Donationer vælter ind: Har aldrig oplevet noget lignende

Organisationer melder om stor opbakning fra danskerne til at donere til ofrene for krigen Ukraine.

Danskernes velvilje til at hjælpe ofrene for krigen i Ukraine efter Ruslands invasion for en uge siden er overvældende.

Pengene tikker i disse dage hele tiden ind hos nødhjælpsorganisationer i Danmark, som har bedt danskerne om hjælp.

- Den opbakning, vi oplever lige nu, er helt enestående og rørende. Jeg kan ikke huske, at vi har oplevet noget lignende tidligere, siger siger fundraising- og marketingchef Morten Jørgensen fra Dansk Røde Kors.

De har torsdag ved middagstid fået næsten 68 millioner kroner samlet fra private, virksomheder og fonde. De fire millioner kroner er fra private.

Donationerne fra organisationerne går blandt andet til basale behov som mad, vand og hygiejneting som sæbe. Unicef har også mobile teams og støttecentre, som de har oprettet blandt de mest brugte migrationsruter.

Civile sender kontanter

Og Dansk Røde Kors fortæller, at der også uddeles kontantbeløb til civilbefolkningen.

Susanne Dahl fortæller, at deres landekontor i Ukraine har sendt en appel om, at de har brug for 433 millioner kroner. Det er fire gange så stort et beløb, som de havde behov for inden invasionen for en uge siden.

Foruden pengene fra danske virksomheder, fonde og privatpersoner har den danske regering tildelt millioner til danske hjælpeorganisationers arbejde.

FN appellerede tirsdag til, at der sendes 1,1 milliard dollar - cirka 7,4 milliarder kroner - til humanitære behov i Ukraine over de næste tre måneder.

Ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) er flere end én million mennesker flygtet fra Ukraine, der har 44 millioner indbyggere, efter at Ruslands militære angreb i sidste uge.

/ritzau/

Forleden fortalte vi på TV 2 Lorry om private indsamlere, der har fyldt 150 carporte til bristepunktet med nødhjælp til Ukraine. Se indslaget herunder.

Kort nyt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik