Udgiver sig for at være Danmarksdemokraternes ungdomsparti – Støjberg raser

Partilederen Inger Støjberg er pænt irriteret over en profil på sociale medier, der udgiver sig for at være Danmarksdemokraternes ungdomsparti og poster memes om københavnerbashing.

To nyoprettede profiler på de sociale medier Instagram og Facebook har de seneste dage vakt opsigt og fået flere til at stille spørgsmålet:

Er den god nok, eller er det satire?

Siderne udgiver sig for at være ungdomsparti til Inger Støjbergs nystiftede Danmarksdemokraterne, og ved hjælp af et logo samt skrifttype lig Støjbergs parti, kunne disse umiddelbart godt se ud til at være beslægtet med moderpartiet.

- Ungdomsparti for Danmarksdemokraterne. Vi kæmper for en stram og konsekvens udlændingepolitik, et Danmark i bedre balance og mindre Københavneri, lyder sidernes egen beskrivelse.

Indtil videre har profilerne – især den på Instagram – lagt flere rimelig absurde billeder op (der dog ikke er uden humor), hvor essensen kan beskrives nogenlunde sådan her:

Danmarks sande sjæl findes i Jylland, og København kan rende os i røven.

Samtidig har brugeren bag profilen tilsyneladende haft travlt med at forsøge at hverve ungdomspolitikere fra andre partier.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Opslag som dette gør (ikke uden humor) grin med Danmarksdemokraternes politiske platform - eller mangel på samme.
Opslag som dette gør (ikke uden humor) grin med Danmarksdemokraternes politiske platform - eller mangel på samme.
Foto: Instagram/@danmarksdemokraterneungdom

- Vi har intet med det at gøre

Men siden har – måske ikke så overraskende – intet at gøre med Danmarksdemokraterne.

Det fortæller partileder Inger Støjberg til TV 2 Lorry.

- Vi har intet med det at gøre, og det er en fake (falsk, red.) side. Vi har prøvet at få det stoppet og har anmeldt dem og alt muligt, siger hun.

Partilederen tilføjer, at hun via sidernes kommentarspor har gjort opmærksom på, at siden ikke har noget med partiet at gøre, men at sådanne kommentarer bliver slettet.

- Jeg er selvfølgelig rigtig irriteret over det. Men det er så som det er, og vi prøver at få det stoppet, siger Inger Støjberg.

Partilederen, der efter at være blevet dømt skyldig i Rigsretten med en afsonet fængselsstraf til følge har gjort politisk comeback med indtil videre gunstige meningsmålinger, kan dog glæde sig over, at siden ikke har opnået specielt mange følgere, hverken på Facebook eller Instagram.

Den falske Instagram-profil har ved artiklens udgivelse tiltusket sig 134 følgere. Danmarksdemokraternes officielle Instagram-profil har til sammenligning 321 følgere.

Spørg Os - Afstemning

_