Klar til 2020? Det kan du glæde dig til

EM i fodbold, store internationale musiknavne og ny metro i København vil blandt andet være med til at præge 2020 i TV 2 Lorrys sendeområde. 


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2020 står for døren, og det første år i det nye årti byder på en række store oplevelser i dit sendeområde.

TV 2 Lorry har således samlet en længere - men ikke komplet - liste over begivenheder og arrangementer, du får svært ved at ikke at høre om eller opleve på den ene eller anden måde.

Læs med - og tip os, hvis der er noget vi har glemt. Skriv til chni@tv2lorry.dk

Royalt

 • 16. april - Dronning Margrethe fylder 80, og det vil samle borgere fra nær og fjern på Amalienborg Slotsplads, der vil ønske tillykke. Det forventes også, at dronningen ligesom i 2010 vil køre i karet gennem København. 
 • Forår - Prins Christian skal konfirmeres, muligvis i Fredensborg Slotskirke, hvor både prins Felix og prins Nikolai er konfirmeret. 
 

Byggeri

 • 14. januar - Rigshospitalets behandlingsbygning Nordfløjen indvies. Den nye fløj på 54.700 kvadratmeter er indrettet efter patienter og pårørendes behov og indeholder blandt andet 203 enestuer og 33 moderne operationsstuer.
 • Start 2020 - Metro til Nordhavn - metrolinje M4 - åbner. Når linjen åbner, kan du køre fra Orientkaj i Nordhavn og hele vejen til København H. De to nye stationer - Nordhavn og Orientkaj - får tilsammen omkring 11.000 passagerer i døgnet på den tre kilometer lange linje. Åbningen af den nye linje betyder samtidig, at Cityringen lukker ned i to uger fra 12.-26. januar. 
 • Marts - Villa Copenhagen står færdigt. Petter Stordalen - norsk milliardær - har købt den ikoniske Centralpostbygning ved Københavns Hovedbanegård for 900 millioner kroner. Han bruger yderligere én milliard kroner på at skabe et hotel med 400 værelser, masser af barer og restauranter og en spa.
 • Juli - Comfort Hotel Copenhagen Airport, også kaldet nordens største hotel står færdigt. Igen er det Petter Stordalen, der står bag hotellet ved Københavns Lufthavn i Kastrup. Prisen er én milliard kroner, men så vil der også være 1.000 værelser og kongres- og mødefaciliteter, der kan huse 2.150 gæster.
 • Sommer - Vinge Station i det skandaleombruste byområde Vinge ved Frederikssund står færdig. 
 • Slutingen af 2020 - Dele af den nye bydel Musicon i Roskilde nærmer sig en færdiggørelse. Musicon skal give 1000 boliger og 1000 arbejdspladser. ‘Frekvensen’ med 111 lejligheder afholder de første åbent hus-arrangementer i slutningen af året. 
 

Sport

 • 20. februar - FCK møder Celtic i Europa Leagues 1/16-finaler i Parken. Returkamp i Glasgow en uge senere. 
 • 18. maj - Caroline Wozniacki spiller afskedskamp mod Serena Williams i Royal Arena i København. Den danske tennisdarling slutter karrieren i grand slam-turneringen Australian Open til januar.
 • 13., 18., 22. og 29. juni - EM 2020 i København: En gigantisk sportsbegivenhed rammer Danmark og i særdeleshed hovedstaden, når København og Parken skal være værter for Danmarks tre indledende gruppekampe ved EM. Danmark møder Finland, Belgien og Rusland, mens der den 29. juni skal spilles 1/8-finale - det bliver med sikkerhed uden dansk deltagelse. Men måske vores svenske broderfolk på den anden side af Øresund kan tage en tur i Parken, for det bliver nummer to i gruppe D og E, der tørner sammen på Østerbro. England, Kroatien, Tjekkiet, Spanien og Polen er blandt de øvrige nationer, der også kan ende med at spille om deres EM-skæbne i København. 

Kultur

 • 4. februar- Britiske Liam Gallagher, som engang var en del af britpop-gruppen Oasis, spiller koncert i Forum på Frederiksberg. Liam Gallaghers første udspil som soloartist kom i 2017 med albummet 'As You Were', mens han til februar er på turné med sit andet album 'Why me? Why not', som udkom i 2019.
 • 7. februar - Københavns Museum åbner efter flytning og ombygning. Museet er efterfølgeren til København Bymuseum, og åbningen er flere gange blevet udskudt. Museet har fokus på byen København gennem udstillinger, arkæologi og historiefortælling.
 • 20. februar - Det amerikanske heavy metal-band Slipknot spiller koncert i Royal Arena i København. I år fejrer gruppen 20-års jubilæum med We Are Not Your Kind World Tour, som også er navnet på gruppens sjette studiealbum.
 • 21. februar - Den britiske rapper Stormzy giver koncert i Royal Arena. Han er særligt kendt inden for genren grime, som stammer fra London. Stormzy turnerer med sit andet album 'Heavy Is The Head', som udkom i december. Touren hedder 'H.I.T.H. World Tour' og bringer ham både rundt i Europa, USA og Australien.
 • 7. marts - Dansk Melodi Grand Prix løber for første gang i mere end 15 år af stablen i hovedstaden, når Royal Arena er vært for showet. Den danske vinder skal konkurrere i Holland i maj, da landet vandt sidste års internationale melodigrandprix.
 • 17. marts - Den canadiske musiker Bryan Adams spiller i Forum i København. Adams har udgivet 14 studiealbums - senest 'Shine a Light' i marts sidste år - og har solgt mere end 65 millioner albums på verdensplan.
 • April - I begyndelsen af april kan danskerne for første gang se skelettet af en vaskeægte tyrannosaurus rex helt tæt på, når det bliver udstillet i Statens Naturhistoriske Museum i København.
 • 4. maj - Det tidligere medlem af One Direction Harry Styles kommer forbi København og Royal Arena med sin 'Love On Tour' i forbindelse med albummet Fine Line, der blev udgivet i december 2019. Med som support på den europæiske del af sin verdenstur har han King Princess.
 • 20. maj - Australske Nick Cave giver to koncerter i København. Koncerterne spilles i Royal Arena, og Nick Cave er igen støttet af sit band The Bad Seeds.
 • 22. maj - Det Kongelige Teater har premiere på Hobbitten, som spilles i Ulvedalene i Dyrehaven. Forestillingen er baseret på Tolkiens bog af samme navn, som følger hobbitten Bilbo Sækker, som bliver viklet ind i et eventyr, hvor han kommer på færd med dværge, i kamp med drager og finder en mystisk ring, som han vinder i en kamp på gåder.
 • 29. og 30. maj - Det danske band Kashmir gør efter flere års pause comeback med tre koncerter blandt andet i Royal Arena i København. Det er fem år siden bandet valgte at tage en pause.
 • 18. juni -  Beatles-musicalen "She Loves You" har premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Musicalen opsættes af Fredericia Teater.
 • 21. og 22. juni - Den britiske guitarist, sanger og sangskriver Eric Clapton spiller koncert i Royal Arena i København. De to koncerter er en del af en tour på en måned, hvor Clapton spiller 12 koncerter i Europa samt tre i Rusland. Publikum kan håbe, at Eric Clapton spiller hits som Wonderful Tonight, Layla eller Cocaine.
 • 29. juni - Den amerikanske grungegruppe Pearl Jam giver koncert i Royal Arena i København. Bandet har i 30 år begejstret fans i hele verden med deres stærke koncerter, og i dag kan fans håbe på endnu en, når gruppen med Eddie Vedder i front spiller på deres 'Europe 2020' tour. Special guest er Idles.
 • 27. juni til 4. juli - Campingområdet på Roskilde Festival åbner 27. juni, mens musikken på festivalpladsen begynder 1. juli. Taylor Swift og Thomas Helmig er blandt de optrædende på festivalen, der i år afholdes for 50. gang siden 1971. Det vil blive markeret gennem hele 2020 i blandt andet Roskilde og i samarbejde med Ragnarock og Museet for Samtidskunst
 • 31. august og 1. september - Den canadiske sangerinde Céline Dion giver koncert i Royal Arena i København. Hun spiller i arenaen på sin Courage World Tour. Albummet Courage udkom i november sidste år, og turnéen har ført sangerinden til cirka 100 byer.
 • 21. november - Den norske gruppe a-ha giver i dag koncert i Royal Arena i København. Touren hedder Hunting High & Low Tour 2020, og gruppen har planer om netop at opføre hele debutalbummet fra 1985 og dermed markere 35-året for udgivelsen. Deres første hit udkom som single allerede i 1984 og var Take On Me.
 

Hold i øvrigt øje med

 • 18. februar - Den store svindelsag, hvor Britta Nielsen er tiltalt for at have stjålet 117 millioner kroner fra de offentlige kasser, ventes at slutte med dom. Sagen behandles ved Københavns Byret. Sagen skulle oprindeligt være afsluttet i november sidste år.
 • Inden sommerferien: Udligningsreform. Statsminister Mette Frederiksen og S-regeringen vil have et nyt system til at fordele pengene mellem rige og fattige kommuner. Det har allerede vakt massiv debat  blandt borgmestre og borgere i TV 2 Lorrys sendeområde. Her er der både rige kommuner i København og i Nordsjælland og mindre bemidlede kommuner, der skal slås med regeringen - bevæbnet med gode argumenter. Regeringen går efter at lande en aftale inden sommerferien, så reformen er glemt inden kommunalvalget i 2021, lyder det fra eksperter. 

Kilder: Ritzau, TV 2, TV 2 Lorry, EB, BT. 

Hvad har vi misset? Skriv til chni@tv2lorry.dk

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol


Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20180807-153213-6-5406x3604ma

Nyt gennembrud: Forskere finder årsag til hyppig hjernesygdom

Mangel på fiskeelever

Danny kan ikke få elever til sin fiskehandel - det kan koste branchen

Vis mere