To vaccinecentre åbner i København torsdag morgen

I samarbejde med Region Hovedstaden åbner Copenhagen Medical torsdag morgen to vaccinecentre i København, så flere borgere hurtigere og mere tilgængeligt kan blive vaccineret mod corona.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i hovedstaden kan fra torsdag morgen blive vaccineret mod Covid-19 i Fælledparken og ved Nørreport Station. De to vaccinecentre tilbyder både første, andet og tredje stik med begge vacciner – Moderna og Phizer/BioNTech, oplyser Copenhagen Medical i en pressemeddelelse.

De nye vaccinecentre åbner i samarbejde med Region Hovedstaden, og det er meningen, at centrene skal kunne vaccinere op til 5000 borgere pr. dag.

Formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt (K), glæder sig over, at borgerne nu får endnu flere muligheder for at blive vaccineret:

- Det gælder om at få endnu flere vaccinationer ud til borgeren, så hurtigt som overhovedet muligt, så vi holder smitten nede. Derfor er jeg rigtigt glad for, at der nu kommer vaccination uden tidsbestilling flere steder i hjertet af København, hvor rigtigt mange borgere bor og arbejder, siger han og tilføjer, at de nye vaccinationscentre sammen med Region Hovedstadens vaccine-centre og indsatsen fra de praktiserende læger gør vaccination endnu mere tilgængelig.

Med og uden tidsbestilling

I vaccinationscentret på Nørreport bliver der adgang med tidsbestilling, og i Fælledparken bliver det uden tidsbestilling. Centrene vaccinerer børn over 12 år, og børn mellem 12-14 år skal have en forælder eller værge med. Vaccination af børn under 12 år foregår hos egen læge eller i regionens vaccinationscentre.

Åbningstiderne bliver for vaccinecentrene kl. 8.00 – 21.00 alle ugens dage.

I løbet af kort tid åbner endnu et vaccinecenter, da kviktestcenteret på Ofelia Plads konverteres til et vaccinecenter, oplyser Copenhagen Medical.

I forbindelse med åbningen af vaccinecentrene og af større kviktestcentre, søger Copenhagen Medical af den grund flere medarbejdere til at hjælpe med at både vaccinere og pode. 

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

billede 123

Til galla på slottet: Her er de 18-årige, der skal fejre prins Christian

ba3b83ec-77a8-4b8d-b909-647638b48c93

Fotogen skypumpe spottet over Øresund

20230924-155339-L-1920x1278we

F.C. København vinder over Brøndby IF

Vis mere
20230924-150951-L-1920x1278we

Politi med klar besked til fodboldfans efter derby

Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

Vis mere