Ny teknologi kan redde liv

Når der ringes 112 kan nødopkaldet nu lokaliseres mere præcist end tidligere, og det kan være med til at redde liv.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ny teknologi hos alarmcentralerne gør det nu nemmere at lokalisere ulykker, der ikke sker på en specifik adresse, eller hvor borgeren ikke kan tale, blandt andet i forbindelse med færdselsuheld, vold i hjemmet eller brand i landområder. 

Når en borger fremover ringer 112 fra smartphones med android eller apple styresystem får alarmcentralen automatisk tilsendt borgerens placering inden for 10-50 meters nøjagtighed - tidligere har spændet ligget fra 200 meter til 10 kilometer. 

- Det her er kæmpe forbedring i for hold til at kunne lokalisere, hvor opkaldet kommer fra, siger Jesper Kammersgaard, afdelingschef, Rigspolitiet til TV 2 Lorry. 

TV 2 Lorry har fået lov til af Hovedstadens Beredskab til at foretage et opkald til 112 i forbindelse med dagens optagelse. 
TV 2 Lorry har fået lov til af Hovedstadens Beredskab til at foretage et opkald til 112 i forbindelse med dagens optagelse. 

Den nye teknologi hedder Advanced Mobile Location og med den seneste systemopdatering fra Apple, vil alarmcentralerne nu kunne modtage meget præcise positionsdata i 98 procent af alle 112-opkald fra mobiltelefoner.

- Potentielt kan vi komme hurtigere frem, og det kan i nogen tilfælde have betydning for liv eller død, siger Jesper Kammersgaard.

Hvis den nye teknologi skal fungere på din iPhone, skal du have opdateret styresystemet til nyeste version. I Android-telefoner ligger funktionen som en fast del af opsætningen, og opdatering sker automatisk.

TV 2 Lorry har fået lov af Hovedstadens Beredskab til at foretage et opkald til 112 i forbindelse med dagens optagelse. 

Kort nyt

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Royal Run

Prins Vincent overhalede storebror kort før målstregen

Mona og Linda(2)

Europæisk nabodag: "Jeg er ikke alene, fordi jeg har rigtig gode naboer"

Vis mere