3. c på Hvalsø Skole starter skoledagen med mindfulness

På Hvalsø Skole er mindfulness en del af 3.c’s skoledag. Ifølge deres lærer, har det gjort eleverne mere rolige og nærværende.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Hvalsø Skole i Lejre Kommune er der mindfulness på 3.c’s skoleskema. Og det kan mærkes på eleverne i klassen, som bliver mere rolige og koncentrerede. Flere gange om dagen, bruger de omkring fem til ti minutter på at lave mindfulness-øvelser med deres klasselærer Isabel Lohmann. Tit gør de det om morgenen for at få en god start på dagen. 

- Det er rigtig godt fra morgenstunden, fordi alle kommer ind og har haft hver deres morgen. Nogle har måske skændtes med deres mor eller er kommet for sent op og er stressede. Det er min erfaring, at det er rigtig godt at bruge fem minutter om morgenen til lige at få dem samlet og give dem ro til at mærke, hvordan de har det lige nu, siger Isabel Lohmann, som er 3.c’s klasselærer og mindfulnessinstruktør.  

quote Det er min erfaring, at det er rigtig godt at bruge fem minutter om morgenen til lige at få dem samlet og give dem ro til at mærke, hvordan de har det lige nu.

 Isabel Lohmann, klasselærer i 3. c 

Isabel Lohmann oplever derudover selv, at øvelserne er med til at gøre eleverne mere undervisningsparate. Hun har lavet mindfulness-øvelser med børnene, siden de gik i første klasse, og til at starte med var de meget mere urolige, end de er i dag. 

Mindfulness hjælper børnene mod stress

Den mentale træning går, ifølge Isabel Lohmann, ud på, at eleverne skal blive mere nærværende og opmærksomme på det, der sker indeni og omkring dem lige nu. Og ifølge Politiken mener lektor og ph.d. ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Anne Maj Nielsen, at det er vigtigt, at børnene netop oplever, at der også er plads til pauser.

- Vi ser rigtig mange børn med stresssymptomer. Angst, ensomhed og depression er blevet en større del af barndommen, siger Anne Maj Nielsen til Politiken og peger på, at børnelivet i dag er under pres, fordi eleverne hele tiden skal vurderes, testes og måles.

Ifølge Anne Maj Nielsen kan mindfulness være en stor hjælp til at give børnene det pusterum, de har brug for. 

”Det er dejligt”

En af de elever fra 3.c, som nyder de rolige stunder med de mentale øvelser, er Sofie Remmer Schmidt. Efter mindfulness-øvelserne har Sofie det godt i kroppen. For hende er de med til at skabe ro, så hun bedre kan koncentrere sig om undervisningen.

- Man slapper af, det er dejligt, og man kan bedre koncentrere sig, siger Sofie Remmer Schmidt.

Hendes yndlingsøvelse er en, hvor man klapper sig selv på kroppen, så man lærer kroppen bedre at kende.

Flere skoler følger trop

Det er ikke kun Hvalsø Skole, som har vist interesse for at indføre mindfulness på skemaet i folkeskolen.

- Vi oplever en meget stor interesse for mindfulness i skolen fra lærere og skoler, der ønsker at implementere metoder til mere ro, nærvær og trivsel blandt eleverne, siger formand for Center for Mindfulness i Skolen, Rikke Braren Lauritzen, til TV 2 Lorry.

 

 

 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Skraldemand i arbejde ny

Skraldemænd er på arbejde igen - men forhandlingerne er ikke slut

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Vis mere
Politi skud nørrebro december

Tiltale: Bandedrab i København blev forberedt i ti dage

20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Vis mere