Tredje ulykke på ti år: Kommende brud kom galt afsted til polterabend på svævebane

I løbet af et årti er en håndfuld mennesker kommet til skade på en svævebane i Lejre. I weekenden var den gal igen.


Lørdag skete det igen.

Tre kvinder kom til slemt til skade, da de stødte sammen på en 400 meter lang svævebane på Ledreborg i Lejre Kommune.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten fra weekenden.

Der var tale om en polterabend, skriver SN.dk, hvor bruden som den sidste i rækken af deltagere blev sendt af sted på svævebanen i 15 meters højde.

Her var to af kvinderne endnu ikke kommet helt frem til enden af svævebanen, da den tredje kom flyvende på linen uden at kunne nå af bremse, inden hun ramte de andre. 

Da Midt- og Vestsjællands Politi ankom til stedet, modtog kvinderne førstehjælp af vidner, indtil ambulancen ankom kort efter. 

Uheldet skete på den længste svævebane i parken, og den blev midlertidigt lukket, mens ambulancepersonalet tilså kvinderne for mulige kvæstelser i hovedet og på benene. 

De tre kvinder var henholdsvis 36, 37 og 38 år og fra Holbæk, Lejre og Kalundborg. Alle tre kvinder kom efterfølgende på skadestuen for at blive undersøgt nærmere. 

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV 2 Kosmopol, at der ikke er tale om alvorlige skader. SN.dk skriver, at skaderne omfatter hjernerystelse, slåede fortænder "og et kæmpe chok".

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet og besluttede efter en foreløbig undersøgelse i samråd med politiet, at svævebanen igen kunne åbnes for brug af gæster. 

Svævepark tager det fulde ansvar

Til TV 2 Kosmopol siger direktør i Fly High Til-Tops, der står bag svæveparken ved Ledreborg, at man nu er ved at udrede, hvordan ulykken kunne ske.

- Ulykken er under udredning. Vi tager det fulde ansvar, indtil vi ved andet, siger direktøren Line Leth Keefe.

Hun tilføjer, at hun har en formodning om, hvad der gik galt og førte til ulykken, men at hun ikke vil komme nærmere ind på det, da man fortsat er ved at udrede forløbet.

- Og indtil vi ved mere, har vi lukket for den pågældende svævebane. Der er som sådan ikke noget i vejen med den, men vi ønsker at være helt sikre, siger Line Leth Keefe.

Hun tilføjer, at Fly High Til-Tops på baggrund af ulykken nu vil se på, hvordan de kan forbedre sikkerhedsforanstaltningerne yderligere.

Et brækket bækken 

Det er ikke første gang, at nogen kommer galt afsted på Ledreborgs svævebane. I 2018 gik det galt, da en 25-årig kvinde ramte et træ på ved ned af svævebanen. 

Kvinden brækkede bækkenet, og politiet lukkede svævebanen midlertidigt. 

- Det var temmelig slemt, sagde Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, dengang til TV 2 Kosmopol. 

Også i 2014 var uheldet ude, da en 12-årig pige brækkede anklen, da hun skulle lande efter en svævetur. 

Bruddet var så alvorligt, at hun efterfølgende måtte opereres og have indsat skruer. 

Ledreborgs største svævebane hedder Big B - her svæver man 400 meter ud gennem træerne og und i åbent land. Banen starter ved 15 meters højde og det er uvist, hvor høj oppe i luften, man ender med at svæve. 

Man skal være ti år for at benytte svævebanen.

Og hvad angår den forulykkede polterabend, så skriver SN.dk, der har talt med en af deltagerne ved festlighederne, at gruppen på i alt 15 kvinder nu arbejder på at finde en ny dato, så den kommende brud kan poltes - forhåbentlig denne gang uden ulykker.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
40_percent

Kæmpede med næb og kløer: Fiskeørn forsøgt bestjålet af skovmår

tårnby kommune

Stærkt trafikeret motorvejsrampe spærret i en måned ekstra

Vis mere