Vejrforhold skaber fortsat problemer: Kæmper for at holde cirkustelt oppe

Væltede hegn og et cirkustelt, der er ved at flyve væk. I Kastrup Strandpark på Amager bliver der lige nu arbejdet på højtryk for at rette op på uvejrets ødelæggelser.

"Blæste publikum omkuld" står der på banneret på et væltet hegn. 

Banneret tilhører Flying Superkids, en gruppe gymnastikbørn, der turnerer landet rundt med hop og spring, og som lige nu har slået deres store, røde cirkustelt op i Kastrup Strandpark. 

Men det var nok ikke sådan, Flying Superkids havde regnet med, at noget skulle blæse omkuld. 

Søndag og mandag har et storm-lignende uvejr hærget, og truppen bag Flying Superkids har kæmpet en brav kamp for at sikre cirkusteltet inden den planlagte forestilling fredag. 

Det er især truppens store, røde telt bestående af lige knap 400 teltpæle, der lige nu står surret fast til gummigeder og lastbiler for ikke at blæse væk, der vækker bekymring.

- Når man har spændt teltet fast til noget, der er tungt nok, kan man ikke gøre andet end at bede til vorherre og håbe, at vinden aftager, siger Jimmy Enoch, der er produktionschef og teltmester, til TV 2 Kosmopol.

Det er de seneste to dages store vandmængder, der skaber bekymringer for, at jorden bliver for blød, så teltpløkkerne ikke kan stå ordentligt fast. 

"Har aldrig oplevet noget lignende"

Jimmy Enoch, har aldrig har oplevet noget lignende - og han har endda haft med cirkustelte at gøre det meste af sit liv .

- Jeg er ottende generations Cirkus Dannebrog, så siden jeg var to år, har jeg fulgt min far i hælene og sat telte op, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Her ses banneret med teksten "Blæste publikum omkuld", der selv er blæst omkuld.
Her ses banneret med teksten "Blæste publikum omkuld", der selv er blæst omkuld.

Et helt særligt telt

Selvom kombinationen af den våde jord og alvorlige vindstød kan give enhver teltmester sved på panden, så har Jimmy Enoch dog troen på, at det røde telt skal klare sig, så alt står klar til forestillingen fredag. 

- Jeg kan høre vinden derude, den suser bare afsted med 23 meter i sekundet. Men teltet her er helt unikt, fordi vinden bare blæser op over det. Så jeg har god ro i maven, siger han.


Det særlige telt bliver kaldt for 'Paladsteltet', fordi det har fire toppe. Det har nogle skrå sider, så vinden ikke rammer ind i teltet som en mur, men derimod bliver ført opad og væk, forklarer han.

I alt seks mand står til at rydde op og rette op på de skader uvejret har forvoldt indtil videre. 

Holdet bag Flying Superkids kan dog glæde sig over, at DMI har afblæst varslet om vindstød af stormstyrke på hele Sjælland. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik