Historisk lavt antal indbrud og tyverier: Sådan ser det ud i din kommune

Antallet af anmeldelser om indbrud og tyveri er faldet med en tredjedel i første kvartal af 2021 i forhold til sidste år.

Nederst i artiklen kan du finde en oversigt over antallet af indbrud i private hjem, der blev anmeldt i de forskellige kommuner i hovedstadsområdet.

Antallet af anmeldelser om indbrud og tyverier rammer et historisk lavt niveau i første kvartal af 2021.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I årets første tre måneder blev der på landsplan anmeldt 16.620 tyverier. Det er et fald på hele 35 procent i forhold til første kvartal af 2020, hvor der indløb 25.702 anmeldelser.

Det lave tal betyder, at antallet af anmeldelser og tyverier er blevet halveret på bare tre år. I det første kvartal af 2018 blev der således anmeldt 32.427 tyverier.

Et lignende mønster kan aflæses statistikken over antallet af anmeldelser om indbrud.

Her repræsenterer antallet af anmeldelser om indbrud i årets første tre måneder et fald på 37 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Også her er antallet af anmeldelser halveret på tre år.

Ser på tallet for indbrud i private hjem, så viser tallene et endnu mere drastisk fald. I første kvartal af i år indløb 3.294 anmeldelser, hvilket er en halvering på bare to år.

Fem gode råd til at forhindre indbrud

1. Vær en god nabohjælper


2. Tænd lys ude, og trim hækken


3. Gør det svært at bryde ind


4. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt


5. Ring 114 ved mistanke om indbrud



Kilde: Rigspolitiet i fællesskab med initiativet Bo trygt

I Bo Trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, glæder programchef Britt Wendelboe sig over den positive tendens.

- Corona-tiden har vist, at vi kan stå sammen og hjælpe hinanden. Men selvom mange af os nu vender tilbage til kontoret, begynder til fritidsaktiviteter og tager hjemmefra i aftentimerne, tror vi på, at vi med en fælles indsats og ved at kigge grundigt på vores vaner og sikringen af vores bolig fortsat kan holde indbrudstyvene fra døren, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Faldene skal især ses i lyset af coronapandemien med de tilhørende nedlukninger, som har ført til, at mange opholder sig mere i hjemmet, påpeger Bo Trygt.

Men i takt med, at flere og flere borgere så småt begynder at indfinde sig fysisk på arbejdspladserne igen, stiger risikoen for indbrud i privaten igen. Derfor kommer initiativet Nabohjælp, som også er betalt af Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, med et par gode råd:

- Lav aftaler med de naboer, der er hjemme. Det kan man gøre hen over hækken. Og ser du noget mistænkeligt, kan du bruge Nabohjælps app til at få den viden ud til hele nabolaget. Så bliver alle naboerne mere opmærksomme, og på den måde kan vi hjælpe hinanden med at holde tyvene væk, siger Sarah Risbøl Jacobsen, der er kommunikationskonsulent i Nabohjælp og fortsætter:

- Det har vi alle en interesse i, for er der først begået et indbrud i et kvarter, så øges risikoen markant for nye indbrud inden for kort tid.

Herunder kan du se, hvor mange indbrud i private hjem der er blevet anmeldt i din kommune i årets første tre måneder og sammenligne tallet med tidligere år:



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik