Hovedstadens turisme bløder - men interessen stiger hos et af de folkerigeste lande

Hotellerne i Region Hovedstaden har tilsammen mistet næsten en halv million turistovernatninger fra Nordamerika og Asien, hvis man sammenligner de første otte måneder af i år med samme periode i 2019.

43 procent.

Så stort er tabet på antallet af overnatninger fra turister i Region Hovedstaden, der kommer fra Nordamerika og Asien.

Hotellerne i Region Hovedstaden har tilsammen mistet 433.000 turistovernatninger fra de to kontinenter, hvis man sammenligner med de første otte måneder af 2022 med samme periode i 2019.

De oversøiske turister er særligt vigtige for Region Hovedstaden. Ifølge Horestas kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind, er de nemlig særligt gode til at bruge penge, når de besøger hovedstaden

- Det er hele fødekæden, der bliver ramt, når de velspendere turister bliver væk. Det er ikke bare lufthavnen og overnatninger, der er også restauranter, museerne, forlystelserne, taxaerne og transporterhvervene, som netop turisterne bruger, når de er i København, siger Jeppe Møller-Herskind.

Ifølge en beregning fra Horesta har Region Hovedstaden alene i år mistet omsætning for over en milliard kroner på tab af turister fra Asien og Nordamerika – en gruppe turister, der til sammenligning i samme periode i 2019 gav en turismeindtægt på 2,4 milliarder kroner.

Hvor det tidligere var corona, der udfordrede turismebranchen, så står den i dag overfor nye udfordringer.

- Vi kigger ind i et marked, der er presset af netop energi og fødevarepriser og andre markedsfaktorer, som gør, at det er dyrt at rejse til Danmark blandt andet, så det bliver spændende at se, hvad der sker, siger Jeppe Møller-Herskind.

Stor interesse fra Indien

På Hotel Bella Sky på Amager kan de også mærke faldet af turister fra Asien og Nordamerika.

Ifølge hotellets kommunikationsdirektør, Kaspar Mørk Arianto, er det ikke ligegyldigt, at det er de oversøiske turister, der mangler på hotellet

- Når vi taler om mangel på turister fra Nordamerika, Fjernøsten og Kina, så taler vi om nogle særligt lukrative målgrupper, fordi det er ofte mennesker, som har sparet op i lang tid eller haft en stor drøm om at rejse til Europa, Danmark og København. Det betyder også, at de bruger nogle penge, siger Kaspar Mørk Arianto.

Før corona kom busfulde af kinesiske turister til hotellet. Dem har de ikke længere, men nu viser der sig en stigende interesse fra et af verdens mest folkerige lande.

- Vi havde besøg af den indiske premierminister for noget tid siden, og det har givet os en form for rockstjerne status. Så vi oplever en stigende interesse fra indere, siger Kaspar Mørk Arianto.

Udviklingen i turisme fortsætter

Den danske hovedstad er dog ikke helt tom for turister, der blandt andet tæller svenskere, nordmænd og tyskere.

Ifølge Københavns kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard (RV), er turisterne fra Asien og Nordamerika dog vigtige, og hun mener da også, at København som destination skal blive ved med at udvikle sig.

- Det er vigtigt med den tid, vi er i, at vi også gerne vil have bæredygtig turisme, så måske også begynde at sige: kan vi også arbejde med langdistance turister, som kommer med højhastighedstog på et tidspunkt? Er der nogle af de her ting, som vi kan gøre København endnu mere kendt for, siger Mia Nyegaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik