Shitstorm rammer restaurant

Restaurant Arken, der ligger på Køge Havn er rendt ind i en byge af protester

Restauranten har købt en 200 kilo tung blåfinnet tun, som skal serveres for restaurantens gæster. Der er bare et problem: Dyrevenner anser den blåfinnede tun for at være truet. Fisken er da også med på Den

Internationale Naturbeskytelsesunions såkaldt røde liste over truede arter.

Den store fisk ankom til Køge Havn torsdag i sidste uge, og derfra gik der ikke længe, før protesterne begyndte at strømme ind på Restaurant Arkens Facebookside.

-Gad vide hvornår I sætter panda på menuen. Blåfinnet tun er voldsomt truet, skriver Anja Jørgensen. Og: -Det er da skandaløst at denne restaurant støtter udryddelse, skriver Henriette Lindeholm.

I dag går Verdensnaturfonden i Danmark så ind i sagen:

-Jeg vil advare alle mod at spise blåfinnet tun på Restaurant Arken. Der er tale om et truet dyr, siger Gitte Seeberg, der er generalsekretær for WWF.

Hun tilføjer, at der er tegn på, at bestanden af blåfinnet tun er ved at komme sig i visse områder, men at den stadig er "meget, meget sårbar i alle farvande".

Indehaver af Restaurant Arken, Linné Sommer, siger til TV 2 Lorry, at det er fast procedure i Norge, at når der er tun med som bifangst, så tilkaldes kystvagten som kontrolinstans. Kystvagten vurderer så, om fisken er for medtaget til at kunne overleve, hvis den bliver sat fri. Hvis det er tilfældet, skal fisken blive ombord.

-Jeg synes, at det her er noget pjat af Verdensnaturfonden, for de kender proceduren, siger Linné Sommer.

Restauranten skriver på sin Facebook-side, at tunen er i fremgang, og at fiskekvoterne faktisk er sat i vejret.

Restaurant Arken serverer den blåfinnede tun torsdag og fredag i denne uge og igen i næste uge.

Hvad synes du - skal der tun på menuen? Deltag i debatten på vores Facebook-side.

Spørg Os - Afstemning

_