Farvel og knap så meget tak, 2020: Det kan du glæde dig til i 2021

I 2021 kan du blandt andet glæde dig til et væld af kulturelle begivenheder, et EM i fodbold i København - og så lurer kommunal- og regionsrådsvalg rundt om hjørnet.

Da vi her på TV 2 Lorry for et års tid siden skrev listen over ting, du kunne glæde dig til i 2020, havde vi ikke lige kalkuleret med, at en corona-pandemi ville aflyse næsten det hele.

Men nu er rædselsåret 2020 bag os, og der er håb om, at vi igen kan gå til koncerter og fodbold, tage på festivaler og i det hele taget samles mange mennesker til store begivenheder.

2021 byder heldigvis på en masse ting, du kan glæde dig til - blandt andet en del kulturelle begivenheder, der blev udskudt fra 2020. 

Vi ved godt, at coronavirus igen kan spolere det hele, men herunder kan du gå ombord i alt det, du - som det ser ud nu - kan glæde dig til i 2021.

Har vi glemt noget? Skriv til chni@tv2lorry.dk. 

Januar

 18. januar: Besøg en pølsevogn 

Begynd det nye år med at spise en hotdog eller to pølser i svøb i en pølsevogn. 18. januar er det nemlig hundrede år siden, at København åbner de første danske pølsevogne, da de første seks vogne ruller ud i gaderne. Året forinden havde kommunen givet tilladelse til, at de små vogne må operere i byen.


18. januar: Det Frie Felts Festival i København

Det Frie Felts Festival 2021 finder sted for første gang fra den 18. - 25. januar på Teaterøen og Copenhagen Contemporary i København. Festivalen åbner med internationale forestillinger, med navne som ikke tidligere har været præsenteret i Danmark. Forestillingerne sætter fokus på klimakrisen og klodens fremtid og iscenesætter aktuelle diskussioner om identitet, køn, kolonialisme og økonomi.


28. januar: Louisiana åbner udstillingen ‘Mor!’

Museet Louisiana åbner for udstillingen ‘Mor!’, som vises frem til 30. maj. Udstillingen udforsker rollen som mor og de skiftende opfattelser af moderrollen i kunst- og kulturhistorie op gennem det 20. og det 21. århundrede.


29. januar: Roskilde holder lysfest

Igen i år holder Roskilde en stor lysfest i januar. Det er Kulturstrøget, der er centrum for lysfesten. Programmet begynder klokken 17.00 og varer til 21.00.


30. januar: Premiere på Madame Butterfly

Det Kongelige Teater har premiere på Madame Butterfly i Operaen. Det er en japansk iscenesættelse, som denne gang fortæller historien af Puccinis om den hengivne geisha Butterflys kærlighed til amerikaneren Pinkerton. Kostumerne er af stjernedesigneren Kenzo Takada.

Tag din mor under armen og gå på Louisiana, der den 28. januar åbner udstillingen ‘Mor!’.
Tag din mor under armen og gå på Louisiana, der den 28. januar åbner udstillingen ‘Mor!’.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Februar

2. februar. Copenhagen Fashion Week fremviser mode

Den københavnske modeuge Copenhagen Fashion Week løber af stablen 2.-5. februar. Det gælder mode for sæsonen efterår og vinter 2021, hvor der vil være en række modeshows fra forskellige brands. Modeugen byder to gange om året på fremvisning af dansk mode flere steder i København.


5. februar: Lysfestival lyser København op

For fjerde gang er der lysfestival i København, nemlig Copenhagen Light Festival. Festivalen lyser hovedstaden op med lyskunstværker frem til 27. februar.


11. februar: Tivoli slår dørene op til vinterhaven

Vinter i Tivoli åbner dørene til forlystelsesparken for fjerde gang og holder åbent til og med 28. februar. Vinter i Tivoli byder blandt andet på en skøjtebane, 'Pingonesien' på Plænen og restauranter og udvalgte forlystelser vil køre.


12. februar: The 1975 spiller i Danmark

The 1975 er aktuel med det anmelderroste album Notes on a Conditional Form, som bandet drager på turné med i 2021. Danske fans kan opleve det nye album samt tidligere hits, når Manchester-kvartetten optræder i TAP1 i København. Bandet har tidligere vundet prisen som bedste liveband ved det britiske musikshow NME Awards.


15. februar: Dining Week 2020

Restaurantfestivalen Dining Week løber af stablen i uge 7. Det er 11. år, festivalen løber af stablen, og i år ventes flere end 200 restauranter at deltage over hele landet. Dining Week slutter 21. februar.


18. februar: Cirque du Soleil med Corteo i Royal Arena

Den internationale cirkustrup Cirque du Soleil kommer 18.-21. februar til Royal Arena i København med showet Corteo. Forestillingen blev udskudt fra april 2020 på grund af coronavirus.


28. februar - Landsdækkende coronarestriktioner udløber

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte på et pressemøde 7. december, at de landsdækkende coronarestriktioner blev forlænget til 28. februar. Det gælder blandt andet forsamlingsforbuddet på 10 personer, lukning af restauranter og barer klokken 22.00 og brug af mundbind i blandt andet offentlig transport og butikker.

Statsministeren ved et af de mange corona-pressemøder i 2020. Færre af dem i 2021, tak! De nuværende restriktioner udløber 28. februar - det glæder vi os til!
Statsministeren ved et af de mange corona-pressemøder i 2020. Færre af dem i 2021, tak! De nuværende restriktioner udløber 28. februar - det glæder vi os til!
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Marts

3. marts - Harry Styles gæster Danmark

Det tidligere medlem af One Direction Harry Styles kommer forbi København og Royal Arena med sin 'Love On Tour' i forbindelse med albummet Fine Line, der blev udgivet i december 2019. Med som support på den europæiske del af sin verdenstur har han King Princess. Koncerten er flyttet fra maj 2020 på grund af risiko for spredning af coronavirus.


11. marts - Premiere på ‘Waitress’ på Det Ny Teater

Det Ny Teater har premiere på musicalen ‘Waitress’. Musicalen er baseret på filmen af samme navn og har været et hit på Broadway med sange og musik af Sara Bareilles. På rollelisten er blandt andre Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Monica Isa Andersen og Sara Gadborg. Forestillingen vises fra 11. marts til 16. maj.


17. marts - CPH:DOX begynder

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX begynder i København. Festivalen varer frem til 28. marts og byder på en række arrangementer og filmvisninger i hele perioden. CPH:DOX fandt for først gang sted i 2003 med et besøgstal på 14.000, mens der de seneste år har været over 100.000 besøgende.


27. marts - Tivoli åbner for sommeren

Forlystelsesparken Tivoli åbner dørene for sommersæsonen. Tivoli åbner med påsketema og haven fuld af forårsblomster. Sæsonen varer frem til 26. september.


31. marts - Copenhagen Games

Copenhagen Games løber af stablen 31. marts til 3. april på Lokomotivværkstedet i København. Normalt ventes der omkring 1.500 deltagere, som vil dyste mod hinanden i blandt andet CS:GO, TF2 og LOL, mens 10.000 i publikum vil se med.

På trod af coronavirus har gamere over hele verden kunne spille mod hinanden ved hjælp af internettet i 2020 - men det er nu sjovere at sidde sammen. Og have 10.000 tilskuere i ryggen, som det vil være tilfældet ved Copenhagen games 31. marts - hvis altså ikke coronavirus igen sætter en stopper for arrangementet.
På trod af coronavirus har gamere over hele verden kunne spille mod hinanden ved hjælp af internettet i 2020 - men det er nu sjovere at sidde sammen. Og have 10.000 tilskuere i ryggen, som det vil være tilfældet ved Copenhagen games 31. marts - hvis altså ikke coronavirus igen sætter en stopper for arrangementet.
Foto: Copenhagen Games

April

9. april - Premiere på ‘Kejseren af Portugalien’ på Betty Nansen

Betty Nansen Teatret har premiere på forestillingen ‘Kejseren af Portugalien’, som er baseret på bogen af Selma Lagerlöf. Historien følger faren Jan og hans datter, som fylder alt i hans liv, indtil hun begynder at løsrive sig fra ham. På rollelisten er Peter Plaugborg, Maria Rossing, Mikkel Arndt og Mille Hoffmeyer Lehfeldt. De får selskab på scenen af en strygekvartet.


10. april - Historiske Dage i Øksnehallen

Messen Historiske Dage løber af stablen 10.-11. april i Øksnehallen i København. De to dage byder på historie gennem debatter, samtaler, shows og optrædener.


10. april - Premiere på ‘Ebberød Bank 2.0’ i Skuespilhuset

Det Kongelige Teater har premiere på forestillingen Ebberød Bank 2.0. Det er komikerduoen Frederik Cilius og Rasmus Bruun, bedst kendt fra Radio24syvs Den korte radioavis, som står på scenen i instruktør og dramatiker Heinrich Christensens satire inspireret af folkekomedien fra 1923. Farcen vises på Store Scene og hudfletter bankverdenen.


17. april - a-ha spiller i København

Den norske gruppe a-ha giver koncert i Royal Arena i København. Touren hedder Hunting High & Low Tour 2020, og gruppen har planer om netop at opføre hele debutalbummet fra 1985 og dermed markere 35-året for udgivelsen. Deres første hit udkom som single allerede i 1984 og var Take On Me. Koncerten er udskudt fra november sidste år på grund af coronarestriktioner.


24. april - Premiere på ‘Jeg forsvinder’ i Skuespilhuset

Det Kongelige Teater har premiere på forestillingen ‘Jeg forsvinder’ af den norske dramatiker Arne Lygre. Forestillingen har fokus på flygtningekrisen og fortæller om en kvinde, der må flygte fra sit trygge liv til et fremmed sted, hvor hun ender helt alene. På rollelisten er Stine Stengade, Sarah Boberg, Sicilia Gadborg Høegh, Martin Hestbæk og Karin Heinemeier.

Forhåbentligt bliver det i løbet af 2021 igen muligt at danse, synge og feste sammen. a-ha spiller i hvert fald op den 17. april i Royal Arena. "Taaaake ooooon meeeeee"
Forhåbentligt bliver det i løbet af 2021 igen muligt at danse, synge og feste sammen. a-ha spiller i hvert fald op den 17. april i Royal Arena. "Taaaake ooooon meeeeee"
Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

Maj

1. maj - Nick Cave and The Bad Seeds i Royal Arena

Nick Cave and The Bad Seeds giver koncert i Royal Arena i København den 1. og 2. maj. Koncerterne er udskudt fra 2020 på grund af coronavirus.


4. maj - Jeff Dunham i Royal Arena

Jeff Dunham optræder i Royal Arena. Grundet den internationale situation i forbindelse med coronapandemien blev showet med Jeff Dunham flyttet fra den 19. oktober til denne dato. I mere end 12 år har Jeff Dunham og hans hold af skøre dukker som Peanut, Walter, José Jalapeño, Bubba J. og ikke mindst Achmed the Dead Terrorist, fyldt stadions og arenaer i hele verden. Han har sat sit aftryk i comedy-verden med sin bugtalerkomik. Hans billetsalg har sikret ham prisen for “Billboard’s Top Comedy Tour” hele tre år i træk.


12. maj - Premiere på ‘Jeg er jo lige her’ med Anne Linnets musik

Det Kongelige Teater har premiere på musikforestillingen ‘Jeg er jo lige her’, som danner rammen om Anne Linnets største hits. Forestillingen byder på hits som Tusind stykker, Tabt mit hjerte, Glor på vinduer, Den jeg elsker og Marquis de Sade. Forestillingen er et samarbejde med Aarhus Teater, hvor den opsættes i august.


15. maj - Komiker Louis C.K. i Royal Arena

Den amerikanske komiker Louis C.K. kommer til Royal Arena med sit show, som blev udskudt sidste år på grund af coronavirus.


16. maj - Copenhagen Marathon 2021

Copenhagen Marathon 2021 løbes i de københavnske gader. Løbet er på de faste 42,195 kilometer.


21. maj - Karneval i København begynder

Weekenden omkring den 21. maj er der karneval i København. Der er fokus på dans og musik alle dage. Desuden er der også parade gennem København, hvor forskellige sambaklubber og andre fremviser deres show. Denne ventes at finde sted lørdag.


21. maj - Premiere på ‘Hobbitten’ i Dyrehaven

Det Kongelige Teater har premiere på ‘Hobbitten’, som spilles i Ulvedalene i Dyrehaven. Forestillingen er baseret på Tolkiens bog af samme navn, som følger hobbitten Bilbo Sækker, som bliver viklet ind i et eventyr, hvor han kommer på færd med dværge, i kamp med drager og finder en mystisk ring, som han vinder i en kamp på gåder. Forestillingen er udskudt et år på grund af coronavirus. Premieren var oprindeligt sat til maj 2020.


22. maj - Rick Astley spiller i Royal Arena

Sangeren Rick Astley giver koncert i Royal Arena i København. Han er måske mest kendt for hittet Never Gonna Give You Up, som også er blevet et viralt hit mange år efter, Astley første gang frigav sangen.


24. maj - Royal Run

Royal Run 2021 løber af stablen i København med kongelig deltagelse. Royal Run blev for første gang holdt i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag.


25. maj Art Week 2021 i København

Kunstfestivalen Art Week begynder i København og varer frem til søndag. Museer, gallerier, kunsthaller og projektrum over hele byen deltager i kunstugen.


27. maj - Teaterfestivalen CPH Stage

CPH Stage løber af stablen i København 27. maj til 5. juni og byder på en lang række forestillinger på de københavnske teatre og spillesteder.


27. maj - André Rieu optræder i Royal Arena

Den hollandske violinist, dirigent og komponist André Rieu optræder i Royal Arena. Han er grundlægger og medlem i det velkendte orkester Johann Strauss Orchestra, der er det største private orkester i verden. André Rieu har solgt flere end 40 millioner CD’er og DVD’er og fået flere end 500 platin-albums.


28. maj - Bloom Festival om natur og videnskab

Bloom Festival løber af stablen i Søndermarken på Frederiksberg 28.-30. maj. Festivalen har fokus på natur og videnskab og byder på oplæg, debat og events med dette i fokus.


28. maj - Kashmir spiller i Royal Arena

Det danske band Kashmir spiller den 28. og 29. maj koncert i Royal Arena i København. Koncerterne er udskudt fra sidste år på grund af coronavirus.

Her poserer skuespillerne, der skal spille med i 'Hobitten' i Ulvedalene. Forestillingen skulle have haft premiere i 2020, men ja - corona I ved. Signe Egholm Olsen (forrest) skal spille Bilbo Sækker, mens Kasper Leisner (den høje herre bagerst i midten) skal spille troldmanden Gandalf.
Her poserer skuespillerne, der skal spille med i 'Hobitten' i Ulvedalene. Forestillingen skulle have haft premiere i 2020, men ja - corona I ved. Signe Egholm Olsen (forrest) skal spille Bilbo Sækker, mens Kasper Leisner (den høje herre bagerst i midten) skal spille troldmanden Gandalf.
Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Juni

2. juni - Distortion fester i København

Gadefestivalen Distortion løber 2.-6. juni af stablen i København. Tidligere år har der i løbet af festivalen været gadefester på Nørrebro og Vesterbro samt fest på Refshaleøen.


3. juni - Copenhagen Photo Festival

3.-13. juni indtager Nordens største fotofestival København. Festivaldeltagere vil igen i år kunne opleve internationale og danske fotografer i verdensklasse til en visuel diskussion af årets tema.


5. juni - Tegneseriefestival Copenhagen Comics

Den danske tegneseriefestival Copenhagen Comics indtager Øksnehallen. Festivalen samler både danske og udenlandske tegnere, forfattere og andre interesserede i branchen.


6. juni - Céline Dion spiller i Royal Arena

Den canadiske sangerinde Céline Dion giver koncert i Royal Arena i København på sin Courage World Tour. Albummet Courage udkom i november sidste år, og turnéen har ført sangerinden til cirka 100 byer. Koncerten blev sidste år udskudt fra 31. august til denne dag på grund af coronavirus.


12., 17., 21. og 28 juni - EM i fodbold i København

En gigantisk sportsbegivenhed rammer Danmark og i særdeleshed hovedstaden, når København og Parken skal være værter for Danmarks tre indledende gruppekampe ved EM. Danmark møder Finland, Belgien og Rusland, mens der den 28. juni skal spilles 1/8-finale - det bliver med sikkerhed uden dansk deltagelse. Men måske vores svenske broderfolk på den anden side af Øresund kan tage en tur i Parken, for det bliver nummer to i gruppe D og E, der tørner sammen på Østerbro. England, Kroatien, Tjekkiet, Spanien og Polen er blandt de øvrige nationer, der også kan ende med at spille om deres EM-skæbne i København.


14. juni - Eric Clapton spiller i Royal Arena

Guitarist og sanger Eric Clapton spiller 14. og 15, juni koncert i Royal Arena. Clapton er kendt for hits som Cocaine, Layla og Tears in Heaven. Koncerterne er udskudt fra juni sidste år på grund af coronavirus.


16. juni - Copenhell 2021

Festivalen Copenhell, der finder sted på Refshaleøen i København, samler 16.-19. juni metalfans fra både ind- og udland. Blandt hovednavnene på festivalen er Kiss, Judas Priest, Korn, Mercyful Faith og Opeth.


26. juni - Campingområdet åbner på Roskilde Festival

Roskilde Festival ventes at åbne for campingområdet. Musikken spiller på festivalpladsen 30. juni til 3. juli. Traditionelt bliver hegnet ind til campingområdet væltet inden den officielle åbning, når ivrige festivalgæster kæmper for at sikre sig den bedste beliggenhed til deres lejr.


27. juni - Europæisk ironman-mesterskab i Helsingør

Det europæiske ironman-mesterskab i Helsingør blev oprindeligt flyttet til den 6. september 2020 på grund af coronapandemien. Dette race tilbyder kvalificerende slots til verdensmesterskabet i ironman, som finder sted senere på året i St. George, Utah i USA.

Tomme stadions over det ganske land i 2020. Lad os da krydse alt, hvad vi kan, for at Parken bliver fyldt til bristepunktet med glade fans, når det danske herrelandshold skal spille EM i fodbold på hjemmebane i juni.
Tomme stadions over det ganske land i 2020. Lad os da krydse alt, hvad vi kan, for at Parken bliver fyldt til bristepunktet med glade fans, når det danske herrelandshold skal spille EM i fodbold på hjemmebane i juni.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Juli

30. juni - 3.juli - Musikken spiller på Roskilde Festival

Roskilde Festival fejrer i år 50 års jubilæum i stedet for i 2020, hvor corona satte en stopper for fejringen. Musikken spiller på festivalpladsen fra 30. juni til 3. juli. Campingområdet åbnede allerede 26. juni.


1. juli - Queen og Adam Lambert giver koncert i København.

Queen og Adam Lambert lægger turen forbi Royal Arena i København, når deres The Rhapsody Tour kommer til landet. Queens originale bandmedlemmer Brian May og Roger Taylor slår sig igen sammen med frontmanden igennem længere tid Adam Lambert og spiller 16 shows gennem otte lande fra slutningen af maj til begyndelsen af juli. Der er tilføjet et ekstra show i Royal Arena i morgen. Koncerterne er udskudt fra sidste sommer på grund af coronavirus.


3. juli - Ricky Gervais optræder i København

Den britiske komiker Ricky Gervais gæster i dag Royal Arena. Showet blev udskudt i september sidste år på grund af coronavirus.


6. juli - Pearl Jam giver koncert i Royal Arena

Pearl Jam spiller koncert i Royal Arena i København. Det er bandets første optræden i Danmark, siden de spillede i Forum i 2012. Pearl Jam har senest udgivet albummet Gigaton den 27. marts 2020. Koncerten med Pearl Jam skulle egentlig være holdt den 29. juni 2020, men blev udskudt på grund af coronapandemien.


15. juli - Grøn Koncert i København

Grøn Koncert spiller i København. Koncerterne er som altid arrangeret af Muskelsvindfonden.


22. juli - Musik i Lejet begynder

Festivalen Musik i Lejet begynder i Tisvildeleje. Festivalen fortsætter frem til lørdag og byder normalt på en række danske og internationale koncerter.

At stå med en fadøl arm i arm med gode mennesker og god musik. Selvom flere sætter spørgsmålstegn ved det, har Roskilde Festival i sinde at gennemføre arrangementet i 2021. Lad os da håbe, det kan lade sig gøre på forsvarlig vis.
At stå med en fadøl arm i arm med gode mennesker og god musik. Selvom flere sætter spørgsmålstegn ved det, har Roskilde Festival i sinde at gennemføre arrangementet i 2021. Lad os da håbe, det kan lade sig gøre på forsvarlig vis.
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

August

6. august - Historiske biler ræser i København 

Copenhagen Historic Grand Prix løber 6.-8. august af stablen på Bellahøj i København. Løbet byder normalt på masser af historiske biler, og mange forskellige klasser ræser hen over de tre dage.


7. august - Badesøen Festival

Badesøen Festival løber i dag af stablen ved Friluftsbadet Badesøen i Albertslund. Festivalen er arrangeret af den eksperimenterende internetradio The Lake og spillestedet Forbrændingen.


7. august - Stella Polaris på Frederiksberg

Stella Polaris er en gratis elektronisk chill-out festival, som i år besøger Frederiksberg den 7. august.


11. august - Strøm Festival indtager København

Strøm Festival fylder igen i år København med elektronisk musik, når den løber af stablen 11.-14. august. Der finder normalt en række koncerter sted, både i spillesteder og i byrummene. Udover koncerterne er der også talks, undervisning og workshops.


12-22. august - København er vært for EuroGames og WorldPride

EuroGames er et stort idrætsstævne med mere end 25 forskellige idrætsgrene. Stævnet skal øge opmærksomheden om LGBT-sport og bekæmpe diskrimination på baggrund af seksuel orientering i sport. Samtidig afholdes der WorldPride i byen. Tilsammen udgør de to store events Copenhagen 2021. Det er første gang nogensinde, at EuroGames og WorldPride afholdes sammen. Copenhagen 2021 finder sted 12.- 22. august 2021.


20. august - Madfestival begynder i København

Madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival begynder. Festivalen varer frem til 29. august og byder på en række arrangementer med spisning, fødevarer og smagsoplevelser.


20. august - Copenhagen Opera Festival

Copenhagen Opera Festival begynder og fylder frem til 28. august byens pladser med opera for alle. Festivalen har en lang række arrangementer under åben himmel, hvor alle kan komme forbi og få smag for operaen, når danske sangere og musikere står på scenerne.


22. august - Ironman i København

Ironman Copenhagen løber af stablen i København. Løbet er en triatlon, hvor der både skal svømmes, cykles og løbes for at nå i mål. Det er 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb. Løbet ventes at begynde klokken 07.00 for kvindelige professionelle atleter, og 07.10 ventes der løbsstart for mandlige professionelle og andre grupper. Der forventes, at første person i mål sker omkring klokken 14.45. Svømningen finder sted i Amager Strandpark, cykelruten er fra København rundt om Hillerød, og løbsruten foregår i indre København.


27. august - Kulturhavn i København

Kulturhavn Festival begynder i København. Festivalen varer frem til søndag og besøgende kan forvente masser af vand-relaterede arrangementer, mulighed for at prøve forskellige vandsportsgrene og komme ud på vandet.


30. august - DHL Stafetten begynder i København

DHL Stafetten 2021 i København finder sted fra 30. august til 3. september. DHL Stafetten i København er planlagt med Sparta Atletik & Løb som arrangør. Mere end 3400 virksomheder deltager normalt ved DHL Stafetten i København.

Et megaevent kommer efter planen til Danmark i 2021. WorldPride og Euro Games skal afholdes i København i august måned.
Et megaevent kommer efter planen til Danmark i 2021. WorldPride og Euro Games skal afholdes i København i august måned.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

September

11. september - Premiere på ‘Generation 9/11’ 

Betty Nansen Teatret har premiere på forestillingen ‘Generation 9/11’. Stykket følger en ung dansk pige i New York, som vokser op i skyggen af terrorangrebet 11. september. Samtidig dykkes der tilbage i tiden, hvor tvillingetårnene bliver indviet i 1973. Forestillingen opsættes på Edison, Anneksscenen.


11. september - The Minds of 99 spiller i Parken

Det danske rockband gæster Parken i København. The Minds of 99 er dannet i 2012 og slog igennem i 2013, da de vandt P3's Karrierekanonen. Siden har de udsendt tre anmelderroste album, medvirket i DR-dokumentaren Stor som en sol og spillet på landets største scener, herunder fire gange på Roskilde Festival.


14. september - Verdensmesterskabet i kanosprint og paracanoe i 2021

Mesterskaberne holdes ved Bagsværd Sø fra den 14. til den 19. september. Det er Dansk Kano og Kajak Forbund, der i samarbejde med blandt andre Københavns-, Gladsaxe- og Lyngby-Taarbæk-kommuner samt Region Hovedstaden og Sport Event Denmark, som står bag verdensmesterskabet i kanosprint og paracanoe.


19. september - Copenhagen Half Marathon

Copenhagen Half Marathon 2021 løbes i de københavnske gader. Der er både start og mål på Øster Allé. Løbet har det Internationale Atletikforbunds kvalitetsstempel, IAAF Gold Label.


26. september - Befæstningens Dag

 Københavns Befæstning fejrer Befæstningens Dag. Det sker flere steder, hvor befæstningen kan ses og opleves, heriblandt Mosede Fort og Garderhøjfort. Der vil flere steder være gratis adgang, rundvisning og affyring af kanoner. Befæstningens Dag markeres hvert år sidste søndag i september.


28. september - Elton John giver koncert i Royal Arena.

73-årige Elton John spiller op til fest i Royal Arena.

The Minds of 99 skulle som det bare andet danske band i historien (Volbeat var det første) have spillet i Parken i september sidste år. Nu kan det måske lade sig gøre 11. september 2021.
The Minds of 99 skulle som det bare andet danske band i historien (Volbeat var det første) have spillet i Parken i september sidste år. Nu kan det måske lade sig gøre 11. september 2021.
Foto: Torben Christensen /Ritzau Scanpix

Oktober

6. oktober - The Weeknd spiller i Royal Arena

Sangeren The Weeknd giver koncert i Royal Arena i København. Koncerten er en del af turnéen 'The After Hours Tour'.


10. oktober - Eremitageløbet

Eremitageløbet løbes igen i år i Dyrehaven nord for København. Løbet er på 13,3 kilometer, og det starter cirka en kilometer fra Ved Fortunen, mens målområdet er Ved Fortunen.


14. oktober - Tivoli åbner til Halloween

Forlystelsesparken Tivoli åbner for Halloween-sæsonen. Haven vil være fyldt med græskar og (u)hygge, og forlystelserne kører. Der er åbent for halloween i Tivoli frem til 7. november.


15. oktober - Kulturnat i København

Kulturnatten i København finder igen i år sted fredagen før efterårsferien. Flere end 230 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser i hele byen ventes at deltage som arrangører, mens tusindvis af interesserede kan komme på besøg og få sig en oplevelse.

Kulturnatten løber af stablen den 15. oktober 2021.
Kulturnatten løber af stablen den 15. oktober 2021.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

November

5. november - Bogforum åbner og uddeler Debutantpris

Bogforum 2021 slår dørene op for en weekend med bøger i Bella Centret. Bogforum byder hvert år på gode tilbud, forfattersamtaler og debat om bøger. Bogforum åbner klokken 10.00, mens der er officiel åbning fra klokken 11.00, hvor der er taler i Auditoriet. Efterfølgende er der samme sted uddeling af Debutantprisen klokken 11.20.


6. november - Hubertusjagt i Dyrehaven

Igen i år er der Hubertusjagt i Dyrehaven den første søndag i november. Jagten begynder klokken 10.00 fra Peter Lieps hus ved Dyrehavsbakken. Jagten ventes at slutte ved Eremitageslottet omkring klokken 11.30. Undervejs skal rytterne forbi Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet og gennem Magasindammen, hvilket ventes omkring 11.20.


12. november - Nik & Jay i Royal Arena

Pop-duoen Nik & Jay optræder i Royal Arena i forbindelse med deres "Længe Leve Drømmene Tour". Studiealbummet af samme navn udkom i 2019, og er duoens seneste udgivelse. Touren var oprindelig planlagt til at finde sted i 2020, men blev udskudt på grund af coronapandemien.


16. november - Kommunal- og regionalvalg

En stor politisk dag, hvor du kan være med til at afgøre fremtiden for din kommune og region. Der er nemlig valg til kommunalbestyrelser og regionsråd i hele Danmark. Valgene finder sted hvert fjerde år den tredje tirsdag i november.

Så skal der stemmes! Skal din kommune have ny borgmester? Og hvem skal i regionsrådet? Det kan du være med til at afgøre den 16. november 2021.
Så skal der stemmes! Skal din kommune have ny borgmester? Og hvem skal i regionsrådet? Det kan du være med til at afgøre den 16. november 2021.
Foto: Henning Bagger / Scanpix Ritzau

December

19. november-31. december - Jul i Tivoli

Portene ind til Tivoli åbner igen i år for Jul i Tivoli. Sæsonen byder på julelys, juleparader og juleilluminationer på søen. Julen i Tivoli varer frem til 31. december.

Der er ikke meget planlagt for december endnu - men det bliver under alle omstændigheder jul.
Der er ikke meget planlagt for december endnu - men det bliver under alle omstændigheder jul.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Spørg Os - Afstemning

_