Autister får digital hjælp til besøg i Zoologisk Have

Den nye digitale platform AutismGoTo guider personer med autister gennem flere forskellige attraktioner og seværdigheder – heriblandt Zoologisk Have.

Udstyret med 40 siders papirer er Mark Lorentzen og Mohamed Eldigwy, der begge har autisme, klar til en tur i Zoologisk Have København.

De 40 siders papirer er printet ud fra den digitale platform AutismGoTo, der indeholder grundige forklaringer til autister om flere museer, attraktioner, seværdigheder, forlystelsesparker og teatre. Vejledningerne kan også læses online.

quote Hvis tingene ikke er ordentligt planlagt, kan man godt finde på at blive sådan lidt irriteret eller aggressiv

Mark Lorentsen, bruger af AutismGoTo

”ZOO er et stort område, og jeg går rundt udenfor under store dele af mit besøg. Så jeg tager fornuftigt tøj og sko på, der passer til vejret.”, læser Mark Lorentsen højt fra første side af materialet, hvor alle detaljer om den zoologiske have er beskrevet ned til mindste detalje.

For personer med autisme kan en tur i Zoo nemlig virke overskuelig, hvis detaljerne ikke er på plads. Det kender Mark Lorentsen alt til.

- Hvis tingene ikke er ordentligt planlagt, kan man godt finde på at blive sådan lidt irriteret eller aggressiv. Og så vil man nogle gange bare så helst ikke afsted, siger Mark Lorentsen.

For at forberede sig på turen til Zoologisk Have har både Mark Lorentsen og Mohamed Eldigwy derfor læst alle 40 siders materiale om Zoologisk Have, inden de tog afsted.

Skal hjælpe autister med at komme ud blandt andre

AutismGoTo er lavet i samarbejde med Landsforeningen Autisme og Det Nationale Autismeinstitut.

Ud over Zoologisk Have indeholder platformen blandt andet beskrivelser af Statens Museum for Kunst, Mindelunden, Davids Samling, Designmuseum Danmark, Medicinsk Museion og Jægerspris Slot

quote Jeg håber, at vi for fremtiden vil se mange flere autister ude i samfundet

Heidi Thamestrup, landsformand, Landsforeningen Autisme.

Platformen skal hjælpe autister til at få flere og bedre oplevelser de steder, der måske ellers kan være vanskelige at besøge for nogle af de omkring 160.000 personer med autisme, der ifølge Landsforeningen Autisme, lever i Danmark.  

- Jeg håber, at vi for fremtiden vil se mange flere autister ude i samfundet. Mange flere autister, der er på museerne og kommer i Zoologisk Have og i Tivoli og andre steder, siger Heidi Thamestrup, der er landsformand i Landsforeningen Autisme.

Ifølge Landsforeningen Autisme er det vigtigt med den nye platform, da flere autister kan opleve ensomhed. Hvert år modtager Landsforeningen Autisme mere end 300 henvendelser, der vedrører ensomhed eller isolation. De håber derfor, den nye platform kan gøre en forskel. 

En succesfuld tur i Zoologisk Have

Efter en rundtur i København Zoo med hjælp fra den nye platform, er Mark Lorentsen og Mohamed Eldigwy positivt stemte overfor det nye hjælpemiddel.

- Det, synes jeg, har været godt, siger Mark Lorentsen.

Mohammed Eldigwy er enig.

- Det samme her. Jeg synes også, det har været rigtig godt, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik