Rekorder på stribe: Flere og flere ansøger om julehjælp

Organisationer, der uddeler julehjælp, oplever flere ansøgninger om julehjælp end nogensinde før. Over en tredjedel af ansøgerne kommer fra Sjælland.

Med 1.560 ansøgninger fra borgere i hovedstaden og 965 ansøgninger fra borgere på resten af Sjælland er Lorryland et af de områder, hvor Blå Kors har modtaget flest ansøgere til julehjælp.

- Det er overvældende, at der er så mange familier, som søger om julehjælp. Vi havde på fornemmelsen, at vi i år ville slå rekord med den fart, som ansøgningerne er væltet ind. Det vidner om, at der er mange familier, som oplever at have det rigtig svært, og at det virkelig kommer til udtryk i julen, hvor de, ligesom alle andre familier, gerne vil give deres børn en god juleaften med mad og gaver, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

På landsplan har næsten 7.200 søgt om hjælp til mad og gaver hos Blå Kors, hvilket er en ny rekord. I alt modtager 468 personer på Sjælland julehjælp fra Blå Kors. 

Mere opmærksomme på muligheden

Hos organisationen Julehjælpen slår antallet af ansøgninger også rekord. Og det er der ifølge bestyrelsesformanden særligt to gode grunde til.

- Der er uden tvivl mange, der står hårdt i det økonomisk. Men en del af forklaringen på det øgede antal skal nok også ses i lyset af, at der er kommet en større bevidsthed om muligheden, siger Henrik Hahn-Nissen.

Mens muligheden for at søge julehjælp hos Blå Kors er udløbet, er der stadig mulighed for at søge om det hos Julehjælpen og en række andre organisationer.

Julehjælp

Dansk Folkehjælp (lukket for ansøgninger)

 • 14.676 ansøgninger i år.
 • 5.243 fra Sjælland og Hovedstadsområdet.
 • I 2018 var der 6291 ansøgninger fra vores område.
 • Der er stadig mulighed for at donere.

 

Mødrehjælpen (åben for ansøgninger til den 12. december klokken 10)

 • 7.636 ansøgninger (Den 9. december 2019) 
 • 43% af ansøgningerne kommer fra Sjælland og Hovedstadsområdet
 • I 2018 var der 8.461 ansøgninger.
 • Mulighed for at bidrage på MobilePay.

Frelsens Hær (Lukket for ansøgninger)

 • 10.695 ansøgninger i år.
 • 4399 ansøgninger fra Sjælland og Hovedstadsområdet.
 • 11.171 ansøgninger i 2018.
 • Der er stadig mulighed for at donere.

 

Må henvise dem, der går forgæves

Blå Kors tilbyder julehjælp til familier på overførselsindkomst, der i forvejen har tilknytning til Blå Kors’ arbejde.

Det er borgere, der er tilknyttet værestederne, bo- og behandlingstilbuddene, TUBA, Barnets Blå Hus, Blå Kors’ lejre eller Blå Kors’ familienetværk står forrest i køen. Herefter udpeges julehjælpsmodtagerne på baggrund af antallet af hjemmeboende børn under 18 år.

Modtagerne får et gavekort på 400 kroner til køb af mad hos dagligvarebutikken Lidl og et gavekort på 200 kroner til køb af julegaver hos Blå Kors Genbrug. Blå Kors forventer at kunne uddele julehjælp til 1.400 familier. Det betyder, at mange må gå forgæves.

- Der er så desværre ikke så meget vi kan gøre for dem, vi har givet afslag. Dem, der bor i nærheden af vores tilbud, får det at vide. Der er for eksempel et familienetværk på Frederiksberg, hvor der bliver uddelt noget mad, som vi henviser folk i det område til, siger  generalsekretær Christian Bjerre.


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik