Stor glæde over mindre trafikstøj: "Det betaler sig at kæmpe"

Borgere i Bjæverskov er glade for, at en to kilometer lang støjskærm, der ligger ud til en motorvej, bliver forlænget med 700 meter.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor glæde i Bjæverskov i Køge Kommune, efter Folketinget har besluttet at forlænge en støjskærm langs et boligområde, som ligger ud til Vestmotorvejen i byen.

Forlængelsen gavner 700 boliger, der er nabo til den larmende motorvej. En af dem er Per Rendsborg. Han har kæmpet i en længere periode for at få forlænget støjskærmen.

- Det, synes jeg, er fint, og jeg er kun glad for, at man endelig er kommet til fornuft. Det er en korrekt beslutning, siger han til TV 2 Lorry.

Støjskærmen er i forvejen to kilometer lang, men der, hvor den stopper, bor Per Rendsborg. Derfor har han haft et stort ønske om, at den blev forlænget. Det ønske er nu opfyldt med hele 700 meter ekstra støjskærm.

- Det betaler sig at kæmpe, men det har været hårdt. Jeg har været til grin i alle mine omgivelser, som ikke har troet på, at det ville lykkes, fortæller han.

Beboer mærker allerede forskel

Beboerne i Bjæverskov er langt fra de eneste i TV 2 Lorrys sendeområde, der er plaget af trafikstøj. Hele 300.000 boliger i hovedstadsområdet er berørt af larmen fra trafikken, hvor støjen er mere end 68 decibel, som er den vejledende grænseværdi for vejstøj ved boliger.

Derfor er Erik Ambt Steenstrup, der også bor i Bjæverskov, begejstret for, at det har været muligt at få støjskærmen forlænget.

- Det er helt fantastisk. Jeg har aldrig før i offentlig regi oplevet, at man har fået mere, end man har bedt om, siger han til TV 2 Lorry.

Og han mærker allerede en forskel.

- Når jeg var på toilettet om morgen, kunne jeg høre suset fra motorvejen, men det kan jeg ikke mere.

Færdig næste år

Grunden til forlængelsen skyldes, at projektet har været billigere end forventet, og man derfor kan få flere meter støjskærm inden for budgettet.

De første to kilometer skal stå færdig i november, mens de resterende 700 meter skal være færdige i foråret 2020.Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere