Politisk drama afværget i Dragør

Konstitueringsaftalen i Dragør står ved magt efter det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde onsdag aften.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flertal udenom borgmester Eik Dahl Bidstrup fra Venstre havde her til aften indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde i Dragør. 

Kommunalbestyrelsesmedlemmerne var utilfredse med, at de ikke havde fået besked om en alvorlig kritik af kommunens hjemmesygepleje.

Kritikken - og senere hen et påbud - blev givet på baggrund af et tilsynsbesøg i juni, men kommunalbestyrelsen fik først besked om sagen i sidste uge, da valgkampen var slut.

Det har ført til, at borgmesterstolen har vaklet under Eik Dahl Bidstrup fra Venstre de sidste par dage. 

Hvem, hvad og hvornår

Konstitueringsaftalen i Dragør er lavet mellem Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og Dragør var en af de absolut sidste kommuner i landet, der fik den på plads. 

Dansk Folkeparti meldte hurtigt deres opbakning til borgmesteren og konstitueringsaftalen, men Socialdemokratiet ville ikke melde noget ud forud for den redegørelse af forløbet om den manglende orientering af kommunalbestyrelsen, som borgmesteren gav på det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde.

- Jeg har fra starten sagt, at vi er nødt til at vide, hvad der er op og ned - hvem der vidste hvad hvornår. Det ved vi så nu. Det er jeg helt tryg ved, og det er hele den socialdemokratiske gruppe, lyder det fra Allan Holst, der er socialdemokratisk 1. viceborgmester i Dragør. 

Vil føre til forandrig

Socialdemokratiet bakker altså også stadig op om den konstitueringsaftale, der først er bindende, når det konstituerende møde er afholdt på tirsdag den 5. december. 

- Det er en kedelig sag, og det er der selvfølgelig nogen, der bruger politisk, men jeg er sikker på, at vi har fået lavet en god aftale med vores samarbejdspartnere, og den aftale holder hele vejen hjem, lyder det fra borgmester Eik Dahl Bidstrup fra Venstre. 

Det ser altså ud til, at Eik Dahl Bidstrup kan fortsætte i fire år mere som borgmester. Han siger, at sagen om den manglende orientering af kommunalbestyrelsen vil føre til forandringer i det administrative og politiske system, så det ikke kan gentage sig. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Ældre

Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Vis mere
Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Vis mere