborg Slotsplads, mens hundredevis af demonstranter er mødt op for at vise deres utilfredshed med listen over parallelsamfund - bedre kendt som den såkaldte ghettoliste - der torsdag er blevet offentliggjort af Indenrigs- og Boligministeriet.

- Vi mener, den er urimelig, umenneskelig og diskriminerende, siger Mohammed Aslam, der er beboerformand i Mjølnerparken.

Netop Mjølnerparken er det eneste boligområde i Københavns Kommune, der stadig er tilbage på den omdiskuterede liste.

Men det er en skændsel, at listen overhovedet eksisterer, hvis man spørger beboerformanden.

- Personligt er jeg meget trist og ked af det, for jeg prøver at fortælle folk i min nærhed, at vi er et fællesskab i Danmark, vi er alle sammen danskere, siger Mohammed Aslam.

- Derfor skal vi være en del af de her fællesskab. Med lovgivningen og de her etiketter og lister er man med til at skubbe mennesker ud af fællesskabet og samfundet, fortsætter han. 

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Demonstration mod ghettolisten
Foto: Katrine Angel / TV 2 Lorry

Vil have listen afskaffet

Hvis et boligkvarter skal på listen over parallelsamfund, skal det som udgangspunkt have en beboersammensætning, hvor mindst 50 procent af beboerne er indvandrere eller efterkommere af indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Derudover skal det opfylde mindst to af fire kriterier, som omhandler hvor mange beboere i området der er på arbejdsmarkedet, hvor mange der er dømte, hvor mange der har en uddannelse højere end grundskolen og hvor mange, der har en høj bruttoindkomst.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Demonstration mod ghettolisten
Foto: Katrine Angel / TV 2 Lorry

Og det er blandt grundene til, at Mohammed Aslam gerne vil have listen afskaffet.

- Vi håber, at flere og flere almindelige mennesker får øjnene op for, hvad der foregår med den her diskriminerende lovgivning. For den hører ikke hjemme i vores demokrati og vores retssamfund, siger han.

- Derfor mener jeg, at den skal afskaffes så hurtigt som muligt.

Siden listen blev indført, er antallet af boligområder på listet stødt faldende.

quote Vi håber, at flere og flere almindelige mennesker får øjnene op for, hvad der foregår med den her diskriminerende lovgivning

Mohammed Aslam

TV 2 Lorry har torsdag forsøgt at få en kommentar fra fungerende Indenrigs- og Boligminister, Christian Rabjerg Madsen (S), men han har ikke stillet op til interview. 

I stedet skriver Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, i et skriftligt svar:

"De nye tal siger mig, at indsatsen virker. Vi får mere blandede beboersammensætninger i områderne og flere kommer i arbejde. Det er enormt positivt. Vi skal fortsætte med at bekæmpe parallelsamfund og sikre, at det er attraktivt at bo i alle dele af Danmark."

"Det skylder vi ikke mindst de børn, der vokser op i udsatte boligområder og som skal have de samme chancer og muligheder i tilværelsen som børn i resten af landet."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik