København har brug for hjælp: Mangler stadig stemmetællere

Københavns Kommune mangler stadigvæk frivillige, der vil være valgtilforordnede ved kommunalvalget den 21. november


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Vi mangler din hjælp om aftenen den 21. november, hvor stemmerne skal tælles."

Sådan skriver Københavns Kommune i et Facebook opslag, som skal lokke ekstra valgtilfordnede til. 

quote Vi er rigtig glade for den store opbakning, der allerede har været, men har som nævnt også nogle valgsteder, der stadig har et stort behov.

Hans Steen Andersen, pressekonsulent i Københavns Kommune

For der mangler frivillige valgtilfordnede i København, som skal hjælpe på valgdagen- og aftenen. Godt 200 frivillige vurderer Københavns Kommune, at de mangler. I alt skal bruge omkring 2000 frivillige valgtilfordnede fra klokken syv om morgenen og til alle stemmerne er talt op.

- Derudover har vi brug for ekstra aftentællere fra kl. 19.30 og til optællingen er slut ud på natten. Helst på den gode side af 500 og gerne lidt flere. Også her mangler vi dags dato mindst 200 tællere, skriver pressekonsulent i Københavns Kommune, Hans Steen Andersen, i en mail til TV 2 Lorry.

Nogle valgsteder har stadig et stort behov

Som valgtilfordnet bruger du dagen på at udlevere stemmesedler til vælgerne på valgsteder, sikrer at stemmerne kommer i valgurnerne og hjælper derefter med at tælle stemmer op, når valget er slut.

For at blive valgtilfordnet er der dog en enkelt regel, som man skal være opmærksom på. Man skal nemlig være stemmeberettiget i den kommune, hvor man vil være valgtilforordnet.  

For at være stemmeberettiget skal man være mindst 18 år. Desuden skal man være bosat i den kommune, hvor man søger om at blive valgtilforordnet. 

- Vi er rigtig glade for den store opbakning, der allerede har været, men har som nævnt også nogle valgsteder, der stadig har et stort behov, skriver Hans Steen Andersen i en mail.

En stemmetæller kan tjene 1200 kroner

Hvis du melder dig som valgtilfordnet i Københavns Kommune kan du enten vælge at møde klokken syv om morgenen og være med helt til stemmerne er talt op, eller også kan du møde 19.30 og være med som stemmetæller hele aftenen.

Og der bliver nok stemmer at tælle op, når der både skal tælles til kommunal- og regionsrådsvalg.

- Vi lander nok på omkring 300.000 stemmer per valg. Altså godt en halv million stemmer i alt – men selvfølgelig helst flere, sagde Hans Steen Andersen til TV 2 Lorry i starten af oktober.

Som valgtilfordnet i København kan man tjene en diæt på 1.245 kroner, hvis man er til stede fra klokken 07.00 til stemmerne er talt op. Hvis man derimod går, når valgstederne lukker, så modtager man en diæt på 830 kroner. Og hvis man kun er med til at tælle stemmer op fra klokken 19.30, får man en diæt på 415 kroner.

Vil du være valgtilforordnet i Københavns Kommune kan du skrive dig op på kommunens portal her.

 

Artiklen er opdateret d. 5. december. Her er beløbet ændret fra 1.275 kroner til 1.245 kroner - efter oplysninger fra sekretariatet i Københavns kommune, mvh redaktionenVis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere