Offentligt ansatte på Sjælland må igen møde ind på jobbet: "Det manglede også bare", siger borgmester

Mens offentligt ansatte vest for Storebælt siden den 27. maj har haft lov til at møde fysisk ind på job, har kollegaer øst for Storebælt været påbudt at blive hjemme.

De offentligt ansatte i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan igen fra 15. juni møde fysisk på arbejdspladsen.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

I landets øvrige tre regioner har den offentlige sektor siden den 27. maj været åbnet.

Smittetrykket i forhold til coronavirus var nemlig under kontrol.

Til gengæld var smittetrykket i Region Hovedstaden og Region Sjælland så meget højere end i resten af landet, at de offentlige ansatte i de to regioner ikke indgik i den aftale om yderligere genåbning, som regeringen og Folketingets partier blev enige om i sidste måned.

quote Det er rigtig godt for de ledige, at regeringen forstod et kæmpemæssigt vink med en vognstang.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Københavns Kommune

Justitsminister Nick Hækkerup (S) udtaler i pressemeddelelsen, at de offentligt ansatte de seneste mange måneder på fornem vis fulgt myndighedernes anvisninger.

- Det betyder, at vi nu på et forsvarligt grundlag kan åbne yderligere for den offentlige sektor og fra på mandag lade statslige, regionale og kommunale medarbejdere i Region Sjælland og Region Hovedstaden møde fysisk op på arbejde, siger han.

- De offentligt ansatte er en af grundstenene i det danske samfund, og jeg tror, at mange glæder sig til igen at møde fysisk ind på arbejdspladsen.

Det opfordres dog fortsat til, at man som ansat i den offentlige sektor fortsat så vidt som muligt arbejder hjemmefra, når det giver mening.

"Det manglede også bare"

Ifølge Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, betyder det nye tiltag, at man endelig kan få et et offentligt Danmark i balance til gavn for de ledige.

- Det er rigtig godt for de ledige, at regeringen forstod et kæmpemæssigt vink med en vognstang. Det manglede også bare, efter at en række fornuftige kommunalfolk har påpeget det uretfærdige i, at de offentligt ansatte i Østdanmark var blevet glemt i genåbningen, siger hun i en pressemeddelelse.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i København har længe haft planer for, hvordan en genåbning af jobcentrene kan foregå på en sundhedsmæssig forsvarlig måde

- Vi er selvfølgelig klar til de ledige, når de møder op igen. Håndspritten er indkøbt, vi holder afstand og alle medarbejdere skal nok passe på både dem selv og de ledige”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Offentligt ansatte i ikkekritiske funktioner i Danmark har skullet arbejde hjemmefra, siden statsminister Mette Frederiksen (S) 11. marts annoncerede en omfattende nedlukning af det danske samfund.

Det skete som en konsekvens af, at coronasmitten var ved at brede sig. Men nu tillader situationen altså, at de offentlige ansatte i alle landets regioner kan møde fysisk ind på arbejdspladsen igen.

Spørg Os - Afstemning

_