Medie: Venstre vil vælte Hørsholms nyvalgte borgmester

Venstre vil sammen med DF og LA gøre Socialdemokratiets Niels Lundshøj til borgmester, skriver medie.

Opdateret klokken 18:56: Artiklen er blevet opdateret med citater fra Venstres formand i Hørsholm, Jørgen Eirfeldt.

I Hørsholm skal man tælle til ti for at blive borgmester. Og selv om Konservative, Socialdemokratiet og Radikale på valgnatten indgik en konstitueringsaftale, som man kan tælle til 12 med, har Venstre ikke opgivet at fravriste De Konservatives Morten Slotved borgmesterposten.

Det skriver Ugebladet Hørsholm.

Ugebladet erfarer, at Venstre - med Liberal Alliances (LA) Jakob Nybo og Dansk Folkepartis Glen Madsen i ryggen - har henvendt sig til socialdemokraten Niels Lundshøj.

Lundshøj står ved aftale

De tre borgerlige partier vil ifølge Ugebladet bruge deres syv mandater plus Socialdemokratiets tre til at gøre Niels Lundshøj til borgmester.

Men ifølge Lundshøj står han ved den aftale, han allerede har indgået.

- Jeg har skrevet under på en konstitueringsaftale. Den står jeg ved, siger Niels Lundshøj til Ugebladet Hørsholm.

Han vil heller ikke oplyse, om der har været en henvendelse fra Venstre.

Det bekræfter flere kilder imidlertid over Ugebladet Hørsholm, at det har der været i går, lørdag.

LA vil hverken af-eller bekræfte

LA's nyvalgte Jakob Nybo, der kom ind i kommunalbestyrelsen med 255 personlige stemmer, siger, at han hverken vil be- eller afkræfte, at Venstre har henvendt sig til Niels Lundshøj.

quote Hvis det passer, må jeg sige, det overrasker mig meget. Bare tanken om, at Venstre - og LA for den sags skyld - vil gå så langt ved at pege på en rød borgmester i Danmarks mest borgerlige kommune, har jeg svært ved at forstå.

Morten Slotved, borgmester i Hørsholm (Kons.)

- Men det ville da være mærkeligt, hvis det ikke er sket, siger han og oplyser, at han på valgnatten foreslog Morten Slotved en borgerlig konstituering med Venstre, Konservative og LA.

- Det ville han jo ikke, siger Nybo, der til Ugebladet siger, at han “godt kan leve med” en socialdemokratisk borgmester.

- Jeg synes, det kunne være sundt for demokratiet, tilføjer Jakob Nybo.

Borgmester Morten Slotved (Kons.) fortæller til TV 2 Lorry, at han er noget overrasket over historien, som han har kunnet læse i Ugebladet Hørsholm.

- Jeg havde ikke forinden hørt noget om det. Men hvis det passer, må jeg sige, det overrasker mig meget. Bare tanken om, at Venstre - og LA for den sags skyld - vil gå så langt ved at pege på en rød borgmester i Danmarks mest borgerlige kommune, har jeg svært ved at forstå, siger han til TV 2 Lorry.

Venstres gruppeformand bekræfter 

Den ny mulighed for at konstituere sig med Lundshøj i borgmesterstolen dukkede op, da fintællingen onsdag flyttede et mandat fra Konservative til Venstre.

Venstre kom dermed på fem mandater og kan i en blå-rød konstituering lægge LA's ene, DF's ene og Socialdemokratiets tre mandater oven i.

Venstres gruppeformand i Hørsholm, Jørgen Eirfeldt, bekræfter over for TV 2 Lorry, at Venstre har været i kontakt med de andre partier.

- Vi har selvfølgelig talt med de andre partier og drøftet de muligheder, der er. Det er da logisk, når nu De Konservative ikke ville tale med os. Men vi har ikke indgået nogle aftaler, siger han og tilføjer, at han ikke kan se, at der skulle været noget dramatisk over det.

- Alle partier taler jo sammen, siger Jørgen Eirfeldt til TV 2 Lorry.

Men ser du nogle muligheder for at fravriste Morten Slotved borgmesterposten?

- Det har jeg ingen fornemmelse omkring. Han siger selv, han er borgmester. Men det er jo hans egen opfattelse.

Har Niels Lundshøj svaret på jeres tilbud?

- Nej. Det har han ikke, siger Jørgen Eirfeldt til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik