Her går det godt: Trods inflation og krig kradser krisen ikke i Thomas' virksomhed

I 2022 er omsætningen hos de små og mellemstore virksomheder i TV 2 Lorrys sendeområde steget med tre procent.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inflation, krig og eftervirkninger fra corona.

Mange virksomheder har haft nok at slås med på det seneste.

Men til trods for udfordringer er der en gruppe af virksomheder, som faktisk vækster.

Det gælder blandt andet virksomheden a:gain, der laver bæredygtige møbler og byggematerialer ud af affald.

- Vi ser en klar vækst i markedet, til trods for at vi nu forventer noget recession, og vi ser projektbyggerier, som bliver stoppet, fordi udgiftsposten løber løbsk, siger virksomhedens administrerede direktør, Thomas Nygaard Hamann, til TV 2 Lorry.

Fremgangen er a:gain ikke alene om.

I 2022 er omsætningen hos de små og mellemstore virksomheder i TV 2 Lorrys sendeområde steget med tre procent.

Samtidig forventer de en stigning for hele året på 18 procent sammenlignet med 2021.

Det viser en undersøgelse, der er lavet af blandt cirka 1.000 virksomheder og foretaget af Erhvervshus Hovedstaden, der er ejet af de 29 kommuner i regionen.

- Der har været mere gang i økonomien i 2022 trods alle de kriser, der er og bliver ved med at være. Men vi ser et samlet billede, der fortsat er positivt, siger Katrine Paaby Joensen, der er administrerende direktør i Erhvervshus Hovedstaden, til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Der er stadig bekymring og udfordringer, det er klart. Men billedet er meget blandet – det afhænger også af, hvilken branche du er i.

Undersøgelsen fra Erhvervshus Hovedstaden viser også, at flere virksomheder nu satser på grøn omstilling og digitalisering.

Og det er netop nogle af de komponenter, som man lykkes med hos a:gain, hvor man satser på fremtiden, fremgang og forretningen med nye produkter lavet ud af affald.

- Fordi det produkt, som vi kan bringe til markedet, er nyt, og markedet først er ved åbne sig for os og de andre spillere, der byder sig til, siger Thomas Nygaard Hamann.

Det er dog ikke alle brancher, hvor det går lige godt. Detailhandlen er lige nu hårdt ramt. Det gælder blandt andet i Helsingør, hvor butikkerne kæmper. Se eller gense indslaget nedenfor. 

Vi har fået færre penge imellem hænderne, og det mærkes også ude i forretningerne. Flere af butikkerne i Helsingør er nu så pressede, at de risikerer at lukke, hvis flere ikke vælger at købe deres julegaver og julegodter lokalt

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol


Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Metrolinje KBH

Se kortet:
Her vil flertal lægge ny metrolinje i København

20180807-153213-6-5406x3604ma

Nyt gennembrud: Forskere finder årsag til hyppig hjernesygdom

Vis mere