Her er årets mest læste artikler på TV 2 Lorry

2022 blev et år, der bød på masser af store nyhedshistorier. Her er de artikler, som TV 2 Lorrys læsere gav mest opmærksomhed.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2022 lakker mod enden og har undervejs budt på masser af nyheds- og inspirationshistorier i TV 2 Lorrys univers.

Skyderiet i Field’s, inflation og en energikrise. Det er nogle af de nyheder, der om nogen har været med til at karakterisere nyhedsåret 2022.

Men året har også budt på et hav af møder med inspirerende mennesker, der er bosat i hovedstadsområdet.

Og det afspejler sig alt sammen i de artikler, som I læsere i årets løb har brugt allermest tid på at læse på TV 2 Lorrys hjemmeside.

Se listen herunder. Vi begynder med den artikel, som I brugte 15. mest tid på at læse i det forgangne år.

Klummetegning Køkultur
Foto: Illustration: Louise Heine Cassens

15. Kære dig i køen: Vågn nu lige lidt op!

- Altså kære kø-person, kø-gænger, dig foran mig, hvor som helst og i en hvilken som helst kø, sådan indledes årets 15. mest læste artikel. 

Artiklen er en klumme, der handler om den køkultur, der ifølge skribenten til tider mangler, og som egentlig burde være et fag i folkeskolen. 

Og det må siges at være en debat, som I tog del i. 

I hvert fald er en klumme om køkultur at finde på 15. pladsen over artikler, som I har brugt længst til på at læse. Kæmpehul 2 (2)
Foto: Meha Karimi

14. Livredderchef til unge bag kæmpe huller på strandene: ”I skal ikke holde jer tilbage”

Et kæmpe hul gravet i sandet. 

Det var det besynderlige syn, som i sommers mødte både strandgæsterne og bademesteren på Bellevue Stand i Nordsjælland.

Her valgte en gruppe på omkring 30 teenagere nemlig mandag aften at grave et stort hul i sandet. Og det er langt fra noget enkeltstående tilfælde. Faktisk er det lidt af en trend på det sociale medie TikTok.

Det fik dog ikke den garvede livredderchef til at ryste på hånden

Patrick

13. Patrick vasker tøj om natten for at få råd til børnenes skolemad

Inflationen og de voldsomme prisstigninger på helt basale fødevarer er noget, som har fyldt året igennem. 

Særligt har det gjort ondt i lavindkomstgrupperne. Det har fået mange familier til at ændre vaner og finde på kreative løsninger for at spare, hvor der spares kan.

Det gælder blandt andet Patrick Iversen Larsen, det blandt andet begyndte at vaske om natten for at mindske forbruget. 

Er du træt af ekstraregninger på el? Så læs med her.
Er du træt af ekstraregninger på el? Så læs med her.
Foto: Illustration: Louise Heine Cassens

12. Kæmpe guide: Sådan sparer du på strømmen rum for rum

Som nævnt har de stigende energipriser kunne mærkes ude i de danske hjem.

Og det kan også ses på oversigten over artikler, I har brugt længst tid på at læse. 

TV 2 Lorrys artikel med de bedste råd til, hvordan du mest effektivt kan spare på strømmen, er nemlig årets 12. mest læste. 

20210712-140653-5-6000x4000ma
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

11. Se listen: Disse dagligdagsvarer kan der komme mangel på

Udover at det er blevet dyrere at fylde indkøbskurven op, har der i 2022 også været varer, som man frygtede kom til at mangle på hylderne.

Ifølge Dansk Industri har corona-krisen og krigen i Ukraine nemlig haft en stor påvirkning på det globale marked.

I foråret udarbejde interesseorganisationen en liste over de dagligvarer, som man vurderede kunne blive svære at få fat på. Listen er den artikel, I har brug 11. mest tid på i det forgange år. 

Philip Lundsgaard ejer en restaurant i Hørsholm.
Philip Lundsgaard ejer en restaurant i Hørsholm.
Foto: Privatfoto

10. Da kommunen bad om rabat til 1500 medarbejdere gik Philip til tasterne: "Nu må det simpelthen stoppe 


Det vakte både opsigt og forargelse, da restaurantejer Philip Lundsgaard i begyndelsen af februar modtog en mail, hvori Hørsholm Kommune inviterede Philip Lundsgaard og hans restaurant til at indgå i en ordning med kommunens 1500 ansatte rabat.

Det resulterede i et yderst veldelt og debatteret Facebook-opslag og senere fik det kommunen til at sætte initiativet på pause. 

Tre mennesker blev dræbt i forbindelse med skyderiet i Field's i juli.
Tre mennesker blev dræbt i forbindelse med skyderiet i Field's i juli.
Foto: Presse-fotos.dk

9. Øjenvidne ledte efter sin datter i Field's - optog video af mand med gevær

Den 3. juli 2022 blev med et forvandlet fra en mindeværdig sommerdag til tragisk af slagsen, da et skyderi fandt sted i shoppingcentret Field’s. I alt tre mennesker mistede livet og endnu flere blev såret, da en gerningsmand åbnede ild i shoppingcentret på Amager.

Der var stor interesse for at læse om begivenhederne i Field’s.

På niendepladser over mest læste artikler finder vi historien om Mahdi Al-Wazni, der midt i kaos og rædsler i storcenteret, havde mod og overskud til at filme gerningsmanden, da han pludselig stod ansigt-til-ansigt med ham. 

Natten mellem den 16. og 17. januar 1842 blev en lille familie slået ihjel ved Ejby i Hornsherred på brutal vis.
Natten mellem den 16. og 17. januar 1842 blev en lille familie slået ihjel ved Ejby i Hornsherred på brutal vis.

8. Det startede med et brutalt trippelmord. Og så væltede landsbyens skeletter ud af skabet

Den artikel, som I læsere har brugte ottende mest tid på at læse i 2022 er en artikel, der bringer os 180 år tilbage i tiden.

Den tager nemlig sin begyndelse natten mellem den 16. og 17. januar 1842, hvor en lille familie bliver slået ihjel ved Ejby i Hornsherred på brutal vis.

Først mange år senere kom hele sandheden om mordet frem. Og den afslørede samtidig historien om en hel by fuld af kriminelle. 

Efter sin diagnose, fik Henriette Sankel beskeden  om at det ville blive svært for hende, at fortsætte med at spille golf, men det har ikke holdt hende fra at prøve alligevel
Efter sin diagnose, fik Henriette Sankel beskeden om at det ville blive svært for hende, at fortsætte med at spille golf, men det har ikke holdt hende fra at prøve alligevel
Foto: Nynne Frost Andersen/TV 2 Lorry

7. Et optikerbesøg blev Henriettes dødsdom: ”Tro ikke, at det er alderen, der trykker” 

For at finde den næste artikel på listen, skal vi ikke lang tid tilbage – faktisk blot en uges tid. Artiklen er nemlig udgivet tidligere i december og handler om Henriette Sankel.

Men selvom hun er uhelbredeligt syg med kræft i øjet, så afholder det hende ikke fra at få det maksimale ud af sin sidste tid.

Derfor er hendes ultimative råd også at finde glæde i de små ting hver eneste dag.

- Stil dig ud til spejlet hver aften, og i stedet for at gå i seng med sorte tanker, så find de tre ting, der fik dig til at smile eller tænk på en god sang i radioen, som gav kroppen lyst til at danske. Jeg ved ikke, hvad det er, men for os alle sammen er der gode ting, hver dag. 

1_1_Sekvens.00_03_17_03.Still004

6. Anders kan gå på pension som 45-årig: ”Tid er vigtigere end penge”

Den sjette meste læste artikel er også en sand inspirationshistorie. Den handler om 34-årige Anders Fisker, der har sagt sit job op for at få tid til de ting, han har lyst til.

Han arbejder mellem 25 og 30 timer om ugen i et bylandbrug på Refshaleøen i København. Og så investerer han mellem 15 og 20 procent af sin indkomst hver måned med et mål om at blive økonomisk uafhængig som 45-årig.

- Det var vigtigt for mig at komme ud og lave noget, der føltes meningsfuldt, og hvor jeg var tættere på naturen. I kombination med en ekstra fridag om ugen har det gjort, at jeg kom op til overfladen igen. 

Ronald - bærende
Foto: TV 2 Lorry / Søren Schousgaard

5. Ronald har boet 13 år i en campingvogn: ”Her kan jeg leve mit eget lykkelige liv”

Ifølge en opgørelse fra 2020, er der mindst 47 campingpladser i Danmark, hvor folk kan bo hele året. 

Og en af dem, der benytter sig af den mulighed, er Ronald Lindkvist. 

Han bor nemlig med højt til himlen, kort til vandet og en halv time til hovedstaden – og så ligger hans husleje for campingpladsen på 1.500 kroner om måneden.

Artiklen om Ronald Lindkvist, der for 13 år siden flyttede ind i en campingvogn i Dragør, er årets femte mest læste artikel på TV 2 Lorry. 

Tina Veile Olsen og datteren Pernille undrer sig over, hvorfor Spangsberg producerer så mange 2. sorterings flødeboller.
Tina Veile Olsen og datteren Pernille undrer sig over, hvorfor Spangsberg producerer så mange 2. sorterings flødeboller.
Foto: Amanda Feldballe Bernholm / TV 2 Lorry

4. Tina undrer sig: Hvorfor laver Spangsberg så mange andensorterings-flødeboller?

Faktisk er det en af jer læsere, der har været med til at kickstarte den fjerde mest læste artikel i på TV 2 Lorrys hjemmeside i 2022.

Tina Veile Olsen og hendes datter undrede sig nemlig over, hvorfor Spangsberg laver så mange flødeboller med fejl. En undren som de sendte til TV 2 Lorry gennem Spørg Os.

Og svaret på deres spørgsmål, om hvorfor Spangsberg laver så mange andensorterings-flødeboller, viste sig altså at være et, som mange af jer gerne ville kende.

Mica Halberg ventede udenfor Field's, mens hendes datter gemte sig i et baglokale i knap to timer.
Mica Halberg ventede udenfor Field's, mens hendes datter gemte sig i et baglokale i knap to timer.
Foto: Meha Karimi

3. Mor i sms til datter i baglokale i Field’s: ”Send mig et <3, så jeg ved, du er okay”

Hvordan holder man dialog med en, man elsker, der pludselig er fanget i et skyderi, men samtidig skal være musestille for ikke at blive opdaget?

Det var det dilemma, som Mica Halberg pludselig stod i, da hendes datter under skyderiet i Field’s blev fanget i baglokalet til den tøjbutik, hun arbejdede i.

Men Mica Halberg tænkte hurtigt. Hun skyndte sig at lægge på og bad datteren sende hjerte emojis på sms med korte mellemrum, så hun kunne sikre sig, at datteren var i live.

- Hun er en af de sidste, der bliver guidet ud af politiet, så jeg når at modtage 11 hjerter og to sms’er, hvor hun skriver, at hun elsker mig, fortalte hun efterfølgende til TV 2 Lorry. 

Anja blev skudt i Fields thumpnail

2. Anja blev skudt i Field’s: Gerningsmanden stod på hendes hår, mens hun spillede død

40-årige Anja Rune blev ramt to gange under skyderiet i indkøbscenteret Field’s i København. 

Hendes venstre skulderblad er ødelagt. Hun mangler, hvad der svarer til en knytnæve af sit højre lår. Hendes lunge har været klappet sammen, og hun har mistet flere liter blod.

Men hun er ikke vred på den formodede gerningsmand. Hun er vred på, at han ikke havde fået hjælp.

Anja Runes fortælling om den dag, hun blev skudt, er årets anden mest læste artikel.

Folkene bag den massive vandhulsbog består af Anders Højberg Kamp (th) og Johannes Jacobsen (forfatterne), Thomas Skou (fotograf) i midten, mens Peter Buch Hansen og Kasper Bjerre (tv) er ophavsmænd til ideen og redaktører på bogen.
Folkene bag den massive vandhulsbog består af Anders Højberg Kamp (th) og Johannes Jacobsen (forfatterne), Thomas Skou (fotograf) i midten, mens Peter Buch Hansen og Kasper Bjerre (tv) er ophavsmænd til ideen og redaktører på bogen.
Foto: Thomas Skou

1. Fem mænd har besøgt alle 220 værtshuse i København: Disse ni skal du prøve

Findes der noget bedre end brune værtshuse og en vaskeægte guide? Ikke hvis man skal tro jer læsere.

Historien om de fem mænd, der på imponerende vis har besøgt alle Københavns 220 værtshuse – og ikke mindst anbefalet os ni af dem – er nemlig den artikel, som I har brugt allermest tid på at læse i hele 2022. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere