Umut lukker sine to populære restauranter: Her er hans planer for fremtiden

Den kendte restauratør, Umut Sakarya, er vokset fra sine to restauranter, og har derfor lukket dem fra dags dato.

I syv år har man kunne mæske sig i fed dansk mad til lyden af den knaldrøde gummibåd på Umut Sakarya’s to restauranter, Guldkroen og Guldgrillen.

Men er man til guldkebab og bøfsandwich og dansktop, så må man nu se sig om efter et nyt stamsted.

Den folkekære kok Umut Sakarya har nemlig annonceret, at han lukker sine to restauranter fra dags dato.

- Jeg føler, at jeg er blevet et mere helt menneske, med en stor vished om hvem jeg er, og hvad jeg gerne vil – nu og i fremtiden. Blandt andet vil jeg have ro og tid til at fordybe mig, i det holder jeg af. Det er der ikke altid meget mulighed for, når man er restauratør, fortæller Umut Sakarya til TV 2 Lorry.

Har konfronteret alle de svære ting i livet

Der er sket meget for Umut Sakarya de sidste par år. Alkoholen er blevet lagt på hylden og kiloene smidt ud med træningen.

Netop den personlige livsstilsændring er noget af det, der ligger bag Umut Sakaryas beslutning om at lukke sine to restauranter.

- Jeg følte en ambivalens ved f.eks. at skulle gå med ølbongs til gæsterne, som har været en del af koncepternes festlige DNA, nu hvor jeg ikke drikker. Jeg er et meget andet sted nu og derfor var lukningen af de to koncepter et helt naturligt og rigtigt valgt for mig, siger Umut Sakarya til TV 2 Lorry.

Det er ikke nogen lille udvikling, som Umut Sakarya over den sidste tid har gennemgået.

- Jeg har lært, at intet er vigtigere end dit helbred og din livsglæde. Jeg kan med oprejst pande se mig selv i øjnene vel vidende, at jeg har konfronteret alle de svære ting i livet - alt fra barndomstraumer til selvværdsproblemer, og har løst det. Med hjælp fra gode mennesker omkring mig og gennem terapi. Det giver en styrke, jeg aldrig før har oplevet, fortæller Umut Sakarya.

Nyder at være en fri fugl

På samme måde som Umut Sakaryas to restauranter har en særlig plads i mange danske madhjerter, så har den danske mad en særlig plads i Umut Sakarya’s hjerte.

I et facebookopslag skriver han, at han altid vil holde af det klassiske danske køkken, men at han ser frem til at få plads til alle de andre fantastiske køkkener, som verden byder på.

Men på trods af et stort kokkehjerte så er der ikke kun mad på menuen for den nu tidligere ejer af Guldkroen og Guldgrillen.

- Jeg nyder, at jeg nu er en fri fugl, og at jeg får tid og plads til alle de mange ideer og projekter som min hjerne genererer - og det er ikke så få, siger Umut Sakarya.

Den kendte restauratør skriver i et opslag på Facebook, at han blandt andet ser frem til at lave mere TV og Youtube, flere kogebøger, private dining arrangementer, pop-up restauranter og meget andet.

Og selvom det i første omgang er et farvel, til de mange gæster der gennem årene har besøgt hans restauranter, så er han sikker på, han nok skal møde nogle af dem igen.

- Gæsterne skal jeg nok møde igen i forbindelse med fremtidige projekter, hvor jeg nu, endnu mere end før, har tid til at formidle og lære fra mig, siger Umut Sakarya. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik