Oversigt

Seneste nyt

Tilskud skal fremskynde udvikling af plantebaseret mad

Novo Nordisk Fonden har torsdag offentliggjort, at de støtter platformen Plant2Food med 200 millioner kroner over de næste fem år.

Hos Novo Nordisk Fonden ønsker man at bringe grønnere mad på danskernes tallerkener. Fonden håber derfor, at tilskuddet kan fremskynde udviklingen inden for produktion af plantebaserede fødevarer i Danmark.

- Det skal være mere naturligt for danskerne at bruge det i den mad, de laver til dagligt. Der skal ske en udvikling, så det bliver tilpasset i den måde, danskerne spiser det på, siger Claus Felby, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.

Plant2Food er en ny samarbejdsplatform, der skal hjælpe forskere og virksomheder med at dele viden omkring udviklingen af plantebaseret fødevareproduktion, uden at nogen parter tager patent på resultaterne.

I lørdags og søndags kunne interesserede borgere tage i Øksnehallen i København til Danmarks første messe for fuldstændig økologisk og plantebaseret mad. 

Det kan du se mere til i videoen herunder:

Dansk Vegetarisk Forening viser i samarbejde med andre store brancheaktører vejen til fremtidens fødevarer ved messen Organic Plant Based Expo i Øksnehallen. Det er første gang, at der bliver holdt en 100 procent økologisk og plantebaseret messe i Danmark, og 50 udstillere lader de besøgende smage på plantebaseret mad på højeste plan. Vi tager en professor på Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet med til messen for at vurdere det nyeste nye.