Trods coronabølge: Nytårsaften på Rådhuspladsen afholdes som planlagt

For at undgå store menneskemængder, afspærrede politiet sidste år det meste af Rådhuspladsen nytårsaften. I år vil det dog igen være muligt at samles til fyrværkerishow.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På trods af at der på ny er udbredt coronasmitte i samfundet, bliver Rådhuspladsen ikke afspærret i år. Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Masser af mennesker, der plejer at dukke op på Rådhuspladsen for at fejre det nye års komme, måtte sidste år ellers se endnu en vintertradition vige på grund af coronarestriktioner, da store dele af pladsen var indhegnet på foranledning af politiet.

Årsagen til at Rådhuspladsen ikke afspærres igen i år er, at denne omgang restriktioner ikke indeholder et forsamlingsloft.

- Ved nytårsaften sidste år var der et forsamlingsloft på 10 personer, hvilket ikke er tilfældet i år. Derfor har vi heller ikke umiddelbart planer om at lukke for adgangen til Rådhuspladsen nytårsaften, skriver ledende politiinspektør ved Københavns Politi Peter Dahl i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Den ledende politiinspektør anbefaler dog, at man stadig tager sine forholdsregler, hvis man agter at besøge Rådhuspladsen nytårsaften:

- Det er dog vigtigt, at vi alle sammen husker sundhedsmyndighedernes gode råd om afspritning, afstand og også mundbind, hvis man er i store forsamlinger, hvor det er svært at holde afstand, som jo plejer at være tilfældet med Rådhuspladsen nytårsaften.

Planerne for Rådhuspladsen nytårsaften stadig kan dog formentlig godt nå at blive ændret, hvis der skulle blive indført et forsamlingsloft inden den 31. december. Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere