Hvalp blev efterladt på tankstation: "Jeg kan ikke forstå, at man kan gøre det"

En lille hundehvalp kunne ikke få lov til at krydse grænsen til Sverige, så hendes tidligere ejere efterlod hende på en tankstation. Heldigvis stod en kærlig familie klar til at tage i mod.

Da Line Kirketerp mødte ind til en morgenvagt på sit arbejde som veterinærsygeplejerske på Københavns Dyrehospital, var der ankommet en særlig gæst til hospitalet i løbet af natten.

En lille hvid hund af racen bichon frisé fes legelysten rundt over det hele - problemet var bare, at hundens ejer ikke var tilstede.

quote De har efterladt en seddel om, at dem der fandt hende, skulle passe rigtig godt på hende

Line Kirketerp, veterinærsygeplejerske, Københavns Dyrehospital

Den 10 uger gamle bomuldstot var nemlig aftenen forinden blev efterladt på en tankstation, hvor nogle venlige mennesker fandt hende og straks kontaktede Dyrenes Beskyttelse.

Dyreværnsorganisationen videregav informationen til Falck, der efterfølgende kørte hunden til dyrehospitalet.

- Jeg kommer ind på arbejdet, og så render hun rundt der, hvor vi har vores morgenmøde - helt glad og logrende. Natsygeplejersken fortæller mig historien, og der forelsker jeg mig en lille smule og tænker "du skal da bare hjem til mig og bo", siger Line Kirketerp.

Men der er også alvor at spore, for selvom den lille hund - som er blevet navngivet Bob Hoover - var glad, så er det en trist omstændighed, at det lille forsvarsløse dyre bliver efterladt en mørk aften.

- Det ser man ikke så forfærdeligt meget af. Det er sjældent, vi oplever den slags, siger Line Kirketerp til TV 2 Lorry.

Efterladt med stamtavle

Hvor efterladte hundehvalpe i forvejen hører til sjældenhederne, så er der faktisk endnu flere ting omkring Bob Hoovers situation, der stikker ud fra det normale.

Der var nemlig intet, der tydede på, at ejerne ikke formåede at give hvalpen, hvad den har brug for.

Udover at være blevet efterladt i en transportkasse blev hvalpen fundet med både hundepas, stamtavle, vaccinationsbog, sundhedsbog - og et brev på engelsk uden underskrift fra de tidligere ejere, som også havde sørget for at fjerne deres oplysninger fra hundens pas.

lillith 2 DB
Foto: Dyrenes Beskyttelse

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at de har været glade for hende. De har efterladt en seddel om, at dem der fandt hende, skulle passe rigtig godt på hende, siger Line Kirketerp.

I brevet stod også forklaringen på, hvorfor ejerne måtte efterlade Bob Hoover. Hunden, der kommer fra Serbien, kunne nemlig ikke få lov at rejse ind i Sverige, da hun med sine ti uger ikke var gammel nok til at modtage en vaccination mod rabies.

På trods af brevet har Line Kirketerp dog ikke meget tilovers for den måde, hvorpå den lille bomuldshund blev efterladt.

- Hvorfor køber man en hund og kører afsted på den måde? Jeg kan slet ikke forstå, man kan efterlade hende, men jeg tænker, personerne må have været pressede, siger hun.

Måtte bare have hende med hjem

Line Kirketerp kender i kraft af sit arbejde godt til reglerne for adoption af dyr på internater. Derfor vidste hun også, at hunden skulle fremlyses i tre dage, før hun kunne få lov at tage hende med hjem som sin egen.

Heldigvis godkendte Dyrenes Beskyttelse hendes familie som plejefamilie, så alt kunne foregå efter bogen. Og da der ikke indløb nogen henvendelser, og Bob Hoovers chip ikke har et match i hverken danske eller udenlandske registre, kunne Line Kirketerp føje endnu et medlem til familien efter de tre dage var gået.

Lillith 3 Line
Foto: Line Kirketerp

- Lige nu ligger hun og sover under sofaen. Hun er faldet rigtig godt til og er glad for alle børnene - både den helt lille og de store, siger Line Kirketerp.

Samtidig kommer Bob Hoover også godt overens med familiens anden hund, 11-årige Else, der lærer lidt fra sig.

- De leger lidt engang i mellem, men ellers er det mest opdragelse. Så brummer Else, og så ved Bob Hoover godt, at hun ikke skal komme for tæt på lige nu, fortæller Line Kirketerp.

Hun fortæller, at Bob Hoover har været en sød og rolig hund fra første gang hun mødte hende, og at man ikke kan mærke på hende, at hun blev efterladt.

- Hun er så god ved min søn på to år. Og jeg kan have hende i bad og frisere og føntørre hende, så det har hun også været vant til.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik