Overlæge om rekordhøjt coronatal: "Det kan være en trussel mod vores sundhedsvæsen"

Overlæge Henrik Ullum ser dagens coronatal som en trussel mod det danske sundhedsvæsen, da det kan betyde flere indlagte og flere dødsfald.

Det var en bekymret overlæge, TV 2 Lorry søndag snakkede med efter dagens rekordhøje coronatal.

Tallet lyder på 945, og det er det højeste antal smittede, der har været registreret på et døgn, siden virussen kom til Danmark.

Det rekordhøje tal skal også ses i lyset af, at flere danskere bliver testet.

- Det er bekymrende, fordi det kan være en trussel mod vores sundhedsvæsen. Det kan gøre, at vi lige pludselig får mange indlagte og mange dødsfald, fortæller Henrik Ullum, professor og overlæge på Klinisk Immunologisk afdeling på Rigshospitalet, til TV 2 Lorry.

- Et lille lyspunkt

Trods det høje antal smittede ser Henrik Ullum også positive tendenser i dagens offentliggjorte tal fra Statens Serums Institut.

- Et lille lyspunkt i den nuværende situation er, at antallet af nye indlagte fortsat ikke stiger. Hvis man ser på, hvem det er der bliver smittet, så er det især de yngre grupper, og de ældre er gode til at passe på sig selv og undgå at blive smittet, siger han.

Der er 127 indlagt på landets hospitaler. Det er syv flere end i går. 18 er indlagt på intensivafdelinger, hvilket er én mere siden i går.

- Restriktioner skal tages alvorligt

Fredag kom regeringen med nye restriktioner for at undgå, at coronavirussen spreder sig i samfundet.

Her blev forsamlingsforbuddet sænket fra 50 til 10 personer, der blev indført forbud mod at sælge alkohol i kiosker og detailbutikker efter klokken 22, og kravet om mundbind blev udvidet til også at gælde alle offentlige indendørs steder.

Kravet er dog kun gældende ved bevægelse og ikke, når man sidder ned.

Henrik Ullum lægger kraftig vægt på, hvor vigtigt det er, at disse restriktioner bliver overholdt.

- Vi skal tage de her opstramninger, der kom i fredags, alvorligt og tage dem til os, og vi skal hjælpe hinanden med at holde smitten nede. Det vigtigste er, at der bliver skåret ned på de sociale kontakter, det skal vi koncentrere os om, og det skal vi bakke op om, afslutter han.

De nye regler for forsamlingsforbud og salg af alkohol er gældende fra på mandag, mens de udvidede krav om mundbind gælder fra den 29. oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik