5 du skal prøve: Smag is fra de bedste issteder

I sommerserien "5 du skal prøve" vil fem lokale eksperter guide dig til de bedste og mest unikke smage og oplevelser her i Lorryland. Og i denne guide bliver du introduceret til hovedstadsområdets allerbedste issteder.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er der noget bedre end en rigtig snasket chokoladeis eller en frisk sorbet til at håndtere heden om sommeren? 

Det mener den noget utraditionelle madanmelder Casper Drømme ikke. Han har kørt rundt og testet utallige issteder for at finde frem til de fem, der virkelig er cremen af cremen i Københavnsområdet.

Selvom han kun har været i gang i omkring et halvt år, har han allerede besøgt over 500 mad-, kage- og issteder. Og arbejdsomheden er ikke det eneste unikke ved ham. Når du tænker madanmelder, forestiller du dig sikkert en halvsnobbet hørklædt gourmand, der rynker på næsen, hvis der ikke er en michelinstjerne i menukortet. Men sådan er Casper på ingen måde.

Han filmer selv sine anmeldelser på telefonen i sin bil og lægger dem ud på Instagram og TikTok, hvor han har over 200.000 følgere. Han holder gerne videoerne på omkring 30 sekunder, og så giver han opmærksomhed til alle de steder, der normalt ikke får spalteplads hos madanmelderne.

Han tester alt fra de snaskede, billige kebabbikse på vestegnen til de nye tiltag på McDonalds og Dominos Pizza. Det meste på opfordring fra hans brugere, der tipper ham om deres lokale fastfood-favoritter og is-oaser.

Men selvom der ikke er mange fine fornemmelser at finde hans Casper Drømme, lægger han stor stolthed i sine anbefalinger. Hen over foråret og forsommeren har han været på systematisk jagt efter de allerbedste is, og han har udviklet en lidt mere raffineret pallette under sin eftersøgning:

- Førhen var jeg mest til den slags is, der er fyldt med slik, Nutella og den slags ting, men jeg er begyndt at sætte mere pris på den simple, traditionelle is, hvor der virkelig er tænkt over smagen – for eksempel i en god sorbet, fortæller han.

Efter måneders higen, søgen og smagen er han endelig klar til at give sit bud på hovedstadsområdets allerbedste issteder:

Hovedstadens bedste isbutikker

1

Vildglad

Foto: Vildglad

Hos den lille isbiks Vildglad på Amager får du hjemmelavet italiensk is. Her får du de mere forfinede og simple smage, hvor der er brugt gode råvarerne. Casper var især imponeret deres cremede og lækre tiramisu-is.

Vildglad Is ligger på Amagerbrogade 182. De har også en afdeling på Blågårdgade 15, der sælger is efter samme opskrift.

2

Ismageriet

Foto: Ismageriet

Hos Ismageriet kan du godt være uheldig at rende ind i en kø, for det er virkelig hypet is, de har. Her er der virkelig ikke sparet på noget, og i deres snaskede sortiment kan du købe varianter som skovbær-cheesecake og peanut-karamel-chokolade.

Ismageriet ligger på Rued Langgaards Vej nr. 6E på Amager og i Søborg på Søborg Hovedgade 34.

3

Siciliansk Is

Foto: Siciliansk Is

Hos Siciliansk is finder du ikke Nutella eller chokoladeskildpadder i isen. Til gengæld får du klassiske smage, hvor der tænkt over opskriften og kræset om råvarerne.

Uanset hvilken størrelse is, du vælger, kan du desuden altid få tre forskellige smage i bægeret. Så du behøver altså ikke at købe en halv liter for at dykke ned i sortimentet.

Siciliansk is ligger på Skydebane 3 på Vesterbro og på Skjolds Plads på Nørrebro.

4

Manolo Is

Foto: Manolo

Her får du en god blanding af det snaskede og det mere traditionelle is. Casper var især imponeret over deres friske sorbeter med kokos og mango. Der er også plads til de lidt mere eksperimenterende smage - du kan for eksempel få en Faxe Kondi-sorbet.


Manolo Gelato er en decideret kæde af isbutikker, der finde i både Bagsværd, Brøndby, Brønshøj Greve og Valby. Find andresserne på www.manolo.is

5

Peter Beier Chokolade

Foto: Peter Beier Chokolade

Hos Peter Beier Chokolade er der én bestemt is, som TikTok-madanmelderen er glad for. Og det er ikke kun på grund af smagen. Hver onsdag sælger Peter Beier Chokolade nemlig en softice til kun ti kroner.

Mange af den andre is på listen ligger i den ret dyre ende, men her er der altså masser af kalorier for kronerne. Du kan vælge mellem økologisk vaniljeis eller vegansk hindbæris i hjemmelavet vaffel eller bæger.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

40_percent

Jens smittet med TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

vanding i have

Kommune indfører særlige regler for vanding – borgere risikerer bøde

brystkræft, mammografi, screening, kræft, region hovedstaden

Måtte vente længere på screeninger - 264 kvinder med brystkræft kan søge erstatning

Vis mere
Odderbro

Sjældent rovdyr vender tilbage til Sjælland: Nu skal særlig bro hjælpe dem gennem trafikken

flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Vis mere