Snarrådig nabo jagtede rambuktyve på flugt - nu søger politiet vidner

En urmager på Nørregade i Køge blev lørdag morgen udsat for forsøg på rambuktyveri. Men takket være en kvik nabo mislykkedes indbruddet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skønhedssøvnen for naboerne til en urmager på Nørregade i Køge blev i den grad afbrudt før tid lørdag morgen.

Klokken 04.48 indløb en anmeldelse til Midt- og Vestsjællands Politi om et rambuktyveri, der var så voldsomt, at det havde vækket beboerne i ejendommen.

Kort inden anmeldelsen blev indgivet, var flere gerningsmænd ankommet i en bil til butikken. Her begyndte føreren at bakke bilen mod butikkens frontgitter ved brug af to europaller mellem bil og gitter. 

Men det høje brag fra påkørslen af gitteret vækkede naboerne, og en snarrådig en af slagsen begyndte at råbe gerningsmændene an, hvorefter de hurtigt fik benene på nakken.

Vidner beskriver to gerningsmænd på stedet, men der var formentlig en tredje mand, som kørte bilen. De to uden for bilen beskrives som:

A: Mand, 180-190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Engelsk, Iført: Sort jakke med hætte med lys pels, som var trukket op over hovedet, lyseblå jeans og hvide sko., Medbragte: Papkasser og europapaller


B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Engelsk, Iført: Sort jakke med hætte med lys pels, der var trukket op over hovedet., Medbragte: Papkasser og europapaller.


Mændene kørte umiddelbart efter fra stedet uden at stjæle noget via Nørregade i retning mod nord. Ifølge vidnernes beskrivelse kørte de i mindre sølvgrå personbil med tildækket nummerplade.

Da politiet ankom til gerningsstedet kunne de konstatere, at indgangsdøren var knust og gitteret trykket ind for neden, hvilket gjorde, at der var fri adgang til butikken.

Det til trods kunne ejeren kort efter sin ankomst konstatere, at der ikke manglede noget fra butikken.

Sagen efterforskes nu, og politiet søger vidner i sagen.

Borgere, der har bemærket noget i forbindelse med det grove indbrud, eller som har set de beskrevne personer eller køretøjet, som kan have skader på bagenden efter påkørslen, bedes kontakte politiet på telefonnummeret 114. 

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere