Guitar-komiker om aktiv dødshjælp, den lukkede og andre sjove ting

Komiker Dan Andersen har stået på scenen i over 20 år, i hans nye show taler han bl.a. om aktiv dødshjælp og sin egen indlæggelse på psykiatrisk.

 - Jeg bliver 40 i år, så jeg er lidt nået halvvejs i mit liv - jeg havde sådan en lyst til at gøre status på mit liv, siger Dan Andersen.

Du kender ham måske som komikeren med guitaren, som skriver vanvittige tekster til populære melodier. Dan Andersen har optrådt i over 20 år, og den 24. januar drager han afsted på endnu en turné med sit Onemanshow, der hedder På Vippen.

Aktiv dødshjælp og indlæggelse på Psyk

Showet handler om at holde balancen i livet og i sindet, og han tager fat i alvorlige og personlige emner som aktiv dødshjælp, at skulle slukke for sin fars respirator samt Dans egen indlæggelse på psykiatrisk afdeling. 

quote Jeg synes, jeg giver noget, som kan være interessant for folk, og jeg har et håb om, at det også kan give et eller andet til andre, der står i samme situation.

Komiker, Dan Andersen

Men hvordan laver man stand up ud af sådan nogle emner? Ifølge Dan Andersen gælder det om at fokusere på absurditeten i situationen.

 - Det er det absurde ved det, som, jeg synes, er ret fantastisk at tage fat i. Man står i en situation, hvor det er det vigtigste i verden, hvilket tøj ens far skal have på i en lukket kiste - det fylder HELE ens verden, men det er jo fuldstændig ligegyldigt, siger han.

Noget på hjerte

Det kan føles lidt sårbart, når han blandt andet på scenekanten fortæller om, hvordan han var indlagt på en psykiatrisk afdeling, og kørte direkte fra sin sygeseng ud for at lave en optræden, for en stor dansk virksomhed. Det vil han da godt indrømme.

 - Men jeg føler også jeg har noget på hjerte. Jeg synes, jeg giver noget, som kan være interessant for folk, og jeg har et håb om, at det også kan give et eller andet til andre, der står i samme situation, siger han.

quote Det er det absurde ved det, som, jeg synes, er ret fantastisk at tage fat i. Man står i en situation, hvor det er det vigtigste i verden, hvilket tøj ens far skal have på i en lukket kiste

Komiker, Dan Andersen

Dan Andersen står også bag tv-serien Misbrug, angst og andre sjove ting, som kan ses på C More. Her er han gået sammen en række andre danske komikere, som taler åbent om angst og depressioner.

 - Det kom sig lidt af, at jeg fandt ud af at mange af mine komiker-kolleger har kæmpet med afarter, de samme ting. Det var også grundet til at jeg lavede tv-programmet. Det er supervigtigt, at vi taler højt om det, siger Dan Andersen.

Dan Andersen er gæst i Den Perfekte Fridag, du kan se programmet lige her:

Den Perfekte Fridag med Dan Andersen.

 

 

Spørg Os - Afstemning

_