Frustreret kredsformand: Regeringens lovindgreb er et paradoks

Selvom sygeplejerskerne snart kan være tilbage i arbejde igen, så er det ikke med deres gode vilje.

Det danske sundhedsvæsen er presset, og derfor skal der findes en løsning, så sygeplejerskerne igen kan komme tilbage på arbejdet.

Så klart er budskabet fra Regeringen, der onsdag varslede et lovindgreb og lægger op til, at sygeplejerskerne skal have 5,52 procent mere i løn. Det svarer til det seneste mæglingsforlig, som de stemte nej til.

Lovingrebet vækker bestemt ikke begejstring hos Kredsformand i Dansk Sygeplejeråd (DSR) Hovedstaden, Kristina Robins.

- Jeg synes det er et kæmpe paradoks, at sygeplejerskernes arbejde er så vigtigt, at man bliver nødt til at lave et lovindgreb, men samtidig er det ikke vigtigt nok til at give os en løn, der matcher vores uddannelse, ansvar og kompetencer, siger hun til TV 2 Lorry.

quote Sygeplejerskerne er vrede, frustrerede og føler afmagt

Kristina Robins, Kredsformand, Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden

Sygeplejerskerne har ellers længe bedt Christiansborg om at komme ind i kampen og hjælpe parterne med at løse konflikten. Men den fremlagte løsning var ikke lige, hvad de havde håbet på.

- Vi regnede med, at regeringen ville komme med noget til sygeplejerskerne her og nu, men også et løfte om at sætte midler af til de anbefalinger som løn-komitteen måtte komme med.

Det håb blev skudt i sænk i går, da Regeringen ser ud til at have opbakning fra et flertal i Folketinget.

Her er køreplanen for at afslutte sygeplejerskekonflikt

* Torsdag 26. august:


Klokken 11.00: Lovforslaget fremsættes.


Klokken 13.00. Lovforslaget 1. behandles.


Fredag 27. august:


Klokken 10.00: Lovforslaget 2. behandles. Herefter sker 3. behandlingen, hvilket er selve afstemningen.


Kilde: Folketinget.

Regeringen fremsætter lovforslaget til hastebehandling torsdag, og det forventes, at det træder i kraft allerede på lørdag 28. august.

Men selvom sygeplejerskerne vender tilbage til jobbet, så stopper kampen for bedre løn ikke her, slår Kredsformand i (DSR) Hovedstaden, Kristina Robins, fast:

- Sygeplejerskerne er vrede, frustrerede og føler afmagt. Jeg tror, der kommer nogle reaktioner på en eller anden måde. Kampen slutter ikke her.

- Fortsætter eller stopper i strejken, hvis lovindgrebet træder i kraft på lørdag?

- Vi er forpligtet til at stoppe strejken, sådan er det. Så må vi se, hvordan sygeplejerskerne reagerer. 

- Jeg frygter, at der er mange, der vil forlade faget. Der er flere, der har tilkendegivet, at hvis ikke der kom noget ud af konflikten, så ville de ikke være sygeplejerske mere. Og det så kommer oven i, at der i forvejen mangler sygeplejersker. Det er meget alvorligt, slår hun fast.

Strejken har varet siden den 19. juni i landets kommuner og regioner, efter at et flertal af sygeplejerskerne stemte nej til et forslag til en ny overenskomst med deres arbejdsgiver, Danske Regioner.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik