Søfartsmuseum åbner med styr på økonomien

Efter flere bump på vejen, eller skulle man sige på søen, holder det nye store M/S Museet for Søfart i Helsingør endelig i dag officiel åbning.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Museet skulle være åbnet i sommers, men efter skybruds komplikationer, måtte man udskyde åbningen, som så bliver i dag, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe kommer og klipper snoren over ind til det over 300 millioner kroner dyre bygningsværk, der er tegnet af den kendte danske arkitekt Bjarke Ingels tegnestue.

Det prestigefyldte museum har op til åbningen været kritiseret for ikke at have styr på budgetterne, og allerede starte ud med underskud, før den første gæst har sat sine fødder på museet.

Museet for Søfarts nye direktør Camilla Nordhorst indrømmer at hun overtog et noget anstrengt budget, som der dog nu er kommet styr på:

- Dels ved at omorganisere museet, så det bedre matcher det nye liv, det skal have i det nye hus, jeg har derudover landet nogle nye partnerskaber med nogle fonde, som sender det nye museum godt afsted, og så har jeg fået den foræring at i den sidste fase i forhold til mine budgetter, er vi er blevet meget klogere på hvor dyr driften af museet bliver og der har jeg kunnet tillade mig at skære i nogle af de estimerede omkostninger og det betyder at vi alt i alt kan åbne dørene med balance i budgetterne i årene fremover, siger Camilla Nordhorst til DR København.

Kulturstyrelsen har godkendt det nye budget og har derfor også stoppet sit tilsyn med museet.

I museets hjemby, glæder borgmester Johannes Hecht Nielsen (V) sig til åbningen.

- Det vil helt sikkert betyde et løft til den mængde besøgende der i forvejen kommer til Helsingør. Der har kommer godt 300.000 turister til Kronborg hvert år, som har en tendens til at se på slottet og så køre hjem igen. Men nu bliver der også nogle andre ting, man bliver nødt til at se på, siger Johannes Hecht Nielsen til DR København.

Han oplyser at man har estimeret med nogle hundrede tusinder gæster om året til museet, men det mener han er alt for lavt sat, han tror der vil komme mange flere.

Han påpeger at både indholdet om Danmarks spændende søfarts historie, samt den imponerende arkitektoniske museumsbygning, der er bygget ned i jorden, vil trække masser af gæster til fra nær og fjern.

M/S Museet for Søfart åbner idag lørdag d. 5 oktober mellem kl. 15.30 og 18.00 for selve offentligheden.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere