Corona Camping: Da klokken blev 12 skulle beboerne være ude. Sådan gik det ikke

Flere års strid om helårsbeboere på en campingplads i Køge skulle kulminere onsdag middag. Indtil videre er alting endnu fredeligt, lyder det fra TV 2 Kosmopols reportere på stedet.

- I skal være ude onsdag klokken 12.00, ellers bliver I meldt til politiet.

Sådan har truslen lydt til de omkring 80 beboere på Corona Camping i Køge i månedsvis efter beslutning fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune.

Campingpladsens beboere, der primært er borgere på kanten af samfundet, har dog valgt ikke at bøje sig for kommunens trusler.

I stedet har Corona Campings beboere, campingpladsens ejere og flere fremmødte støtter valgt at holde en fredelig demonstration onsdag.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Fakta om Corona Camping:

  • Corona Camping ligger i Køge Kommune og huser omkring 50-80 helårsbeboere med bopælsadresse her.

  • Der er mange typer af beboere, men størstedelen er udsatte.

  • Klima- og Planudvalget i Køge Kommune har besluttet, at beboerne skal være ude inden 15. februar, fordi det er ulovligt at bo hele året på en campingplads ifølge campingreglementet § 10.

  • Beboerne kan dog ret beset flytte ind igen 14 dage efter, da campingsæsonen begynder 1. marts.

  • Corona Camping blev kendt i offentligheden i TV 2 Programmet Trailerpark Danmark.

- Der var et par hundrede mennesker, og stemningen er rigtig god herude. Der er kaffe, kage og lidt spontane slagsange, lyder det fra TV 2 Kosmopols journalist på stedet, Julie Andersen.

Udover de fredelige demonstranter er der også et godt fremmøde af journalister fra forskellige medier, ligesom beboernes advokat Knud Foldschack har været til stede.

Kommunens ansatte kom også

Præcis en time inde i demonstrationen ankom Køge Kommunes embedsfolk, der fik klap, buh'en og en hjemmelavet sang om kommunen fra enkelte af de fremmødte.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Kommunens embedsfolk til stede på pladsen.
Kommunens embedsfolk til stede på pladsen.
Foto: Julie Andersen

På bare femten minutter gik kommunens ansatte rundt på pladsen for at besigtige området og kunne konstatere, at beboerne ikke havde rykket teltpælene op.

På Corona Camping regner man ikke med, at truslen om politiets indblanding bliver aktuelt denne onsdag.

Det fortæller journalist Julie Andersen, der har talt med ejer Michael Farnø.

- Fordi der godt må bo 20 campingvogne hele året, ifølge ejeren, og der lige nu er cirka 60, så regner han ikke med, at politiet vil være i stand til at vælge og identificere, hvem, der må og ikke må bo der, siger hun.

Politiets rolle

TV 2 Kosmopol havde tirsdag fat i Midt—og Vestsjællands Politi, der ikke ville kommentere, hvordan man konkret vil håndtere de beboere, der ikke vil flytte frivilligt.

Det vil vise sig i løbet af de næste 14 dage.

For der kan beboerne - uanset hvad - være lovligt tilbage på campingpladsen.

Den 1. marts starter campingsæsonen nemlig op igen, og den løber helt frem til den 31. oktober.

Timingen med at smide beboerne ud blot 14 dage før campingsæsonens start vækker harme hos medejer af campingpladsen, Susanne Farnø:

- Det er jo fuldstændig latterligt, at man skal smide folk på gaden og fryse i denne kolde tid. Det er jo til grin, sagde hun til TV 2 Kosmopol tirsdag.

Køge Kommune har i årevis ønsket at komme den ulovlige helårsbeboelse til livs på campingpladsen, der før er blevet truet af kommunen med politiet, bøder og med lukning. 

Se TV 2 Kosmopols indslag om Corona Camping fra tirsdag aften herunder.

De cirka 80 ulovlige helårsbeboere på Corona Camping ved Borup skal forlade campingpladsen senest i morgen kl. 12.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik