Ekstraordinært mange vælger at holde corona-afstand ved at søge mod naturen

Naturstyrelsen oplever et pres på faciliteter i naturområder i hovedstadsområdet. Folk søger nemlig ud af byen og mod naturen for at undgå de mest flokkede steder.

Vi skal som bekendt stå sammen ved at holde afstand.

Men hvor skal man søge hen, når vejret er godt og man trænger til at komme ud af residensen, men føler, at der er lige lovligt mange slentrende langs byens tilflugtsmål?

For mange i hovedstadsområdet er svaret i disse dage naturen.

Myndighedernes budskab om at holde afstand til hverandre kombineret med, at mange for tiden går rundt i hjemmet, bliver rastløse og har alverdens tid til rådighed, får nemlig mange indbyggere i hovedstadsområdet til at søge mod de statslige skove og naturarealer.

Naturvejleder Jes Aagard fra Naturstyrelsen Hovedstaden har torsdag været ude at besigtige brugen af statens naturområder.

- Og her kan jeg tørt konstatere, at der er ufattelig mange mennesker derude. Der er ekstraordinært mange, der har søgt mod naturen, men heldigvis er folk gode til at holde afstand fra hinanden, siger Jes Aagard.

Naturlegepladser, vandrestier, hundeskove, shelters, bålpladser, ridestier, udsigtsbænke og især mountainbike-spor i skovene har således trukket mange til denne uge.

- Det er nok fordi folk har fået frihed og fordi vi alle sidder derhjemme det meste af dagen og opbygger et behov for at komme ud og få lidt frisk luft, siger Jes Aagard.

85 procent af shelterne er booket

Det er dog ikke kun solskinsture i skoven, der er tillokkende for hovedstadsområdets indbyggere. Overnatninger i naturen, væk fra byens tætte beboelse, hitter også.

En granskning af Naturstyrelsens bookingside for sheltere viser, at 44 ud af de 52 sheltere, der ligger i TV 2 Lorrys sendeområde, er booket denne weekend. Det svarer til 85 procent.

Men shelternes popularitet kan dog næppe alene tilskrives den igangværende coronatid, mener Jes Aagard.

- Det er nok nærmere et udtryk for en trend, der har været under udvikling over de seneste år. Efterhånden er presset på overnatninger i det fri blevet så stort, at folk vælger at booke en overnatning og tage derud, selvom der loves nattefrost, som det jo også er tilfældet denne weekend, siger Jes Aagard.

Trenden bakkes op af de seneste tal for overnatninger i Naturstyrelsens sheltere. I 2019 rundede antallet af bookinger af Naturstyrelsens lejrpladser 210.000.

Det er en fordobling siden 2013.

Næsten 125.000 af bookingerne skete på Sjælland og øerne nær Sjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik