Frederiksberg-butik donerer hele lørdagens omsætning til ukrainsk nødhjælp

Garnforretningen har før doneret omsætning til nødhjælp. Sidst sendte Knitting for Olive over 600.000 kroner til Afghanistan.

Lørdag kommer garnforretningen Knitting for Olive på Frederiksberg til at indkassere et større økonomisk tab – men det gør butikken med glæde.

For indehaverne – mor og datter Pernille og Caroline Larsen – har nemlig besluttet at donere hele dagens omsætning til ukrainsk nødhjælp via Røde Kors.

- Der er brug for hjælp, og vi har mulighed for at hjælpe. Vi har det godt her i Danmark, vi har nok, og vi har mulighed for at bruge lidt ekstra på at hjælpe andre, siger Pernille Larsen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Situationen i Ukraine er jo så frygtelig og forfærdelig, så da vi i går opdagede, at Putin var rykket ind i landet, så talte min datter og jeg sammen og blev enige om, at vi måtte gøre noget. Det er så forfærdeligt, at én grum mand påvirker så mange uskyldige mennesker - både i hans eget land, men også i et andet land, siger hun med henvisning til den russiske præsident, Vladimir Putin.

Samlede over 600.000 ind til Afghanistan sidste år

Garnbutikken på Frederiksberg, der især ernærer sig via onlinesalg, har før brugt deres forretning som platform til at yde hjælp til verdens brændpunkter.

I sommeren sidste år samlede Knitting for Olive også ind til humanitær bistand, da Taliban overtog magten i Afghanistan efter en kaotisk tilbagetrækning af de amerikanske styrker.

Her overgik beløbet alle butikkens forventninger, da garnforretningen kunne sende dagens omsætning på 626.417,27 kroner afsted til den krigshærgede befolkning – dengang via Unicef.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Familievirksomheden Knitting for Olive, som mor Pernille Larsen og datter Caroline Larsen står bag, donerer lørdagens omsætning til ukrainsk nødhjælp. Butikken har før gjort noget lignende, da Talibans overtagelse af magten i Afghanistan sendte landet ud i en sikkerhedskrise.
Familievirksomheden Knitting for Olive, som mor Pernille Larsen og datter Caroline Larsen står bag, donerer lørdagens omsætning til ukrainsk nødhjælp. Butikken har før gjort noget lignende, da Talibans overtagelse af magten i Afghanistan sendte landet ud i en sikkerhedskrise.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Derfor håber Caroline og Pernille Larsen, at lørdagens donation kan komme op i nærheden af det beløb.

- Vi kunne selvfølgelig vælge at sige, at vi ville donere et beløb til Røde Kors. Men at vi i stedet donerer vores omsætning, det gør jo, at mange mennesker kan være med til at påvirke beløbets størrelse, siger Pernille Larsen.

Tidligere har Knitting for Olive også samlet ind til kampen mod cancer. Under en lignende parole lykkedes det butikken at donere 130.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse, mens bevægelsen Black Lives Matter også har modtaget 76.000 kroner fra en indsamling i butikken.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Pernille Larsen fremviser et opslag fra Knitting for Olives Instagram, hvor butikken annoncerer indsamlingen lørdag.
Pernille Larsen fremviser et opslag fra Knitting for Olives Instagram, hvor butikken annoncerer indsamlingen lørdag.
Foto: Esben Grage / TV 2 Lorry


Røde Kors melder om stor opbakning 

Dansk Røde Kors melder også om forøget velvilje fra danskerne til at sende penge i retning af nødhjælp til Ukraine.

I løbet af 36 timer har nødhjælpsorganisationen indtil videre indsamlet 3,6 millioner kroner.

Det betragter Røde Kors selv som en ”kæmpe opbakning på rekordtid”, lyder det fra organisationen fredag eftermiddag.

Knitting for Olive så verdens lys for seks år siden som et hobbyprojekt for Pernille og Caroline Larsen, da sidstnævnte var gravid med sit andet barn. Mens mor Pernille hyggede sig med at strikke til sine børnebørn, foreslog Caroline, at de skulle oprette en hjemmeside og en Instagram-profil med strikkeopskrifter.

Siden gik det hurtigt, og i dag har hjemmesiden udviklet sig til en fysisk butik og en onlineshop, der sender garn ud til alle verdens afkroge, mens Instagram-profilen tæller svimlende 339.000 følgere.

Og med mange følgere følger et ansvar, mener den ene halvdel af Knitting for Olive.

- Man har også et vist ansvar, når man har en platform som vores med mange følger, for at vise de muligheder for at gøre en positiv forskel, der er, siger Pernille Larsen.

I indslaget herunder kan du foruden Knitting for Olive møde foreningen Hjælp Ukraine, der indsamler tøj og tæpper til ukrainere på flugt.

Både borgere, foreninger og erhversdrivende er lige nu i gang med at samle penge og nødhjælp ind til ukrainerne

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik