22 kæledyr afleveret til dyreværnet

Dyreværnet i Rødovre har hentet dyrene, da familien var tvunget til at flytte og ikke kunne have dem med. Samtidig vokser tallet for kæledyr der kasseres.

En familie har afleveret 22 sunde og raske kæledyr til Dyreværnet i Rødovre, fordi familien var tvunget til at flytte - og ikke kunne have dyrene med.

- Det må virkelig være forfærdeligt pludselig at skulle sige farvel til sine kæledyr, når man elsker dem og behandler dem godt. De her dyr har haft et godt hjem, men det er ejerens boligsituation, der gør, at de ikke kan blive boede. Historien er et eksempel på, at det ikke kun er kyniske dyremishandlere og grusomme sager, der ligger bag, når vi rykker ud, siger dyreværnsansvarlig Nina Amdi Carlsen til Lokalavisen.dk.

Dyrenes Beskyttelse kan melde om en stigning i tallene for kasserede kæledyr. Det gælder især for marsvin og kaniner. Indtil i år er der indleveret i alt 455 kaniner og marsvin til Dyrenes Beskyttelse.

Sidste år blev der ifølge Dyrenes Beskyttelse til sammenligning dumpet 329 kaniner og marsvin.

Det er især, når børnene i en familie mister interessen for kæledyret, og forældrene står alene tilbage med et dyr i overskud, at det skaffes bort.

- Vi kan frygte, at det er udtryk for en køb og smid-væk-kultur, siger Jens Jokumsen til Politiken.

Se også "Firdobling af misrøgtede dyr".

Han opfordrer forældre til at tænke sig grundigt om, inden de køber en kanin, et marsvin eller et tredje kæledyr til børnene.

- Man skal overveje, hvor mange år dyret lever, hvad det koster at have og hvor meget tid det kræver, siger han.

Mens danskerne er blevet flittige til at købe både hunde og katte hos internaterne, minder Jens Jokumsen om, at man også både kan hente familiens nye marsvin eller kanin hos internaterne i stedet for at gå i dyrehandlen.

Og de 22 kæledyr, der nu er hos Dyreværnet i Rødovre, skal også have nye familier.

- Tre af hundehvalpene er seks uger gamle. De 10 andre hvalpe er helt små - under en uge gamle. Alle 22 dyr skal nu til dyrlæge og gennemgå et sundhedstjek, inden de kan adopteres af nye familier, siger Nina Amdi Carlsen til Lokalavisen.dk.

Hvis man er interesseret i at adoptere en eller flere af hundehvalpene, kan man komme forbi hos Dyreværnet i Rødovre på Islevdalvej 85.

Åbningstider:

Tir, ons og fre: 12.30 - 17.30

Lør og søn: 12.30 - 16.30

Man og tors: Lukket

Helligdage: 12.30 - 16.30

Telefon 44 94 66 95

Telefontid på hverdage 9.30 - 12.00

Kaniner og meget andet kan hentes hos Dyrenes Beskyttelse i Roskilde på Darupvej 131.

Åbningstider:

man., ons., tors.: 10.00-15.30

tirs. og fre.: 10.00-17.30

lør., søn. og helligdage: 10.00-14.00

Telefon: 20 52 74 28

Telefontider: mandag-fredag: 9.00-14.00


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik