Stine og Katharina vil have flere kvinder ud at fiske - og babyer er ingen hindring

Flere kvinder griber fiskestangen, når de skal finde deres nye hobby. To af dem er Stine Frandsen og Katherina Andersen, der også tager babyen med på deres fisketure.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når den står på fisketur, så pakker de fleste lystfiskere bilen med alverdens fiskestænger, hjul, waders, fangstnet og endegrej i håbet om en fisk på krogen.

Men de to lystfiskerveninder Katharina Andersen og Stine Frandsen pakker noget, som de færreste lystfiskere nok vælger at tage med på fisketur.

De tager nemlig deres 10 måneder gamle babyer med, når fiskene skal fanges.

quote Der er kommet kvinder ned fra deres kontorer i Københavns Havn for at se, om de så rigtigt ud ad vinduet.

Stine Frandsen, Lystfisker

Lige nu er begge kvinder på barsel, men det holder dem ikke væk fra lystfiskeriet, og det vækker ofte opsigt, når de står og fisker sammen.

- Når vi står og fisker med babyer på maven, og der står to barnevogne ved siden af, så stopper folk op og kigger, siger Katharina Andersen til TV 2 Kosmopol og fortsætter:

- Det har folk måske ikke lige set før, så de ser undrende på os, som om de tænker: ’Hvor er jeres mænd henne?’, som om de ikke tror deres egne øjne.

Stine Frandsen tilføjer, at det også er kvinder, der ser forbavset ud, når de møder de to lystfiskerveninder.

- Der er kommet kvinder ned fra deres kontorer i Københavns Havn for at se, om de så rigtigt ud ad vinduet, siger hun.

Flere kvindelige lystfiskere

Stine Frandsen og Katharina Andersen mødte hinanden på en arbejdsplads for 11 år siden, og de har været venner lige så længe.

Katharina Andersen har fisket siden, hun var barn, men det er kun et par år siden, at hun fik overtalt Stine Frandsen til også at kyle snøren i vandet.

Sammen kalder de sig for ’Fiskerinderne’, når de gennem podcasts, Youtube-videoer og Instagram-opslag forsøger at gøre lystfiskeriet mere attraktivt for kvinder.

- Det kan godt være lidt svært som kvinde at komme ind i miljøet. Man kommer ud af sin comfort zone, når man skal lære noget nyt, og hvis man ikke er tryg, så er det ikke lige så sjovt. Der tror jeg, at vores instagram kan vise andre, at man sagtens kan fiske som kvinde, siger Katharina Andersen.

På deres Instagram følger knap 3.000 med, når Fiskerinderne deler fisketips og sjove videoer fra deres fisketure.

(Artiklen fortsætter efter Instagram-opslaget.)Og der er en voksende interesse for lystfiskeriet i Danmark for kvinder. Antallet af kvindelige lystfiskere er nemlig stigende, viser en opgørelse fra Fishing in Denmark.

I 2019 registrerede de 9,7 procent kvindelige lystfiskere, hvorimod tallet var 10,6 procent i 2020.

En god fisketur

For de to veninder er det ikke altafgørende, at fiskene bider på krogen, når de kaster snøren ud i vandet. For dem er det vigtigste nemlig samværet med hinanden.

- Det giver jo noget til turen, at der en chance for at fange noget, og vi tager altid afsted med målet om at fange noget. Men ofte fanger vi slet ikke noget, siger Stine Frandsen og forklarer, at succeskriteriet for en god fisketur drejer sig om noget helt andet end fisk:

- Det skal være hyggeligt og sjovt, og vi skal grine en masse, så er det en god dag siger hun.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Barsel og babyer holder ikke Stine og Katharina væk fra lystfiskeriet.
Barsel og babyer holder ikke Stine og Katharina væk fra lystfiskeriet.
Foto: Henry Michaelsen/TV 2 Kosmopol

Udover hygge og grin, så giver en tur med snøren også frirum fra hverdagen til de to veninder.

- Når jeg er ude og fiske med Katharina, så giver det mig megagod energi, og så er det Stine-tid. Når jeg er her, så føler jeg ligesom, at jeg kan give slip på det ansvar, som jeg har derhjemme. Selvom jeg har min baby med på fisketurene, fortæller Stine Frandsen og tilføjer:

- Jeg kan godt lide det her med, at man har en fritidsbeskæftigelse som voksen kvinde, så bliver jeg også en bedre mor og en bedre kæreste. Men det ville heller ikke være det samme uden Katharina.  

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20210728-132913-3-1920x1279we

Politikere sætter stopper for udskældt FCK-fanzone – undersøger ny placering

20230222-161444-L-6000x4000ma

Hovedstaden er langt bagud på solceller

Vis mere