For mange elever i Hvidovre: "Det ser rigtig skidt ud"

I Hvidovre kæmper borgerne med propfyldte skoleklasser. Ifølge formanden for Lærerforeningen i Hvidovre kan det få store konsekvenser for eleverne.

Ligesom mange andre kommuner har Hvidovre også udfordringer, når det kommer til udannelsesområdet. Det var også et af emnerne til aftenens valgdebat, som blev afholdt i Frihedens Idrætscenter i Hvidovre. 

quote Det er rigtig skidt ud. Vi mener, at vi skal have maks 24 elever i klasserne. 

Anders Wolf Andresen, spidskandidat, SF. 

-Der er mange elever til én lærer. Det betyder, at relationen mellem lærer og elev bliver vanskeligere. Over halvdelen af eleverne i indskolingen går i en klasse, hvor der er mere end 24 elever og nogle steder helt op til 30 elever, siger Flemming Ernst, som er formand for Lærerforeningen i Hvidovre.

- Vi vil jo gerne gøre det så godt, som vi kan, fortsætter han.

Anders Wolf Andresen, SF, kan godt forstå, at lærerne er frustrerede: 

- Det ser rigtig skidt ud. Vi mener, at vi skal have maks 24 elever i klasserne. Der skal være bedre tid til det enkelte barn, siger Anders Wolf Andresen fra SF. 

Man kan ikke spare på børn og unge 

Alle valgdebat-deltagere er enige om, at det halter i kommunen på skoleområdet. Men hvordan problemet skal løses, og hvor pengene skal komme fra, er de ikke helt enige om. 

quote Faktum er bare, at der ikke er sket noget endnu. Ergo det har ikke været en prioritet for dem, der lige nu sidder på flertallet.

Kashif Ahmad, spidskandidat, Nationalpartiet

Borgmester Helle Adelborg fra Socialdemokratiet ser flere løsninger: 

- Vi vedtog for budgettet i år, at vi i 2018 må se på, hvordan vi får nedsat klassekovetienten, siger hun. 

- Vi kunne også se på flydende skoledistrikter, for hvis vi havde en anden fordeling af vores skoledistrikter, så ville vi have 24 børn i samtlige klasser.

Helle Moesgaard Adelborg fra Socialdemokratiet har siddet på borgmesterposten siden 2012. 

Det er ikke et nyt problem

Kashif Ahmad, som repræsenterer Nationpartiet og stiller op til kommunalvalget for første gang, køber dog ikke Helle Adelborgs løsninger. 

- Det er jo ikke en ny problematik. Der er gået en del år. Flydende distrikter er symptom-behandling. Faktum er bare, at der ikke er sket noget endnu. Ergo det har ikke været en prioritet for dem, der lige nu sidder på flertallet, begrunder han. 

 Marianne Rosenkvist fra Enhedslisten er heller ikke imponeret af Helle Adelborgs forslag:

- Det er overhovedet ikke godt nok. Det skal være sådan, at vi ikke har mere end 22 elever. For det handler om børnenes liv. De bliver stressede. Vi bliver nødt til at have penge til det, forklarer hun.

Du kan se hele debatten om skoleområdet i Hvidovre øverst i artiklen. Det er Helle Adelborg, Kashif Ahmad, Marianne Rosenkvist og Anders Wolf Andresen, som diskuterer udfordringerne.   


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik