To mænd fængsles for kvælningsdrab i Køge: "Så skaf hende af vejen"

To unge mænd varetægtsfængsles i sag om drab på en jævnaldrende kvinde, som blev kvalt og fundet død i Køge.

En 18-årig mand sigtes for at have kvalt en 20-årig kvinde, som blev fundet død tirsdag på en adresse i Køge.

Det fremgår af sigtelsen, som anklager Rune Rydik har læst op under et grundlovsforhøret i Retten i Roskilde onsdag eftermiddag, skriver Ritzau.

Manden blev anholdt tirsdag omkring klokken 16.10 - umiddelbart efter, at en ambulance ankom til adressen, hvor kvinden blev fundet dræbt.

En 22-årig mand blev anholdt få minutter senere. Han sigtes for medvirken til drab og er også til stede i grundlovsforhøret i Roskilde.

"Så skaf hende af vejen"

Ifølge sigtelsen tilskyndede han den 18-årige til at dræbe offeret i en besked på et socialt medie.

I beskeden, som blev sendt inden drabet, skrev han "så skaf hende af vejen" - eller lignende - fremgår det af sigtelsen.

Begge mænd nægter sig skyldige. De fremstod rolige og fattede, både da de ankom til retslokalet, og da sigtelsen blev læst op.

Yderligere to personer har været anholdt i sagen, men de er blevet løsladt.

Den 18-årige bor i Køge, mens den 22-årige er fra Vejle-egnen.

Uvist motiv

Det er uvist, hvad mændenes motiv til drabet har været - hvis det altså er dem, der står bag kvindens død.

Dommer Mogens Pedersen har - trods protest fra pressen - valgt at holde retsmødet bag lukkede døre. Derfor får journalister og andre tilhørere ikke mulighed for at høre, hvad de sigtede forklarer om sagen.

Politiets bevismateriale bliver også hemmeligholdt.

 

Var i lære som tømrer

Ifølge Ekstra Bladet, der har været i kontakt med den afdøde kvindes mor, var offeret tømrerlærling.

Hun boede ikke på adressen, hvor hun blev fundet død, men kom der ofte.

Retsmødet er sluttet onsdag aften, og de to mænd varetægtsfængsles, skriver Ritzau.

Den drabssigtede varetægtsfængsles indtil 6. august, mens personen sigtet for medvirken til drab varetægtsfængsles indtil 23. juli.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

Massiv politiudrykning 

Midt- og Vestsjællands Politi var tirsdag eftermiddag massivt til stede med kampklædte betjente på adressen på Københavnsvej 116, hvor kvinden blev fundet død. 

Politiet oplyste i den forbindelse på Twitter, at kvinden var fundet død under "særdeles mistænkelige omstændigheder," og at de havde anholdt flere personer.

- Vi får klokken 15.55 en anmeldelse, som får os til at rykke ud med det samme. Når vi bruger formuleringen 'særdeles mistænkelige omstændigheder', så er det fordi, vi antager, at der er sket en kriminel handling, sagde Lars Gallaz, der er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

På billeder fra gerningsstedet kunne man se, at politiet førte de anholdte væk i hvide dna-dragter. Dette skyldes, at politiets retsteknikere skulle undersøge mændene for tekniske spor.

- Det kan være sådan noget som negleskrab og spor fra ders tøj og sko, sagde vagtchef Lars Gallaz til TV 2  Lorry.

Adspurgt om, hvorfor politiet var svært bevæbnet, svarede Lars Gallaz, at det skyldtes, at der var forhold, som gjorde, at politiet havde grund til at tro, at der var sket en forbrydelse.

Spørg Os - Afstemning

_