Ny rute og ændrede afgangstider: Kystbanen ændrer sig fra december

En ny køreplan vil betyde flere afgange fra de største stationer, men færre fra de mindste. Samtidig bliver strækningen, Kystbanen kører på, også lagt om.

Fra den 12. december vil en ny køreplan for den i mange år udskældte Kystbane træde i kraft.

Den vil medføre ændringer i ruten samt ændringer i frekvensen på afgange for forskellige stationer og indføres som konsekvens af en politisk beslutning om at adskille Kystbanen og tog mellem Sverige og Danmark.

Ifølge DSB's informationschef Tony Bispeskov vil den nye køreplan komme de fleste af linjens brugere til gode:

- De seks stationer fra Helsingør til Kokkedal får som noget nyt en afgang med hurtigtog hvert 15. minut. Samtidig har Movia besluttet at omlægge bussernes køreplaner i Helsingør Kommune, så de er afstemte med det nye 15 minutters interval for togene, siger han.

Ifølge DSB skal det blandt andet ske for at sikre en mere stabil drift.

- Med en fast kvarterstakt opnår vi en mere robust køreplan. Som noget nyt kører vi desuden lidt færre tog sent om aftenen og ud på natten. Til gengæld kører vi flere tog først på aftenen, hvor vi har mange kunder, siger informationschefen.

Et mindretal får forringelse

Stationerne Vedbæk og Skodsborg vil få færre afgange, da der fremover vil køre tog herfra hver halve time i stedet for hvert 20. minut, som det er tilfældet lige nu.

- Det er altid en balance, når vi tilrettelægger en ny køreplan og skal forsøge at imødekomme kundernes individuelle behov. Med de forudsætninger, som vi har til rådighed, har vi forsøgt at tilrettelægge en velfungerende køreplan med flere og hurtige afgange til de største stationer med flest kunder, siger Tony Bispeskov.


Tog til Roskilde og Næstved

Når den nye køreplan træder i kraft, vil Kystbanens rute også omlægges. 

Fremover betyder det, at regionaltogene ikke længere kører mellem Helsingør og Malmø, men i stedet vil køre mod Midt- og Sydsjælland. Det betyder, at der skabes direkte forbindelse til stationerne Valby, Høje Taastrup, Trekroner, Roskilde, Ringsted og Næstved.

Der vil fortsat køre tog mellem Nivå og CPH Lufthavn frem til december 2022. Herefter vil passagerer til lufthavnen dog skulle skifte tog på Nørreport Station._

Spørg Os - Afstemning

_