Nægter at lade corona kvæle kunsten: Nu livestreamer musikere koncerter fra Mathæus’ stue

Mathæus Bech vil sørge for, at danskerne får et kulturelt musikalsk indspark, når mange spillesteder er lukket på grund af coronavirus.

Som følge af at store dele af det offentlige Danmark lukker de næste 14 dage, holder mange kulturinstirutioner og især spillesteder også lukket.

Muligheden for musikalske live-oplevelser er derfor meget begrænset.

Det har den danske bassist Mathæus Bech dog fundet en løsning på. Han har netop nu taget initiativet til at lave Danmarks første virtuelle spillested. Det har han valgt at gøre, så vi kan få noget kultur ind i hjemmet, mens vi alle er derhjemme alligevel. 

quote - Corona skal ikke få lov at kvæle kunsten

Bassist Mathæus Bech

Han har tænkt det som et modsvar til, at coronavirus næsten har lukket alle musikspillesteder i Danmark.

- Corona skal ikke få lov at kvæle kunsten, som jeg anser som en livsnødvendighed, fortæller Mathæus Bech.

Han fortæller videre, at han forestiller sig, at folk hurtig bliver træt af Netflix, og de derfor hellere vil have en autentisk oplevelse af musikere, der skaber musik i øjeblikket.

Idéen til konceptet kom, da Mathæus Bech læste om regerings påbud om at koncerter med over 100 deltager bør aflyses. Det betød altså at alle de koncerter, som han havde i sin kalender ville blive aflyst, og det ville han ikke finde sig i.

- Så sidder man der – arbejdsløs og afmægtig – og i præcis sådan en situation kan man ikke rigtig gøre andet, end at hjælpe der, hvor man kan og prøve at gøre sig nyttig. Her er chancen for at holde liv i kultur-og musiklivet under corona-krisen, siger han.

Det er samtidig rigtig vigtigt for Mathæus Bech at holde liv i et allerede skrøbeligt erhverv, som mange musikere befinder sig i. Han har derfor også besluttet sig for, at hans koncept skal indeholde mange genre, så man kan opleve alt fra indie-pop til klassisk musik til jazz.

Hvor, hvordan og hvad koster det?

Musik kunsterne, som Mathæus Bech har valgt, bliver inviteret hjem i hans stue på Christians Havn, hvor der sendes live fra. Alle koncerterne er gratis, og de bliver sendt hjemme fra hans stue hver dag, hvor forskellige kunstnere kommer og optræder.

Mathæus Bech har ambitioner om at kunne præsentere én koncert hver dag. Han fortæller selv, hvor vigtigt det er at holde liv i kunsten under svære tider som disse.

- Det ville være naivt at tro, at dette projekt kunne redde nogen ud af den situation. Der må man bare håbe, at regeringen også tænker på kunsterne og ikke kun arrangørerne – men kunsten har det med altid at finde en vej. Nok kan man lukke et helt land ned, men kunsten lukker aldrig, siger han.

Nedenfor kan du se hvilke koncerter, der bliver spillet de næste ti dage:

De næste ti livekoncerter: 

  • Den 17. marts kl. 20 - Mika Akim 
  • Den 18. marts kl. 20 - Jonas Due og Oilly Wallace 
  • Den 19. marts kl. 20 - Lo Ersare 
  • Den 20. marts kl. 20 - TBA 
  • Den 21. marts kl. 20 - TBA
  • Den 22. marts kl. 20 - TBA
  • Den 23. marts kl. 20 - TBA 

Koncerterne kan ses på coronakoncerter.dks Facebook-side, men det er også muligt at se dem på twitch.dk.

Seerne kan støtte kunsterne under deres livekoncert, da de også i de kommende måneder får problemer med deres indtjening, da mange af deres koncerter er aflyst.

Vi må håbe at folk tager i mod konceptet, så der rykker en masse kulturoplevelser ind i hjemmet hos danskerne de næste ti dage. 

Spørg Os - Afstemning

_