8000 danskere hjælper truet syvsover og andre dyr med nyt hjem

Fredag indviede Den Danske Naturfond Lerbjerg skov, der igennem private borgere og virksomheder har opkøbt skoven i Midtsjælland.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1.1 millioner.

Så mange kvadratmeter skov har over 8000 danskere i samarbejde med Den Danske Naturfond og flere virksomheder været med til sikre truede dyrearter. 

Lerbjerg skov i Lejre Kommune har nemlig indtil videre været drevet som konventionel produktions skov, men nu skal den drives på naturens præmisser - som vild skov og hjem for et rigt dyreliv.

- Det, vi vil gøre nu, er at sørge for at genskabe nogle af de gamle urørte skovdele og udvikle dem, der er. På den måde vil vi skabe mulighed for flere levesteder for de arter, der bør høre til her i skoven, siger Bengt Holst, Formand, Den Danske Naturfond.

Det er blandt andet den truede engperlemorsommerfugl og hasselmusen, der kan kalde Lerbjerg skov for deres hjem. Skoven er blandt andet blevet opkøbt ved hjælp af Skovbeviser, hvor privatpersoner har købt et valgfrit antal kvadratmeter og på den måde doneret til Den Danske Naturfond. En opbakning, der glæder Bengt Holst,

- En forankring hos befolkningen om, at man gerne vil støtte dansk natur. Det er meget væsentligt for os, at vi kan se, at det ikke bare er noget vi gerne vil, men det er noget, den danske befolkning gerne vil, siger Bengt Holst, Formand, Den Danske Naturfond.

Den vilde natur skal tilbage til Lejre
Den vilde natur skal tilbage til Lejre
Foto: TV2 Lorry

Mange bække små, gør en stor å, eller skov.

Emilie Bisgaard er en af de omtrent 8000 danskere der har været med til at sikre at Lerbjerg skov nu er blevet købt fri og kan overlades til naturen.

- Jeg troede faktisk ikke, at min lille donation ville gøre en kæmpestor forskel, men så får man at vide, at det har været med til at frede en hel skov. Det er rigtigt fedt, siger Emilie Bisgaard.

Emilie Bisgaard har købt fem kvadratmeter skov. Hun ser det nemlig som et element i kampen for klimaet. Og så er hun glad for, at hun kan hjælpe med at passe på truede dyrearter.

- Det er jo, at det ikke kun er mig, men det også er en hel masse andre, og dyrene, der får glæde af natur, som de freder og bibeholder, siger Emilie Bisgaard.

Dansk Naturfond er løbende i gang med at købe nye skovområder rundt omkring i Danmark. Det er dog ikke muligt at lokke planer om fremtidige køb ud af dem, da det er private skove, der bliver opkøbt. Men målet er at genskabe mere vild natur i Danmark, og give folk muligheden for at opleve naturen på alle timer af døgnet.

- Vi håber, at vi med årene kan genskabe en del af den vilde natur, der har været før i tiden. Vi håber også, at den bliver taget godt imod af folk, sådan at folk vil komme hertil og bruge skoven i endnu højere grad, end man gør i dag, siger Bengt Holst, Formand, Den Danske Naturfond.

Lerbjerg skov vil som noget nyt have åbent hele døgnet rundt, så man kan opleve naturen på alle tidspunkter. Derudover vil der også blive anlagt flere sheltere i skoven, så mennesker i fremtiden kan overnatte hos hasselmusen og engperlesommerfuglen.

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere