Bliver der lavet flere silikonebryster på Vestegnen? Se de 10 mest populære kosmetiske operationer

Der er sket en stor stigning i antallet af personer, der får lavet kosmetiske indgreb. Se hvilke operationer der topper i vores sendeområde.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For meget eller forskønnende?

Der er mange holdninger til kosmetiske operationer, men én ting er sikkert: Antallet af operationer foretaget på danske privatklinikker er stigende. 

Alene i TV 2 Kosmopols sendeområde er antallet af kvinder, der får foretaget plastikkirurgi i det private steget, viser tal fra Landspatientregistret. Senest har TV 2 Kosmopol skrevet om fænomenet mommy makeovers.

Det er der to årsager til, lyder det fra Signe Rom Rasmussen, ph.d. i kulturstudier ved Syddansk Universitet med speciale i nye markeder for kosmetisk kirurgi.

- Den ene er, at der er den her stærke cirkulation i kulturen af kropsidealer, der er svære at leve op til. Det pres er ikke blevet mindre i en tid hvor sociale medier spiller en stor rolle og hvor reklamer for kosmetiske operationer også annonceres på de her sociale medier, siger hun til TV 2 Kosmopol og uddyber:

- Og kvinder har historisk set været særligt udsatte for kulturens skønhedsidealer og det pres, de repræsenterer.

Den anden årsag til stigningen er, at der generelt er kommet et større udbud på markedet:

- Det andet er et stigende antal klinikker og privathospitaler, der tilbyder kirurgi. Derudover er kosmetiske behandlinger som lasers, botox og fillers også vokset frem siden år 2000, hvor botox blev godkendt. Der er en hel industri der, der laver markedsføring og reklamer, siger hun.

Kigger man på, hvilke kosmetiske operationer, der topper blandt kvinder bosat i TV 2 Kosmopols sendeområde er det brystforstørrende operationer, der topper listen. Sammenlignet med 2010 har 138 procent flere kvinder fået lavet større bryster de seneste ti år. Kigger man på antallet af fedtsugninger, som er nummer to på listen over mest udbredte indgreb, er der sket en stigning på 314 procent.

Se listen over de mest udbredte kosmetiske operationer kvinder fra TV 2 Kosmopols sendeområde har fået lavet i 2021 her:

Oversigt over kosmetiske operationer i vores område:

1. Brystforstørrende operation 

2. Fedtsugning

3. Operation af hængende øjenlåg 

4. Fjernelse af brystimplantat

5. Brystløft 

6. Maveløft 

7. Ansigts og halsløft 

8. Øjenbrynsløft 

9. Løs hud på arme

10. plastik af ydre øre 

Kilde: Landspatientregistret


Ifølge Signe Rom Rasmussen kan man godt sige, at vi i Danmark har en særlig smag, når det kommer til kosmetisk plastikkirurgi:

- Det naturlige er et stort kulturelt ideal i Danmark og en æstetik vi dyrker som udtryk for ”den gode smag”. I mit studie har jeg kigget meget på de kulturelle forskelle mellem Danmark og Argentina, og der kan man se, at vi foretrækker det naturlige, hvor det i Argentina er mere okay, at man kan se, at man har fået lavet noget.

Bryster mod vest, øjenlåg mod nord

Hvis man kigger på, hvilke operationer der topper blandt kvinder, der bor i vestegnskommunerne Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk og Greve kommune, så følger det nogenlunde tendensen fra sendeområdet.

Se listen over de mest udbredte kosmetiske operationer kvinder fra vestegnen har fået lavet i 2021 her:

Kosmetiske operationer på kvinder fra vestegnen

1. Brystforstørrende operation 

2. Fedtsugning

3. Operation for hængende øjenlåg 

4. Brystløft 

5. Fjernelse eller udskiftning af implantat 

Kilde: Landspatientregistret


Men sammenligner man dem med tallene fra det såkaldte whiskybælte, der tæller Gentofte, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og Hørsholm kommune, så er det ikke brysterne, der er øverst.

Her er det derimod selvbetalte operationer for hængende øjenlåg, der er øverst.

Se listen over de mest udbredte kosmetiske operationer kvinder fra vestegnen har fået lavet i 2021 her:

Kosmetiske operationer i "whisky-bæltet"

1. Operation for hængende øjenlåg 

2. Fedtsugning 

3. Brystforstørrende 

4. Fjernelse af brystimplantat eller udskiftning

5. Brystløft 

Kilde: Landspatientregistret

Selvom Danmark har en særlig smag, når det kommer til skønhedsoperationer, så er der forskellige segmenter, lyder det fra sige Rom Rasmussen: 

- Det er klart, at der inden for forskellige demografier er forskellige æstetikker, der giver social værdi.

Men ifølge Signe Rom Rasmussen kan man ikke, alene ud fra tallene sige, at der hersker et særligt skønhedsideal på Vestegnen frem for nord mod København. Derimod kan forskellene også have meget at gøre med eksempelvis aldersfordeling:

- Der er en aldersmæssig sammenhæng, for der er tendens til at man er ældre, når man får lavet øjenlåg frem for eksempelvis bryster, siger hun.

Derudover kan der generelt også siges, at det segment, der får lavet kosmetiske operationer, har tendens til at få lavet mere end en operation, så der kan være et overlap. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Spørg Os Elpriser

Stor forskel:
Derfor er elpriserne lavere i Norge end i Danmark

Parring mellem pandaerne i Zoo

Zoo afprøver ny strategi for pandaparring – direktør er optimistisk

frankmartinsen

Frank var livvagt men endte på Københavns underside med PTSD - og så blev han samlet op

Vis mere
Milan Rahim

Dræbte 19-årig rapper:
Nu er dommen faldet

Bager

Energikrisen er slut, og bageri sænker prisen igen: Men de fleste holder fast

Vis mere