Sidste entreprenør til problemramt sygehusbyggeri fundet: Nu kommer tid og budget til at holde

Nu er den absolut sidste entreprenør til færdiggørelsen af det nye supersygehus i Køge fundet, og ”det giver en dejlig ro i maven”

Endelig.

Nu bekræfter projektdirektør Helle Gaub over for TV 2 Lorry, at byggeriet af Sjællands Universitetshospital - det nye supersygehus i Køge bliver helt færdigt og klar til brug til den udskudte aflevering den 15. oktober 2025.

Det sker, efter entreprenøren til den sidste del af supersygehusbyggeriet - en sterilcentral - er fundet. Og det glæder Helle Gaub.

- Vi har nu kontrakter på alle de større byggeetaper i projektet, hvilket giver os en stor sikkerhed for, at de budgetmæssige rammer holder, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det giver en dejlig ro i maven.

Problemerne har ellers stået i kø for sygehusbyggeriet både med ophævet kontrakt, manglende leverancer og dermed forsinkelse. 

Byggeriet af sterilcentralen, som netop er faldet på plads, er dog kun en lille del af det store byggeri, som ifølge Helle Gaub går efter planen.

- Det går stille og roligt fremad, men vi har selvfølgelig travlt frem mod den 15. juni (2022 red.), hvor vi skal aflevere den første sengeafdeling, siger hun.

Kan man regne med at tidsplanen og budgettet for hele byggeriet nu holder?

- Ja. Jo flere penge, der er afsat til kontrakt, jo større sikkerhed er der. Men der kan selvfølgelig altid opstå noget uventet som for eksempel myndighedskrav, men nu er rammerne ligesom sat.

Store problemer

Selvom byggeriet går fremad, så har det altså ikke været uden problemer. I maj 2021 blev afleveringen af første del af senge- og behandlingsbygningen udskudt med seks måneder.

Dengang fortalte Helle Gaub, at det særligt skyldtes forsinkelser i leveringen af beton og facadeelementer.

- Det er svære tider for de store byggerier, da vi er afhængige af internationale leverancer. Covid-19 situationen gør vores verden mere uforudsigelig, men alle gør, hvad de kan, for at løse udfordringerne, sagde Helle Gaub dengang til TV 2 Lorry.

I samme omgang blev det færdige byggeri udskudt med seks måneder til den 15. oktober 2025.

En dato som den nye entreprenør ikke får betydning for, understreger Helle Gaub.

Ophævet kontakt

Det var dog ikke første gang, at senge- og behandlingsbygningen på supersygehuset i Køge løb ind i problemer.

Efter en udbudsrunde var byggeriet i første omgang gået til arkitektfirmaet C.F Møller og de to ingeniørfirmaer Rambøll og Alectia. Men i starten af 2017 blev de opsagt fra projektet, efter de vurderede, at projektet vil blive 350 millioner kroner dyrere end oprindeligt beregnet.

Region Sjælland sendte efterfølgende opførelsen af Sjællands Universitetshospital ud i endnu et udbud, som et italienske totalentreprenørkonsortium med Itinera og CMB i spidsen vandt.

Den nye udbudsrunde betød, at projektet allerede på daværende tispunkt blev forsinket et halvt år.

Det første spadestik til supersygehuset blev taget i maj 2019.

Projektering af det kommende hospital.
Projektering af det kommende hospital.
Foto: Region Sjælland

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik