Restaurant vokser trods corona: Støtten er kolossal

Mens andre restauranter må lukke og slukke, så har en restaurant i den lille by Borup både udvidet og ansat flere medarbejdere i 2020. Nu har manden bag successen vundet iværksætterprisen i Køge.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For de fleste restauranter har coronakrisen presset dem til det yderste.

Men trods modgang har et madhus i den midtsjællandske by Borup ikke kun formået at holde skindet på næsen, men også oplevet vækst.

- Tilstrømningen til Bibiana, opbakningen til Bibiana og ikke mindst den støtte, som der er, den er steget kolossalt, siger Mohamad Abou Kachbeh, der ejer Bibiana, til TV 2 Lorry.

quote Vi har været meget omstillingsparate, og vi har været gode til at finde nogle alternativer til den situation, vi befinder os i.

Mohamad Abou Kachbeh, ejer af Bibiana

Under pandemien har madhusejeren Mohamad Abou Kachbeh med hjælp fra sin voksende kundeskare kunne flytte til nye, fire gange så store lokaler og ansatte flere medarbejdere.

- Vi har været meget omstillingsparate, og vi har været gode til at finde nogle alternativer til den situation, vi befinder os i. Det har gjort, at vi har genvundet vores gæster og på den måde, har vi formået at vækste på trods af, at der har været modgang i samfundet, siger han.

Årets iværksætter i Køge

Mohamad Abou Kachbeh har netop fået tildelt erhvervsfonden Connect Køges iværksætterpris.

quote Mohamad vil skabe et sted, hvor han kan sprede glæde og hygge

Allan Munch, direktør i Connect Køge

Prisen har han, ifølge direktør i Connect Køge, Allan Munch, fortjent af tre årsager:

- Ude i Borup har Mohamad været virkelig dygtig til for det første at få idéen. Han vil skabe et sted, hvor han kan sprede glæde og hygge. For det andet har han haft modet til projektet og for det tredje, har han virkelyst. I den her tid med modgang og nedlukning, der har han lykkedes med at lade sin forretning vokse. Det er årsagen til, at Mohamad er årets iværksætter i Køge-området, oplyser han.

Madhuset Bibiana serverer orientalsk-inspireret mad med et moderne tvist. Det koncept har holdt madhuset kørende under coronakrisen.
Madhuset Bibiana serverer orientalsk-inspireret mad med et moderne tvist. Det koncept har holdt madhuset kørende under coronakrisen.
Foto: Josefine Falkenberg / TV 2 Lorry

Mohamad Abou Kachbeh er glad for anerkendelsen.

- Det er jo så fedt at have fået den her pris. En ting er, at det gavner Bibiana, men også mig personligt som en entreprenør, siger han.

En svær start

Da Bibiana åbnede i 2018, var Borup-borgerne ikke overbeviste. Den orientalske mad var fremmed, og Bibiana fik en hård start som det nye barn i klassen.

quote vi har givet Bibiana en personlighed, og det er den, vi deler med folk derude.

Mohamad Abou Kachbeh, ejer af Bibiana

Men målrettet markedsføring og smagsprøver fik borgerne overtalt, og den nye loyale kundekreds gav Mohamad modet til at udvide madhuset. 

Gennem hele processen har sociale medier været et vigtigt redskab.

- Vi bruger de sociale medier selvfølgelig til at fortælle folk om, hvad der sker hernede, men ikke desto mindre så bruger vi det også for at holde en connection til vores målgruppe, ligesom venner gør. Så vi har givet Bibiana en personlighed, og det er den, vi deler med folk derude, forklarer Mohamad Abou Kachbeh.

Bibiana og kunderne hjælper hinanden

Da TV 2 Lorry besøger madhuset en mandag aften, møder mange sultne kunder op for at hente deres mad.

Mohamad Abou Kachbeh kan huske mange af kundernes navne, og personalet går altid ud til kunden for at overlevere maden personligt.

Spørger man kunderne, er både service og mad i top.

- Jeg synes, det er et fantastisk sted, og der er god service. Det er lækkert, at vi kan få nogle anderledes smagsoplevelser, og det er et sundt alternativ til pizza og burgere, siger Maria Scheuer fra Borup. 

Peter Weirup Jensen stemmer i.

- Jeg synes, det er god mad, man får her, og her er god service. De er altid rigtig venlige, siger han.

quote Det er lækkert, at vi har kan får nogle anderledes smagsoplevelser her, og det er et sundt alternativ til pizza og burgere.

Maria Scheuer, kunde hos Bibiana

Den trofaste kundeskare har hjulpet Mohamad mere end én gang. Da Mohamads bil blev stjålet hjalp byen med at finde den igen. Da madhuset havde indbrud, blev Mohamad alarmeret af forbipasserende. Og da Bibiana under coronakrisen ikke havde mulighed for at levere maden, stod en række frivillige i kø for at hjælpe.

Bibiana ligger på hovedgaden i den lille midtsjællandske by Borup.
Bibiana ligger på hovedgaden i den lille midtsjællandske by Borup.
Foto: Josefine Falkenberg / TV 2 Lorry

Det skyldes, ifølge ejeren, at forholdet mellem Bibiana og kunderne er venskabeligt.

- Fokus har altid været på gæsterne før os selv, og jeg tror, at den her tilgang er noget, der vil skabe værdi for alle parter, fordi når man giver en anden noget, så vil den anden også på en eller anden måde give tilbage igen, forklarer han.

Målet er, ifølge Mohamad Abou Kachbeh, at Bibiana i fremtiden skal blive en kæde med madhuse over hele landet.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere