Danmarks største cykelløb påvirker trafikken flere steder

Der forventes cykelfeber og folkefest, når PostNord Danmark Rundt rammer Køge tirsdag 16. august. Inden da skal de tilbagelægge 222,6 kilometer på landevejen i TV 2 Lorrys sendeområde.

Det kan være en god idé at orientere sig om løbende spærringer af veje, broer og motorvejsramper, hvis du tirsdag skal ud at køre bil eller med bus.

Danmarks største cykelløb - PostNord Danmark Rundt - begynder 16. august med start i Allerød klokken 12.10. Herfra bevæger etapeløbet sig over Frederikssund, ned mod Haslev, inden rytterne drejer vestpå for at slutte i Køge - forventeligt klokken 17:30.

Undervejs vil ruten blive spærret løbende, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse

"Det sker typisk 20-25 minutter, før rytterne kommer forbi. Vær opmærksom på, at ruten i alt er spærret i omkring 40 minutter. I start- og målbyerne vil vejene dog være spærret i en længere periode," lyder det.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Sådan påvirkes trafikken i Allerød

Allerød Kommune opfordrer til, at man denne dag lader bilen stå, hvis man vil til Allerød Bymidte, da det trafikalt kan blive vanskeligt at parkere og komme rundt i området.

Lilledal spærres: Vejen "Lilledal" er afspærret for trafik mellem kl. 09.00-13.00. Der må forventes øget trafik på Lilledal før og efter afspærringen - fra kl. 06.00 og frem til ca. kl.15.00 - når holdbusser, cykelryttere m.v ankommer og forlader byen.

Toget kører direkte til bymidten. Allerød S-togsstation er en del af Nordbanens linje A, som strækker fra Hillerød til Hundige/Solrød Strand. Stationen ligger lige over for bymidten, hvor starten på løbet finder sted og man kan følge løbet fra storskærm frem til løbets afslutning.

Parkeringsforhold i bymidten den 16. august: Parkeringen bag stationen og ved biblioteket er tilgængelig. Allerød Bymidte har herudover sædvanligvis rigtig gode p-forhold for handlende i bymidten. Den 16. august er flere p-pladser dog spærret af. Se kortet med trafikomlægning og spærrede p-pladser. Forud for dagen vil der blive sat skilte op, som lokalt vil anvise, hvor det ikke er tilladt at parkere i løbet af den 16. august.

Busser og busomlægninger: Følgende busser har ruter, der kommer tæt på bymidten og Allerød St.: busserne 381, 385, 55E.

Buslinjer på selve Lilledal vil på dage blive omlagt til Amtsvej. Busstoppestederne på Lilledal ved Rema 1000 ikke vil blive betjent og der henvises til stoppestederne ved biblioteket. Der vil være information på de berørte busstoppesteder op til løbsdagen.

Markeringer og midlertidige spærringer langs ruten: Der vil være informationsskilte flere steder på ruten i ugerne op til løbsdagen den 16. august, hvor politiet kører foran feltet på motorcykler og spærrer ruten løbende. Frivillige flagposter gør et stort arbejde med at markere ruten i løbet af dagen for at sikre både ryttere og tilskuere, og politi og politihjemmeværn markerer, at feltet er på vej og regulerer trafikken.

Man må ikke holde til gene langs ruten.

Kilde: Allerød Kommune

I startbyen Allerød ankommer ryttere, holdbiler, servicebiler, teambusser, politimotorcykler, organisationsbiler og over 200 frivillige allerede klokken 6 om morgenen.

Efterfølgende er der bagt op til den helt store byfest med storskærm på ’Øen’ foran stationen, livemusik og "masser af hygge" frem til klokken 19.

Alle afspærringer i Allerød bymidte forventes dog at være fjernet allerede klokken 15.00, oplyser kommunen.

Artiklen fortsætter under billedet

Lilledal er spærret (markeret med rød) og flere af bymidtens p-pladser er reserverede til PostNord Danmark Rundt (markeret med blåt).
Lilledal er spærret (markeret med rød) og flere af bymidtens p-pladser er reserverede til PostNord Danmark Rundt (markeret med blåt).
Foto: Allerød kommune

Trafikanter skal forvente, at cykelløbet vil medføre forlænget rejsetid. Samtidig er al standsning og parkering på kørebanen til fare eller ulempe, da feltet skal kunne komme sikkert frem.

Vil man alligevel følge rytterne på ruten, så oplyser Vejdirektoratet, at det er tilladt at parkere langs vejene i yderrabatten ved siden af vejen, men altså ikke på kørebane, cykelsti eller fortov.

"I sidste ende er det op til politiet at afgøre, om en parkeret bil er til fare eller ulempe for cykelløbet, og derfor skal flyttes," lyder det.

Artiklen fortsætter under kortet

1. etape af PostNord Danmark Rundt forventes at slutte med et sprinteropgør, når de rammer målstregen på Vordingborgvej i Køge. Det er dog langt fra den eneste vej, som de vil trille over.

"Feltet kører ind over kommunegrænsen ved Borup mellem klokken 14 og 15, gennem Gørslev og ud af kommunen igen ved Skovbakkevej efter cirka 20 minutter. Herefter bliver ruten mere sydlig, indtil feltet mellem klokken 16 og 17 igen kører over grænsen til Køge Kommune ved Vedskølle," oplyser Køge Kommune på deres hjemmeside.

Derefter venter der en rundstrækning på 10 kilometer i byen, som går igennem Svansbjerg og Åshøj og Køges bymidte via Vestergade, Torvet og Brogade.

Artiklen fortsætter under kortet

Af hensyn til både rytteres og publikums sikkerhed, vil dele af trafikken i kommunen blive omlagt i løbet af den 16. august med afspærringer i forskellige tidsrum.
Af hensyn til både rytteres og publikums sikkerhed, vil dele af trafikken i kommunen blive omlagt i løbet af den 16. august med afspærringer i forskellige tidsrum.
Foto: Køge Kommune

Cykelløbet kommer til at påvirke trafikken flere steder i kommunen, og det betyder, at Hastrupområdet vest for Vordingborgvej vil være lukket inde mellem klokken 15 og 18.

Køge Kommune oplyser, at de har kontaktet de berørte borgere direkte via e-boks, og at der op til løbet vil blive sat informationstavler op flere steder i kommunen.

Afspærringerne betyder også, at Busruterne 101A, 102A, 103, 245R og 260R kører alternative ruter og har særlige stoppesteder på dagen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Tidsrum for afspærringer Køge Kommune

• Vestergade, Torvet og Brogade vil være spærret for ind- og udkørsel kl. 07-22.

• Vordingborgvej mellem Marksvinget og Klemmenstrupvej vil være spærret mellem kl. 07-22.

• Ravnsborgvej bliver spærret mellem Egøjevej og Ravnsborgvej 10, kl. 07-22.

• Dele af Lidemarksvej, Åshøjvej, Vasebækvej, Ringstedvej, Ringvejen, Blegdammen og Vordingborgvej vil være spærret mellem kl. 15-18.   

Kilde: Køge Kommune

Vil du gerne vide cirka-tidspunkterne for, hvornår cykelrytterne passerer de forskellige byer undervejs på etapen, så kan du læse mere på Allerød hjemmeside her.

Vejdirektoratet opfordrer både tilskuere til PostNord Danmark Rundt og øvrige trafikanter til at følge Vejdirektoratets trafikråd på dagen.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Gode råd til trafikanter

For tilskuere:

  • Planlæg, hvor du vil se løbet, på postnorddanmarkrundt.dk.

  • Find ud af, hvordan du kommer derhen, og hvor du kan parkere.

  • Kører du i bil, så kør i god tid, da trafikken kan være påvirket.

  • Brug gerne cyklen eller den kollektive trafik, hvis det er muligt.

  • Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk.

  • Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.


For øvrige trafikanter:

  • Forvent ekstra rejsetid, da trafikken er påvirket.

  • Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk.

  • Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.


Kilde: Vejdirektoratet

Spørg Os - Afstemning

_