Oversigt

Seneste nyt

Politiet advarer: Prøv ikke at regne din promille ud

Julefrokostsæsonen er over os, og mange har sikkert prøvet at tælle genstande til festerne for at regne ud, om man kan køre hjem.

Men det er en farlig vej at gå, da man ikke kan regne sin promille ud på den måde. Regnestykket er stort set umuligt, da vi reagerer meget individuelt. Derfor bør man afstå for fristelsen til selv at køre hjem, hvis man har drukket.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Sidste år sigtede politiet 532 bilister for spirituskørsel i december måned, hvoraf 120 sigtelser var i forbindelse færdselsuheld, hvor mindst en af parterne var påvirket af alkohol, da uheldet skete. 

De seneste år har politiet samtidig konstateret, at flere bilister bliver overrasket over promillens størrelse dagen efter, de har indtaget større mængder alkohol.

- Det er en god idé, at tænke sig om en ekstra gang inden man sætter sig bag rattet eksempelvis for at køre til bageren morgenen efter en våd julefrokost, da man fortsat kan have en promille på mere end 0,5 dagen derpå, siger Christian Bertelsen, politiassistent i Rigspolitiets Koncernkommunikation.

I 2018 og 2019 steg antallet af sigtede spiritusbilister i december måned, hvorefter Corona havde en mærkbar effekt, da antallet af sigtelser faldt i både 2020 og 2021.