Kom tæt på Hammerslag-mægleren, der vandt borgmesterposten

Anders Gerner Frost overtager efter nytår borgmesterposten i Gribskov. Her kan du blive klogere på, hvordan han er politisk og privat.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den landskendte ejendomsmægler fra DR-programmet Hammerslag Anders Gerner Frost har siden kommunalvalget i 2009 prøvet kræfter med det politiske håndværk som byrådsmedlem i Gribskov Kommune.

Men fra den første januar er det et noget tungere ansvar, der hviler på den 40-årige politikers skuldre.

Her tiltræder formanden for lokallisten Nytgribskov borgmesterposten, og de næste fire år er det ham, der skal lede kommunens knap 40.000 indbyggere.

Anders Gerner Frost afløser den nuværende borgmester Kim Valentin (V), der blev straffet af vælgerne ved kommunalvalget den 21. november. Partiet mistede tre mandater i byrådet, men er fortsat det største parti. Alligevel var det dog ikke nok til at bevare magten.

"En kommune er ikke en fabrik"

Nytgribskov gik således to mandater frem og fik samlet seks mandater i byrådet. Og med en efterfølgende konstitueringsaftale med Socialdemokratiet og Enhedslisten i lommen kunne Gerner Frost udråbe sig selv som den nye bykonge.

- Det er meget nyt, må man sige. Jeg har dårligt sovet på det, lød det fra Anders Gerner Frost, da TV 2 Lorry interviewede ham dagen efter valget.

På sin kandidatblog fortæller den kommende borgmester, at han vil arbejde for nytænkning, samarbejde og borgerinddragelse.

- Jeg er overbevist om, at det er omdrejningspunktet i arbejdet for en god kommune for alle borgere. Vi skal give plads til forskellige løsninger i de forskellige områder af vores kommune. En kommune er ikke en fabrik. Det handler nemlig om mennesker. Vi skal skabe plads til gode kommunale løsninger i sund konkurrence med private initiativer som skoler, gartneropgaver eller meget andet. Vi skal lade lokale idéer spire, og jeg vil arbejde for, at Gribskov kan underbygge de vigtige forskelligheder i respekt for fællesskabet og for de svageste, skriver  Anders Gerner Frost.

Gift med sin chef

Ved siden af sit politiske virke arbejder Anders Gerner Frost til dagligt som ejendomsmælger hos Danbolig i Helsinge.

Han er gift med sin chef, Stine, der er indehaver af Danbolig i Helsinge, og sammen har de fire børn Anna, Astrid, Christian og Selma.

quote Jeg har altid været god til at sælge budskaber, og en dag foreslog en bekendt, at jeg skulle prøve at blive ejendomsmægler. Derfor søgte jeg et ledigt job hos Stine, som blev min chef, og efter et år blev vi kærester. Resten er historie.

Anders Gerner Frost i et interview med Billedbladet

Familien bor i Tisvildeleje i et tidligere badepensionat, som de selv har i sat i stand, skriver Billedbladet, der i december sidste år bragte et portrætinterview med den landskendte ejendomsmælger og snart nyslåede borgmester.

At Anders Gerner Frost, der oprindeligt er fra Frederiksberg, er endt med at blive ejendomsmægler og stifte familie i Tisvildeleje er lidt af en tilfældighed.

Oprindelig ville han gerne have været jurist med speciale i offentlig administration, men det er i stedet blevet til, at han nu kan skrive både ejendomsmælger og borgmester på CV’et.

- Jeg havde et job, hvor jeg lavede alt muligt på Nationalmuseet, hvor både min far, farfar og oldefar også har arbejdet. Jeg har altid været god til at sælge budskaber, og en dag foreslog en bekendt, at jeg skulle prøve at blive ejendomsmægler. Derfor søgte jeg et ledigt job hos Stine, som blev min chef, og efter et år blev vi kærester. Resten er historie, fortæller Anders Gerner Frost til Billedbladet.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Ældre

Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Vis mere
Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Vis mere