Tjener måtte låse cafégæster inde, mens hooligans raserede

En café på Vesterbro i København blev ufrivilligt involveret et voldeligt sammenstød mellem grupperinger i fodboldmiljøet.

- Man handler jo på adrenalin, fortæller Camilla Kristensen til TV 2 Lorry. 

Søndag måtte den 22-årige tjener nemlig i al hast genne sine udesiddende gæster på københavnske Café Høegs indenfor og efterfølgende låse døren. 

Lige på den anden side var et sammenstød mellem grupper af hooligans nemlig eskaleret op til aftenens møde mellem fodboldklubberne FCK og Brøndby. 

- De tog stole, borde og bænke fra de omkringliggende caféer. Så jeg fik rimeligt travlt med at få styr på det hele, siger den unge tjener og fortsætter:

- Jeg syntes ikke, at folk skulle sidde og spise brunch, mens der fløj klapstole og borde rundt over det hele. Så jeg ville sikre, at ingen gæster kom til skade. 

Hun ringede efterfølgende til politiet. 

'Chokerende at se'

Som man kan se i videoen øverst i artiklen raserede grupperingerne flere steder i området, og politiet var massivt til stede.

Københavns Politi tweetede søndag om optøjerne. 

Det er ikke første gang, at Camilla Kristensen oplever fodbold-relaterede uroligheder i gadebilledet.

- Men det var da meget chokerende at se ens udendørs inventar blive kastet rundt og at se én blive sparket på jorden, siger hun.

Artiklen fortsætter efter billederne.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

Ødelagt udeområde

Da tornadoen af hooligans var væk, efterlod de sig et landskab af knuste glas, smadrede bænke og klapstole foran Café Høegs, fortæller Camilla Kristensen:

- Men ellers er vi kommet okay fra det.

Mens caféens udstyr altså tog skade, så gik fodboldbøllernes vrede heldigvis ikke ud over gæsterne på Café Høegs.

- Gæsterne tog det alle sammen rimelig pænt. De var selvfølgelig chokerede over at blive forstyrret i deres stille og rolige søndag, siger hun. 

Politiet: "I hører fra os"

Optøjer midt blandt byens caféer er med politiets ord "heldigvis sjældne", og ifølge vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard var de til stede ved slåskampen inden for få minutter. 

Inden da nåede en hooligan dog at komme til skade, så han måtte køres væk i ambulance, ligesom to betjente fik lettere skrammer, oplyser politiet. 

- Det vi gør nu, det er at vi gennemser alt det videomateriale, der ligger, og så får vi genkendt nogle af de her hooligans, og de kan se frem til at høre fra os, siger Jesper Bangsgaard fra Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

- Vi har folk, som kender dem godt. 

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

"Dobbelt op på irritation"

TV 2 Lorry har henvendt sig til flere fanklubber for at høre, hvordan de forholder sig til søndagens sammenstød. 

Formanden for F. C. København Fan Club tager "som med al vold og hærværk" afstand for optøjerne. Og i en coronatid giver de "dobbelt op på irritation", uddyber han:

- Det er rigtig uheldigt i en tid, hvor vi er under ekstra fokus på grund af corona, siger formand Lars Thor til TV 2 Lorry.

- I går var første gang, at der var tilskuere i Parken, og vi ved, at politikere og embedsfolk følger med i, hvordan det foregår, siger han. (Tilføjelse: Til fodboldklubbens to hjemmebanekampe i juni var der et meget lille antal tilskuere).

Han understreger dog, at optøjerne foregik uden for stadion, og at der her er tale om "et andet segment" af fans.

Fodboldkampen mellem FCK og Brøndby endte i øvrigt 0-0.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik